Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Koliko znam, a čitao sam na web-u, nema slabosti. WPS bio je najveća slabost. Brute force je zapravo najveći problem, jer nekome šifra može da bude od dve reči, iz dva jezika, kojim rečnikom to može da se pogodi? Još kad se dodaju velika/mala slova i brojevi...
Одувек је било смешно које и какве шифре се постављају, вероватно многи мисле да је то небитно (ту и тамо јесте) али сам ја изабрао посебан начин и тешко да ће неки речник да погоди. Везујем их за неки појам а ево примера ... Rw%oKwY9F9Wj би била везана за твој nick. Могу да запамтим и унесем је свуда а тешко се погађа речницима.
Сад сам погледао шта има код мене у етру, отприлике 2:1 за WPA2-PSK у односу на WPA-PSK.
Odeš dole po selima tu i nema sifre sve open, ko ce da se zamara treba da se ljudi nakace bez mucenja sta vam je
Ja sam oduvek furao WPA, vidim i po Pancevu ima dosta otvorenih mreza, najjaca stvar na WP je bila ona mapa hre maps i prikazuje open hot spotove prostora za kradju neta ima koliko oces, ja sam pre par god sa komsijom delio net, placali neki jaci paket po pola, on nije koristio wifi pa mu nije bilo bitno, ja koristio wifi i razvuko lan kabal do mene, ma uzivancija.
Ma otvoren je otvoren, tu nema konfuzije. Nego kad je zatvoren kao, a namešteno kao da je otvoren. WEP može da se probije za par minuta koliko je jaka enkripcija.
Hakovati WiFi i nije neka nauka. Sto je prostiji tip enkripcije, to je jednostavnije obaviti posao. WPA2 je malo zeznutiji jer se sifra razmenjuje u tzv. 4-way handshake u toku autentifikacije izmedju klijenta i rutera. Postoje razne metode kako se to radi, o kojima ne bih bas ovde jer nisu legalne, ali treba vam adekvatna WiFi kartica koja podrzava promiscuous mod, aircrack-ng (ili neka security Linux distribucija poput Kali linuxa ako se ne varam ili Backtrack OS), dobar recnik i strpljenje Posao je jos jednostavniji ako je ukljucen WPS/QSS.
U svakom slucaju je korisno, pogotovo na odmoru kada hotelski WiFi, po pravilu, nikad nije dovoljno dobar, ali je zato druga mreza koja pripada hotelu pored fantasticna.
Za hotele/apartmane dobijate pass, tako da vam samo ostaje da se logujete na ruter (ako su def podesavanja) promenite sifru uvece odgledate sta vam treba i vratite posle sifru.
Vecina nasih ljudi stavlja sifre tipa 1234567890 ili sifra ili nesto slicno datum rodjenja, sa nekim prostim recnikom verujem da velika vecina modema moze da se probije