Šta je novo?

Da li ima resenja?

share

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2008
Poena
304
Imam neki satri laptop DELL Latitude koji nema na sebi opticki uredjaj ,a na njemu je bio Windows XP sp1 koji je pukao ,e sad kakd zakacim externi cd-rom lap top mi ga ne prepozanje a probao sam sa 3opticka uredjaja.Da li mogu nekako drugacije da postavim Xp ili Win98 bilo sat samo da podignrm opreativni .Ima li uopste kakve fore da to izvedem .
PS: dobio sam laptop sa operativnim tako da ne znam kako je postavljen prvi put .

To mi je bas hitno. Hvala unaprijed

Ne secam se bas najbolje, al' cini me se da moze da ti pomogne instalacija sa mreznog drajva

Prva varijanta, pod pretpostavkom da uopste mozes da podignes Win, je da se ulogujes u windows i da startujes setup iz nekog deljenog foldera na mrezi...u jednom trenutki ce da te pita da li hoces da uradis fresh install i ponudice ti restart kompa (nadam se da me secanje ne izdaje:)). prihvatis, komp se resetuje, i nastavi setup sa iste mrezne lokacije.

Druga varijanta je da, ako imas FDD, skines neki bootdisk sa podrskom za pristup mrezi, da pomocu njega butujes racunar, i da iskoristis utility na disku da pridjes deljenom folderu na mrezi u kome se nalazi instalacija. jedan primer imas ovde: http://www.netbootdisk.com

Meni nema u biosu da stavim da mi butuje sa USB ,to je problem .

Nazad
Vrh Dno