Šta je novo?

Da li je dobra ova konfiguracija?

Da_Killa

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2005
Poena
301
Sastavio sma neku konfiguraciju najvise zasnovanu na ceni. Ne razumem se dobro u sve ovo pa bi molio da mi neko pomogne oko ovoga, menjanja nekog. Hteo bih tu do 350 evra na napravim konfiguraciju. Ovo sto sam dole izlistao kosta 360. Znaci to je neki max koji mogu da dam jer vise nemam. Hvala svima na odgovorima unapred..

BOX AMD ATHLON 64 2800+ S754----120 eur
ASUS A7N8X NFORCE2,--------------49 eur
DDR 1GB 400 KINGSTONE------------94 eur
MAXTOR 80GB 7200-----------------46 eur
midi tower aurora(nemam pojma sta je--23 eur

hvala jos jednom!

ASUS ATI Radeon 9200 128+TV---31 eur,

Ovo sam zaboravio:)

ideja ti je dobra ali A64 ne ide u paru sa Nf2 nikako. za te pare mozda ces lakse da uklopis sempron 2800+ (~80e) i neku nf3 plocu (~80e), za pocetak 512MB Ram-a i bolju graficku ( neki 9550 - Asus ili HIS)

Ne vredi ti 1GB DDR-a sa grafickom R9200. Moj predlog je 512MB DDR-a i neki Radeon 9550 ( 128 bit-ni ), sto bi se cenovno kompenzovalo.
Ostatak konfiguracije nije los, za te pare.

Javi se nekome ko se u ovo razume i kazi mu slobodno koliko mislish da potrosish.

Manje RAM-a,jaca graficka. Uzmi 512 MB i nadji HIS 9550(naravno,128 bit).
Usput,Athlon64 ne ide sa nf2. Mogao bih da nadjes neku nf4 plocu(neku krntiju,pa kad slupis doplatis :) )

Ili jednostavno nadji nekog ko se razume i pitaj njega <---to bi bilo najbolje.

Dobio sam sad dosta odgovora nadji nf3 nf4, znam da to vama mozda zvuci ono prosto ali ja znam da cu opet uzeti nesto bzvz, a oni likovi zapravo riba vec gde mislim da kupim nema veze sa mozgom... jel bi mogo onda neko na osnovu ovoga da mi sklopi konfiguraciju do 400 eur...najvise bih zamoli..znaci vazno mi je samo da pici i da mi vise ne koci ko na ovom mom celeronu 1.7 koji sad imam ovo je ludnica:), zato ja zapeo sto vise ram-a a pritom ne znam sta sve ostalo utice na to... I da ako slucajno neko zna, imam kameru 8mm, jel mogu da je povezem na komp posto bih prebacio neki video sa nje, eto toliko hvala jos jednomsvima na odgovorima

Napishi prvo detaljno shta imas trenutno, mozda nesto moze da prezivi upgrade.

PS
Pare su pare, shto ne promenish prodavca?

Poslednja izmena:
Trenutno sve sto imam prodajem, tako da imam 400 za novu konf.

evo npr.
Sempron64 2800+ ~82e
Epox 8KDA3I ~76e
512MB Ram ~ 54e
Asus Ati Radeon 9550GE ~67e
80GB S-ATA WD ~65e
=344e.
Ovo je izvod iz cenovnika samo 1 firme - tako da mozda mozes da prodjes i jeftinije
kuciste po izboru - samo pazi da napajanje bude dovoljno jako.
Do 400e mozes da ubacis i opticki uredjaj i periferije (ako su potrebni)
Poz

Mozes da uzmes i neku PCI-E varijantu po skoro istoj ceni. Npr GA K8N-E ili MSI K8N NEO3-F i MSI ili Sapphire ATI X550. Ako ti ostane para doplati za neko bolje kuciste npr. neki DTK model.

I jos nesto, nije mi jasno zasto uzimes od njih ako kazes da nemaju pojma? Pod uslovom da nisu dosta jeftinij? Mada se meni desava da recimo coveku pola sata objasnjavam sta je za njega najbolje i kad sve zavrsimo i treba da poruci konfiguraciju, kaze da na drgom mestu ima jeftinije za 5-10e, na moje pitanje zasto se onda to sve nije dogovorio sa njima odgovara da oni nemaju pojma :(

Nazad
Vrh Dno