Šta je novo?

Da li iskljucujete windows security centar?

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Interesuje me ovo jer meni bode oci i imam utisak da bi trebalo da radi, ali sam ja navikao na Kaspersky i ZA pa ga iskljucujem.:type:

Nema nikakve koristi od njega, pa ga iskljucujem uvijek (i service mu stavim na disabled).

Ja ga ne isključujem, ali pošto držim isključen firewall, tj. koristim alternativni, isključio sam mu obaveštavanje da me ne bi stalno smarao i bunio se zbog toga.

Naravno. Prva stvar koju ubijem nakon instalacije sistema.

Uvek.

Nema nikakve koristi od njega, pa ga iskljucujem uvijek (i service mu stavim na disabled).
@BlackNeo
kako misli disable?
gde to da nadjem?

Poslednja izmena:
@BlackNeo
kako misli disable?
gde to da nadjem?
Pa jel' znaš kako se disejbluju servisi pod Win-om? Postoji Security Center servis, disejbluje se kao i svaki drugi. Naravno da je i kod mene disejblovan.

Poslednja izmena:
Start>Control Panel> Administrative Tools>Services> Security Centar (Disable)

Takođe ga uvek isključujem.

Ok

Ovo je druga stvar koju ugasim posle instalacije Windowsa. Prva je, naravno, System Restore 🙂

Ovo je druga stvar koju ugasim posle instalacije Windowsa. Prva je, naravno, System Restore 🙂
Ja ne gasim system restore jer me je par puta spasao nevolja. Ali izuzetno retko i nerado koristim ovu opciju jer jednostavno nisam uspeo da shvatim kako i šta ona tačno radi. Nedavno sam morao da uradim restore i iznenadio sam se kad sam video da su neki programi sačuvali nedavno izmenjena podešavanja. OK, to me je spaslo trošenja dodatnog vremena u ovom slučaju, ali šta da je baš u tim podešavanjima bio problem? Jednostavno, nikad ne mogu da uhvatim šta će da vrati a šta neće. Da ne govorim o tome da mi zauzima često silan prostor bezveze, jedini način da obrišem restore podatke je da ukinem restore za disk pa da ga vratim. Ako neko zna bolji - neka kaže.

Uvek gasim automatic updates i security centar

Mogli bi ste da postavite poneki poll u Anketama, jer je taj deo zardjao tamo, a ovako ce thread da se pretvori u masovni spam/budzenje postova...

Iskljucujem kao sto neko rece odmah posle instalacije samog WinXP-a, kao i Automatic Updates :crash:

@ZoNi
Uvek moras da teras kontra :d :d 😀

Kod mene je System Restore ukljucen,ali mu dajem da se "siri" na samo 2% 🙂

ja ga ne gasim, kao ni System Restore - jednostavno, ne smetaju mi, a mogu da pomognu...

Chemu ti 'leba ti moze pomoci Security Center??? Ako zaboravish koji software imash (ili nemash) instaliran na rachunaru? Pa ako TI to ne znash ko zna... Josh ce neko da pomisli da tu i ima neshto korisno...

Sva s**nja vezana za Windows security brutalno pobiti i koristiti kompetentan namenski software (kod mene Kaspersky, mada neki vise vole da kombinuju Zone Alarm i NOD32)

sve gasim.. secam se kada sam prvi put instalirao XP.. uplasio sam se da nece moci da se ugasi 🙂
sto me posle izlaska novog Offica.. jos vise plasi da u nekoj narednoj verziji nece moci da se tako neki smarac ugasi...

ne, nikad, posto ne koristim druge zastite (sta reci, verujem ljudima :d )
iskljucujem samo obavestenja za antivirus, i naravno sys restore, posto mi je lakse da za pola h reinstaliram sve nego da se smaram i razmisljam sta treba da se vrati, sta ne... (a i taj reinstall vrlo retko radim- na starom kompu nije radjen vec 2 god)

ne koristim ugrađeni fw, kao ni auto update tako da... 😉

Prva stvar koju iskljucim je sec center, a druga automatic updates. Trece je da uklonim ikonicu IE sa desktopa....nervira me i ne koristim ga

pitanje:

zasto disable-ujete automatic update??? :S:

Znam mnoge koji gase Security Center, Windows Update, System Restore, uz to mnogo vole raznorazne Registry Defragmentere i slične nebuloze - i, naravno, reinstaliraju windows svaka 3 meseca, a formatiraju disk na svakih 6.

Generalno - te tri sjajne stvarčice mogu samo da pomognu, a da smetaju - sigurno ne. Moj prvi kontakt sa XP pre 4-5 godina je isto rezultovao gašenjem pomenutih servisa. S obzirom da, ako ne radite full backup sistema, jedino rešenje bez njih je najčešće potpuni reinstall XP-a, ja ih svakako preporučujem svima koji nemaju vremena za bacanje na ponovnu reinstalaciju sistema (ima li gluplje potrošenog vremena?).

Moj XP traje od svetskoj prvenstva 2002., i to kada mi je prolupao hard kad sam kratko spojio +12v sa masom montirajući neki neispravan ventilator - a nije mi se prekidalo gledanje utakmice. Da se pomenuti događaj nije desio, XP bi funkcionisao još skoro godinu dana duže. Uspešno je pregurao SP1, i SP2, kao i sve fejsliftinge posle toga uz pomoć Autopatchera.

Zastupam ne gašenje ovih veoma korisnih servisa - mislim da svi koji ih gasite puno grešite. Volim kad mi donesu računar sa XP koji je vrisnuo, a običan System Restore bi vratio sve kako treba - no neki pametnjaković, kao bliski prijatelj i stručni IT konsutlant moje mušterije, poput vas, ga je ugasio. Meni odgovara, samo nastavite, odlično za budžet.

Znam mnoge koji gase Security Center, Windows Update, System Restore, uz to mnogo vole raznorazne Registry Defragmentere i slične nebuloze - i, naravno, reinstaliraju windows svaka 3 meseca, a formatiraju disk na svakih 6.
Glupost. Ko reinstaliraj Windows svaka tri meseca njemu ni system restore ne može pomoći.
System restore je glupost koja ždere prostor i usporava svaki sistemski apdejt.
U stvari, zavisi šta hoćeš od kompjutera. Ako ti treba lep i šaren sistem gde ti klikneš i on sve obavi "zahvaljujući pametnim glavama iz microsofta", onda su automatic update i system restore prava stvar. A ako ti treba mašina koja će da radi ono šta joj ti kažeš, a pritom znaš dovoljno o svom kompjuteru, onda su takvi servisi prvi na listi "za odstrel". Neću bre da mi Windows svojim "pouzdanim algoritmima" procenjuje kad je pravo vreme za apdejt i kad i koje sistemske fajlove treba da bekapuje.

PS. Registry Defragmenter je nebuloza, a Security Center nije? Važi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno