Šta je novo?

da li je do elektronike ili

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
racunar se digne , odnosno sistem i sve ok , al odjednom koda neko pritisne reset i opet ispocetka. U zadnje vrijeme mi se to cesce desava i to uvjek u pocetku koristenja odnosno kad ga upalim i zadam neku funkciju kao npr konektovanje.Da li je do elektronike ili OS( imam
win 2000), a da jednom mi je ispisao u dosu NTLDR MISING na sta je mislio da mi nedostaje. hvala unaprijed

Po ovome sto si opisao, sve mi se cini da imas problema sa memorijom.

Digni voltaze za memoriju i eventualno procesor, po mogucstvu uradi reinstal (ili repair) OS-a cisto da se obezbedis da ti registry nije corrupted pa se javi opet :wave;

prilikom tog restarta on ispise sta nevalja al nestignem procitati jer poruka na ekranu stoji manje od sekunde gdje mogu prcitati taj eror. i poslije drugog dizanja sve radi ok

Kako ne stignes da procitas?Salim se malo cisto da te nasmejem...Kada zelis da zamrznes sliku pritisni dugme pause/brake na tastaturi

E OVAKO PROBAO SAM TEST MEMORIJE I NIJE MI NISTA PRIJAVIO, A DA ZALEDIM SLIKU CISTO SUMNJAM DA CU USPJETI POSTO JE TO SAMO BLIC, A KAKO DA PROVJERIM NAPAJANJE ILI DA GA KORIGUJEM

Uzmi napajanje od drugog kompjutera za koji znaš da je ispravno pa ubaci u tvoj kompjuter:D

Vrh Dno