Šta je novo?

Da li je moguc upgrade graficke na laptopu?

Spider88

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Razmishljao sam da kupim Toshiba A200 1GH! Jedna od stvari koja me buni je sledeca! Njegov chipset je intel 945PM! Graficka je nVidia Go 7300! Na intelovom sajtu (http://www.intel.com/products/chipsets/945pm/index.htm) pishe da ovaj chipset ima PCI Express x16 Interface, pa me interesuje da li je moguce nekada kasnije ugraditi drugu graficku u taj laptop???

Ne.

Jeste u pitanju PCI Express interfejs, ali je graficka u vidu cipa koja je bukvalno ulemljena u plocu ("integrisana"), ali ne kao one GMA varijante kada usporava ceo sistem (jer maltretira RAM memoriju i procesor).....

Ja sam do sada uspeo samo na svom predhodnom laptop-u da upgradeujem procesor (hp nc8000), a sve ostalo sto sam video unutra je "prihevtano" u plocu....
Od jos promenjivih stvari se uglavnom stavlja WiFi Lan kartica koja je u slotu, slicnom kao i memorija, pa mozes samo da je izvadis i stavis drugu, onda npr. bluetooth moze da se vadi, pa cak i modem, ali graficka ne....

a sada da se ja ubacim, a zar kod nas nema entuziazista koji mogu da odleme i zaleme drugu grafiku i ubace novi bios ? znam da je rizik, ali ako to neko radi, i sve to...

Mozda ih i ima, ali i ako ih ima gde naci graficku? Jedino nabaviti od nVidie ili Atia iz fabrike(u shta chisto sumnjam da je moguce), jer ovako u slobodnoj prodaji nema ih SIGURNO!

A i taj koji bi lemio morao bi da ima robotsku ruku jer se radi o SMD komponentama i razmaci izmedju lemova su oko 1/10 milimetra!

Vrh Dno