Šta je novo?

Da li je moguc SLI na p35 chipset ploci?

zerogravity

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2011
Poena
169
pozdrav svim forumasima..
ovo je moja prva tema i prva dilema :)..naime,pokusavao sam da koristim opciju search i da vidim da li ima nesto slicno na ovu moju temu,nazalost nisam nasao..pise se na netu o nekim hack-ovima sa drajverima,pokusajima,ali i cestim problemima sa BSOD u win7..zanima me da li je uopste moguce povezati dve nvidie da rade "zajedno" na ploci za crossfire podrskom??to jest da li iko ima iskustva sa tim?
p.s. nocima ne spavam zahvaljujuci forumu..thx guys :)))
pozzz

Moguce je.

Ti imas plocu sa 2 PCIe x16 slota (za CrossFire) koji ti rade u modu x16 i x4, imas intel quad 6600 koji podrzava virtualizaciju (Intel® Virtualization Technology (VT-x).

Treba ti samo HyperSLI 0.1 beta koji omogucuje instalaciju nVidia SLI. Naravno dve nVidia odgovarajuce graficke karte i konektor da ih povezes (SLI bridge).

E sad, jedino ti preostaje da to probas da vidis da li ce to da radi kod tebe, jer to niko ne moze da garantuje.

Poslednja izmena:
Proradilo je i to bez SLI bridge-a..e sad,rezultati su dosta losiji nego kad je u pitanju solo kartica..vrteo sam 3d mark06,i Vantage,medjutim dobio sam losije rezove i po 2000 poena..cim test krene FPS mi je znacajno nizi..takodje i grice poput Crysis 2 i BF2..cini mi se da su mnogo "lakse" radile kad je bio single GPU...u cemu je stos?mozda zbog tog kablica,btw ne mogu nigde da ga nadjem da kupim taj brigde,ili je to do 16x 4x moda mozda..

Treba ti SLI bridge. I da li ti GPU-Z prijavljuje da imas SLI, odnosno da li si stavio u nvidia driverima SLI enabled.

Da li si koristio, instalirao HyperSLI 0.1.

Ocigledno ti ne radi SLI, ako su ti rezultati losiji ili isti kao sa jednom karticom. Obavezno moras da nabavis SLI bridge.

U biosu moras da ukljucis Intel® Virtualization Technology (VT-x) da bi ti radio HyperSLI 0.1.

Poslednja izmena:
u GPU-Z mi pise enabled(2 GPUs),u nvidia control panelu sam stavio enable sli..u afterburneru mi kaze da se oba GPUa koriste..recimo igram Crysis i onda izadjem i vidim da su obe karte radile 100%..
instalirao sam HyperSLI,i u bootu biram i ulazim u taj mod..

rezovi su bili oko 15k u 06 ici a sada 13k..

kod mene u biosu se to zove vandepool technology i to sam ukljucio..jednostavno imam oko 10 frejmova manje nego pre..ludim
a i taj mostic,gde da kupim?posto sam obisao citav NS i nemaaaaaaaa..:(

Poslednja izmena:
Mozda se javi neki ljubazni clan foruma iz NS koji ima SLI bridge za 8800GT, a da mu ne treba, da ti pozajmi da probas i vidis da li ce onda da radi, eventualno ako radi da ga kupis?

Imali smo vec par tema o ovome i stvar radi provereno.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?209886-Aktiviranje-SLI-podrske-na-bilo-kojoj-ploci
http://forum.benchmark.rs/showthrea...TX470-amp-GTX465-thread&p=2201698#post2201698

Kako je to izveo gos-n zerbah izveo sam i ja, ne treba lupati glavu sta i kako je brze od jedne GTX 470, odgovor je prost - 2X GTX 470. :D

Zahvaljujuci onim sjajnim ruskim hakerima isprobao sam SLIpatch0.8 na mojoj AMD 790X ploci i gle cuda, radi k'o podmazano. :p

Dakle moj SLI setup ima dva bottlenecka, nemam SLI bridge i karte mi rade u dva pci-e 8X slota. Prema preliminarnim testovima, druga karta radi sasvim solidno bez obzira na ove nedostatke. Ako se pokaze u praksi pri daljim igranjima sa njima da SLI generalno funkcionise sa ubrzanjem preko 50% u odnosu na single mode, mislim da necu ni traziti SLI bridge ili menjati plocu.

CrysisWH DX10 Enthusiast 1920X1200 16XAA - GTX 470 SLI

min FPS 24
avg FPS 36
max FPS 44

CrysisWH DX10 Enthusiast 1920X1200 16XAA - GTX 470 single

min FPS 17
avg FPS 24
max FPS 29

Dakle Crysis radi oko 50% brze sto je stvarno lep skor. Kad budem nasao vremena testiracu i jos neke igre.
Inace buka u idle modu se nije promenila i sve je prilicno tiho dok pod stresom sustanje kulera je dosta bucnije nego sa single kartom, ali bez visokih tonova i zujanja kao kod prosle generacije.
Nakon 2 Crossfire sistema u proslosti prvi put imam SLI i nadam se da ce lepo da me sluzi. :)

Kao sto mozes da vidis ja sam koristio 2x GTX 470 kartice bez SLI mostica na AMD 790X ploci i sve je proradilo iz prve bez ikakvih problema. Nadam se da se vide i slike. Kada sam posle presao na nforce980a plocu sa montiranim SLI mosticem, skorovi su mi skocili svega 5-10%.
Ti korisitis najnoviji hyperSLI, a ne stari SLIpatch i mozda te to zeza. Posto imas poprilicno stare kartice, po mom misljenju sa nekim forceware drajverima od prosle godine i starijim SLI patchom, verovatno bi i tebi sve radilo lepo.
Nakon uspesnosti ovog nezavisnog patcha nvidia je namerno ubacila u desetak poslednjih drajvera obavezu montiranja SLI mostica na sve kartice, a ranije to nije bio slucaj.

mozda neki predlog,tutorial?
izvrteo sam opet markove,kloknuo karte i i dalje mi je slabiji skor nego jedna dobro klokovana..igrao crysis 2 na hardcore settings,sve isto..
ovim putem pozivam nekog ljubaznog clana sa SLI mosticem da se javi i po mogucstvu pozajmi na probu da vidim ima li kakve vajde od ovog mucenja :)

@kull sjajan rez buraz,definitivno odlicno resenje za korisnike CF ploca..

eh da zaboravih da pitam..
da li je nomalno da kad upalim komp druga graficka ne gasi ventilator sve dok ne digne sistem?
to mi se nije desavalo kad je bila ubodena samo jedna karta..znaci vent je na 100% sve dok se ne pojavi desktop i onda se stisa i to je to..

eh da zaboravih da pitam..
da li je nomalno da kad upalim komp druga graficka ne gasi ventilator sve dok ne digne sistem?
to mi se nije desavalo kad je bila ubodena samo jedna karta..znaci vent je na 100% sve dok se ne pojavi desktop i onda se stisa i to je to..

To sa ventom ti je normalno za sve kartice, samo neki korisnici to primete, a neki ne.
Zogi je dao link gde glavni autor oba programa (i starog SLIPatcha i novog HybridSLI) Anatolmyk resava licno sve probleme pa svi koji imaju problema sa instalacijom i ne mogu to da rese, najbolje tamo da se informisu ili obrate njemu. Covek je maksimalno posvecen i odgovara svima.
Za one koji i dalje zele da probaju sa starim SLIpatchom, njegova tema je na sledecem linku:
http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=60844

Uglavnom, svi koji nemaju SLI bridge treba da izbegavaju Forceware drajvere iznad verzije 256.xxx (i originalne i modovane) Ko ima Fermi kartice poslednje serije 5xx mora da ga nabavi u svakom slucaju.

postovao sam anatolymik-u o svom problemu..i dalje ne uspevam da dobijem koji frejm vise,a isprobao sam sve moguce varijante,i stare drajvere,i sa modom i bez moda,i sa sa SliPatchem i sa Hiperom..i copy paste nviddmkm.sys,ma sve..kontao da ljudi sa novijim grafama nemaju takav problem ali boze moj sta da se radi ;)

ne odustajem tako lako..hehe

veliki pozdrav

Nazad
Vrh Dno