Šta je novo?

Da li imate problema sa Operom?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jeste da je Opera 7.5/7.51 odlicna ali me ubi koliko puca... Jednostavno sama od sebe posle neodredjenog vremena pukne. To se najvise manifestuje ako je vise tabova otvoreno, 6-7. Svejedno da li je 2k/XP/2k3, isto se desava. Mislio sam da ce to srediti u 7.51, ali nema pomaka.
Imate li vi takve probleme?

Ja sam imao problema sa Operom 7.23 i to samo kada otvorim preko 20-ak prozora. Sa Operom 7.5 desilo mi se samo jednom, tako da sto se mene tice, dosta su se popravili po tom pitanju.

Izvini sto ti se mesam u thread, mene interesuje da li slucajno postoji skin za 7.5 koji ima izgled Opere 7.23 (neprevazidjen izgled).

@Laza:Naravno da postoji skin, potraži na opera.com, video sam ga kad sam poslednji put bio.

@Kudti😛o meni je ova verzija stabilnija i definitivno neću da je menjam. Prethodna 7.23 mi je pucala kad idem na mail.ru. Sa ovom otvorim ponekad i >20 prozora i neće da pukne, nikada. Nije neka mašina

OFF: Čini mi se, Kudti, da ti je problem do Win-a, a ne do Opere, sudeći po tvojim postovima u drugim sobama. Opet, neću da filozofiram, i meni Opera (doduše, prethodna verzija) nije radila stabilno. S tim što ja napravim minimalistički interface, i da ne veruješ koliko je komfornije surfovanje bez silnih toolbarova-samo adress bar, google search, back , forward i refresh (sve mala dugmad), a dole - page bar+status bar. Sjajno radi!

Mada je Opera 6 keva, do sad neprevaziđena po stabilnosti i brzini. Ne i po kompatibilnosti.

I ja sam imao podosta tih problema sa pucanjem, ali samo sa verzijom 7.23. Sa 7.5 mi se nijednom nije desilo!

pukla je i meni nekoliko puta za par godina, nedovoljno često da bi mi smetalo ili da bih se udubljivao u problem..

Operu 7.51 intenzivno koristim par dana i nije jos nijednom pukla. Bice da je do wina.

Mani se ti kompova kutijo, vidis da ti ne ide 😛
Meni Opera 7.51 nije nijednom pukla, bez obzira na broj tabova (>15)

Zanimljivo, kod mene mogu na prste da izbrojim koliko puta mi je pukla 7.23, a pre nje 7.21. Tu novu nisam ni probao, a i što bi...

Meni firefox ne puca sa 90+ tabova.....Mada tada zauzima oko 60MB...

Moj ti je savet da deinstaliraš Operu, pobiješ sva podešavanja, obrišeš keš i history... Eventualno možeš sačuvati passworde (wand.dat), kontakte, notes i sl. I meni se dešavalo pucanje, pretpostavljam zato što sam instalirao finalnu preko beta i preview verzija, što oni strogo ne preporučuju, ali nakon ubijanja i reinstalacije vrlo retko.

Ti si Kuti bas neke ku*ate srece u zadnej vreme, sto se SWa tice!?! :bottle:
Mora da je od silnog wareza?! :S: Kada si cuo da se Peca negde zalio. 😛arty:

:-devil-:

Poslednja izmena:
A navikao sam ja na to 🙂
Salu na stranu, Meni Opera 7.23 nikada nije pucala ali 7.5/7.51 umeju da pucaju. Nije do windowsa ovaj put, desava se na nekoliko razlicitih masina.

meni ne puca ali zato se zamrzne na 5,6 sekundi i tako svakih 10,20 sekundi pa je ne koristim bas cesto

Meni se nije ni jednom zamrzla niti pukla

Opera 7.5 nece da mi otvara linkove iz programa, npr. emEditor, iz "About" dialoga raznih programa. Kako da podesim Operu da mi otvara to? U opcijama je vec podeseno da otvara takve stvari, ali u praksi i nije bas tako.

Poslednja izmena:
I meni se zaledi na 10-15 sekundi, pa posle ide normalno. Što je čudno, to se ne dešava na svim sajtovima. Uglavnom se desi kada je otvoreno više od dva prozora. Sa verzijom 7.23 se nije dešavalo.

Probajte da ogranichite korishccenje sistemske memorije: History and Cache\Memory cache --> stavite na neku fixnu vrednost ( ko ima, na 60MB :smoke: ).. ja sam uvek setovao tu vrednost na Automatic, a Disk cache na 100MB, ali sam primetio da v7.5 bash 'posrche' dosta RAM-a...
sada se vishe ne usporava i ne blokira, a i ovako ogranichena radi brzo

inache, v7.5 mi nikad nije pukla, v7.23 nekoliko puta, ali za duzze vreme, znachi - zanemarljivo

pozdrav

Poslednja izmena:
Mislish na ovo:

1) Open a new tab
2) enter a bad URL (e.g. www.fdfdfdfdfdf.com) \
3) press enter to submit
4) Warning pops
5) Switch to a different tab, then switch back.

Expected Result (and how Seamonkey works): The bad URL is still shown in URL bar

Actual Result: URL bar is blank

Da, izmedju ostalog ! Ali nije to toliko strasno kao npr. sledeci scenario : imas losu centralu i losu konekciju i iz jednog taba otvaras linkove u novim tabovima (recimo benchmark forum). Posle par minuta drljanja neki tabovi se ne ucitaju a ne mozes da uradish reload/refresh jer nema URL-a u URL baru. Resenje - cim se otvori URL u novom tabu potrebno je "napuniti" URL bar adresom (kao u Mozilli). Ne vidim sto je to toliki problem. Kod FireFox-a se URL pojavi tek kada se strana ucita. Postoji i dodatak koji donekle ispravlja ovaj problem ali to opet nije to.

http://www.pikey.me.uk/mozilla/extensions/showfailedurl.xpi

kUdtiHaEX je napisao(la):
Jeste da je Opera 7.5/7.51 odlicna ali me ubi koliko puca... Jednostavno sama od sebe posle neodredjenog vremena pukne. To se najvise manifestuje ako je vise tabova otvoreno, 6-7. Svejedno da li je 2k/XP/2k3, isto se desava. Mislio sam da ce to srediti u 7.51, ali nema pomaka.
Imate li vi takve probleme?

Ako ti je za utehu, delimo isti problem, samo:
- kod mene nema veza koliko je tabova otvoreno
- ne mogu da downlodujem nista (komandom "save target as") gde je link tipa "***...dfersd=84533"! Znaci na kraju linka mora biti *.zip ; *.rar ; *.exe ; *.mp3 ...
Nisam imao nikakvih problema sa 7.21 a presao sam na ovu posle reinstaliranja sistema tako da problem sa windowsom nije 100%!

Nazad
Vrh Dno