Šta je novo?

Da li je moguće hakovati WiFi

Stefan5K

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.11.2015
Poena
4
Pozdrav svima,zanimame da li postoji neka aplikacija/sajt ili tako nešto preko čega je moguće hakovanje nečijeg WiFi-a(otkrivanje šifre)?Inače ne želim da hakujem nečiji WiFi već me samo zanima da li tako nešto postoji i da li bi neko mogao da hakuje moj WiFi.

Postoji , ali nije za ovaj forum.

Nisam mislio na to,već da li postoji nešto preko čega bi neko ko se ne razume puno u tehnologiju i tako to mogao da "nabavi" šifru od nekog WiFi tj. da neki program skoro sve odradi za njega?

Можда постоји, можда не постоји.
Већ си добио одговоре да таква питања нису за овај форум.

Ne,ne želim to,već kao što sam rekao samo me zanima da li tako nešto postoji i da li bi moj WiFi moga oda bude hakovan.Hvala svima na odgovorima!

Sve je moguće hakovati, isključi WPS ako ga imaš, uključi WPA2 i AES, koristi šifru koja je jaka.
Ne nešto tipa 1234...

Ako ti je ukljucen wps onda ti cak i amater moze hakovati postoji program za windows koji u dva klika pronadje wifi sifru na ruteru gde je ukljucen wps...

A jel neko probao da hakuje WPS ili samo pricate o onome sto procitate na netu...Svaki malo ozbiljniji ruter posle par pokusaja pogresnog unosa PIN-a(WPS) blokira dalje pokusaje na xx sati...tako da je i to postalo nemoguca misija...Barem ono sto sam ja pokusavao...

Pozdrav svima,zanimame da li postoji neka aplikacija/sajt ili tako nešto preko čega je moguće hakovanje nečijeg WiFi-a(otkrivanje šifre)?Inače ne želim da hakujem nečiji WiFi već me samo zanima da li tako nešto postoji i da li bi neko mogao da hakuje moj WiFi.

ne postoji nikakva aplikacija niti sajt kojice to uraditi za tebe,jedino resenje je citas dosta i dosta knjiga :)

A jel neko probao da hakuje WPS ili samo pricate o onome sto procitate na netu...Svaki malo ozbiljniji ruter posle par pokusaja pogresnog unosa PIN-a(WPS) blokira dalje pokusaje na xx sati...tako da je i to postalo nemoguca misija...Barem ono sto sam ja pokusavao...

Tehnički bi bilo izvodljivo da se posle par pokušaja (pre lock-a) spufuje/izmeni MAC adresa pa i ne bi bilo neke koristi od block-a.

Inače, ne verujem da postoji ruter na kome block traje duže od 60 minuta. Da ostaje recimo 6h, neko vrlo dokon bi mogao da zloupotrebi to...otkrovljenje od sigurnosne funkcije za neki eventualni DoS ili sličnu pakost. Ako bi ruter posle svaka 3 neuspela PIN-a blokirao 1 MAC adresu, za tih 6 sati bi mogao da blokira i do 5.5k MAC adresa što je mngo podataka za manipulaciju za slabašni ruter :p

Ali koliko sam se ja bavio "problematikom"...ne blokira ruter odredjenu MAC adresu...nego on blokira dalje ukucavanje PIN-a...tako da sumnjam da bi ovo sto si napisao pomoglo...a ovaj TP-link sa kojim sam se ja igrao blokirao je na 24h....a sto se tice nekih napada na ruter za to ne znam...samo znam da i pored blokade PIN-a ruter je i dalje radio normalno...

Hmm...izgleda da si u pravu. Netgear i još neki ruteri imaju lock-down funkciju koja, između ostalih stvari, ugasi i PIN autentikaciju.

Eh, onda moja veličanstvena teorija o DoS-u pada u vodu...što se tih rutera tiče.

Postoji više slabosti za WPS, neki ruteri su manje, neki više podložni.
A najgore je što na nekima ostaje aktivna, i nakon što ugasiš u podešavanjima.

Vidi ovako WPS je sad siguran tj svaki ruter sa novijem softverom ima sredjen taj problem.Imas jos par resenja koje mozes da probas.Bitno je da imas karticu sa odredjenim chipom koji podrzava takve operacije.

Imas koliko hoces cipova sa kojima mozes to da radis. Nek proba xiaopan i wifislax ali samo u edukativne svrhe. :D

Untitled.png

:d

Ja sam sa dumpper-om za windows uspeo da dobijem sifru sa rutera i to u dva kilika. Ali da napomenem da dumpper radi samo na ruterima gde je ukljucen wps i to ne na svim!

Niko ne spomene Kali linux...

^ All in one tool, sve je vec tu, a vodiča na netu koliko hoćeš! :)

Ja sa linuxom pre par godina nisam uspeo. Aircrack je posle 8 sati izbacio neki passphrase, a nije sifru.
I batalio sam da pokusavam..
:)

WPS, gde moze. WPS ima 1/3 rutera uključeno, a od toga prosecno 1/4 danasnjih rutera moze tako da se "razbije". WPA2-AES je prakticno nemoguće bez napada"rečnikom". Koji recnik? Engleski, Ruski, šatrovački? Mix? Stoga je WPA2 Personal prakticno neprobojan, dok je WPA2 Enterprise jos jaci (verifikacija preko servera i digitalnog sertifikata), primer Unifi.

Aircrack izbaci passphraze i šifru, mozda nisi primetio. Fora je sto sifra moze da se promeni, dok passphraze ostaje isti i jednostavom komandom saznaje se nova sifra, bez 8h. ;)

Ne znam koliko je o svemu ovome legitimna javna priča na ovom forumu.

Poslednja izmena:
Pitam da nema neke slabosti za koju ne znam. Rečnik/brute force me ne brine, Wi-Fi šifra mi za razliku od mnogih ima ~100-bit entropije. Sasvim dovoljno za komšije. :D

Nazad
Vrh Dno