Šta je novo?

Da li je kuler pravilno stavljen?

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Ok, mozda jurim sitnice, ali mozda i nisu, ali me interesuje da li je kuler procesora pravilno namesten? Zbunjuje me sto je bocno stavljen pa za svaki slucaj da pitam experte. :)
Takodje bih pitao i da li je ideja sa crvenim ventilatorom da izbaci topao vazduh van ok ideja?
s3010906.jpg

Hvala unapred na odgovorima!

Ja ovde ne vidim nikakvu anomaliju.Sve je dobro namesteno.Jos ako su i temp ok onda:banana:
:wave:

Hvala, inace temperatura me odusevila, 10 stepeni manje od standardnog AMD kulera.

Taj rad! :D Tako sam i ja moj tx3 postavio, nisam ni znao da moze u taj polozaj dok ga nisam kupio.

Taj rad! :D Tako sam i ja moj tx3 postavio, nisam ni znao da moze u taj polozaj dok ga nisam kupio.

Pri ovako postavljenom kuleru ventilator topli vazduh tera direktno kroz onaj crveni vent napolje iz kucista koji mu pomaze u tome , tako da topli vazduh ne prolazi kroz napajanje.
Sto je po meni bolje resenje.Ovo je standardna "postava" - iliti polozaj kod Intel platforme.

Da,sve je uredu,možeš još eventualno da probaš da svučeš još neki celzijus montažom dodatnog ventilatora sa zadnje strane,tj prema ovom crvenom ventilatoru tako da ti telo kulera bude u sendviču između dva venta.Ima efekta,provereno.

Pri ovako postavljenom kuleru ventilator topli vazduh tera direktno kroz onaj crveni vent napolje iz kucista koji mu pomaze u tome , tako da topli vazduh ne prolazi kroz napajanje.
Sto je po meni bolje resenje.Ovo je standardna "postava" - iliti polozaj kod Intel platforme.

jes, osim ako ne smeta NB kao na mojoj ploci,pa mora da pljosnatiji deo kulera bude u vertikali...

jes, osim ako ne smeta NB kao na mojoj ploci,pa mora da pljosnatiji deo kulera bude u vertikali...

Da ima i takvih izuzetaka, kod nekih Intel ploca smeta kuler na NB pa se hladnjak postavlja vertikalno.

Vrh Dno