Šta je novo?

Da li ima osnova da tuzim Telekom?

• Začetnik teme Začetnik teme TEP3A
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
785
Pozdrav,

stigao mi je za Novembar vrlo veliki racum, za koji sam ubedjen da ga nisam napravio. Odmah po dospecu poruke sa racunom, otisao sam u Telekom ali oni nisu imali uvid u specifikaciju racuna, vec samo u konacan iznos. Rekli su mi da dodjem posle 17.!!! a racun mora da se plati do 20. u mesecu, ali da mogu na sajtu da vidim svoj listing. 12.12. pustim poruku za sifru(koja mi je naplacena!!!) i naravno, nema listinga za Novembar. Pokusam to ponovo danas, 16.12. i listinga za Novembar i dalje nema! Poruka naravno opet naplacena!

Na sajtu jasno stoji >>link<< da posle 10. u mesecu moze da se vidi listing za prethodni mesec.

Da li sam ja ovde pokraden za dve poruke i moje vreme? Takodje, ko mi garantuje da cu do 20. imati uvid u listing, a telefon ce da mi bude iskljucen, a sigurno ce da mi uracunaju i neku kamatu, troskove ukljucenja itd...

Znaci nije poenta u 2 poruke, vec u tome da ne dam da mi UKRADU te dve poruke na kvarno!

Ima li ovde elemenata da tuzim tu bagru?

Unapred hvala.

Na zalost nema.. A zasto?! Pa ovo je Srbija momce...
Pre ces dobiti ako ih tuzis sto te ne potkradaju nego sto te potkradaju..

P.S. Znam da ti nista nisam pomogao ali razumem tvoju ogorcenost..

meni su naplatili roaming jednog meseca, bese jun ili jul, a nisam mrduo iz BGa... naravno zalio sam se i nista.

potom su poceli da mi stizu sve veci i veci racuni, ali nekako uvek praceni relativno ispeglanim listingom. na svaki sam ulozio reklamaciju i nista.
prekipelo mi je kad mi je stigao racun tacno 1000 din veci nego sto treba da bude, a u korisnickom servisu su me ubedjivali da je sve u redu i da sam to potrosio, ali da zbog "nesavrsenosti" njihovog sistema, ne mogu da mi izadju u susret!!!???

e onda sam (posle 10 godina - 6 na postpaidu) presao na telenor, gde mi isti paket potpuno "zavrsava posao"...
(na mts mix 1000, na telenoru prenesi 325, da ne bude zabune) 🙂
tako da, mozes samo da batalis rasprau i predjes kod nekoga ko ce "manje da krade"...

edit:

da ne zaboravim bitan detalj, sada uvek znam koliko jos besplatnog saobracaja i sl, sto sam na mts-u mogao da utvrdim pomocu viska, vradzbina, "gledanja u bob" ili neke slicne metode :-D

moze mts da bude "povoljniji" koliko god, ali cisto sumnjam da cu skorije vreme imati posla sa doticnom bagrom ...

Poslednja izmena:
hmm

I meni je dosao skoro duplo veci racun za prosli mesec, iako sam aktivirao paket 200 pored MIX1000 opet su me odrali!

Juce nisam mogao da dobijem korisnicki servis, poslao sam mail i naravno niko nije odgovorio, tako da cu verovatno i ja da predjem kod drugog operatera!

Paket je mix500 sa dokupljenih 600 poruka. Da ne pricam kakvu su mi komplikaciju preproslog meseca napravili sa tim dokupljivanjem poruka, lopovi jedni. Jos sve one vezare po korisnichkim servisima, znaju da su beli medvedi i da im nista ne mozes... Muka mi je od njih. Kako nece neki Japanci ili Nemci da ih kupe pa da im uvedu malo radne navike i disciplinu u tu bagru.

Ne menja mi se broj jer ga imam skoro 10 godina i mnogo komplikacija bi mi unelo da ga sad menjam. Kada sam u korisnickom servisu u Nisu rekao da hocu da prekinem ugovor, pogleda me ona zena ko tele (verovatno se misli u sebi: "jos jedna budala manje") ...

Stvarno sam iznerviran. Cak razmisljam, i da ih tuzim, i ako dodje do suda, to je Telekom, ko ce njih da osudi?

Za bilo kakvu tužbu potrebni su ti dokazi koji bi bili prihvatljivi na sudu.
U ovom slučaju listing, koji ti nedostaje, bi bio odličan dokaz.

Ja bih da pomenem moje iskustvo i vrhunac besmisla koji se meni dogodio u Crnoj Gori.

U vreme kada uopšte nije bilo nikoga u mom stanu stvorila su se tri poziva prema Sloveniji (gde ja nikoga ne poznajem) u vrednosti ~20€ svaki. Kada sam otišao rekli su mi (u poverenju) citiram: "verovatno je to neko od naših, ali mi tu ne možemo ništa ..."

Ta tri poziva su ujedno bila i jedina tri poziva za taj mesec (ceo listing).

@ sirNemanjapro listing je dokaz tebi da su oni lopovi. Nikada ne možeš dokazati da neki broj nisi zvao.

Konkurencija je jedini vid borbe sa telekomom.

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi kaze kako je kod telenora?

Da li neko moze da mi kaze kako je kod telenora?

Ah, tu i tamo. Bagra. Bili su ok, dok nisu u jednom momentu poceli da zaokruzuju na prvi minut ( bio sam na Prenesi 125, a to je sada Prenesi 150 ), i to bez najave. Sto se tice listinga, listing mozes da vidis valjda posle 5. ili 10. u mesecu, na ovaj nacin. U sustini funkcionise ok, ja nisam primetio da su nesto pokusali da me zavrnu.

Momci da se ne zanosimo - Cak i da imate debelog razloga i prava da tuzite , u najboljem slucaju ce vam se parnica oduziti godinama!

I jos jedna stvar - setite se koga tuzite. :-devil-:

Ha! Pa najludji su! Evo sad opet probao, pukao poruku, i naravno, racun za novembar ga nema 🙂

10 dindzi su mi ladno uzeli na kvarno, a prekosutra je zadnji dan da se plati racun. Kakve seljacine.

Ja se upravo spremam da ih tuzim za obmanu, prevaru i kradju. Dokaze imam i idem pravo u RATEL i od njih cu zahtevati da pokrenu krivicni postupak. A i ako odete u policiju i tuzite ih za kradju to onda pokrece krivicni postupak koji je drzava duzna da sprovede (kako ce to da uradi to je pitanje).

U ovoj zemlji kad tuzis velike korporacije, jedino sto moze da se desi je da puknes pare za sudske troskove i nista vise. Bukvalno smo prepusteni na njihovu milost i nemilost.

U ovoj zemlji kad tuzis velike korporacije, jedino sto moze da se desi je da puknes pare za sudske troskove i nista vise. Bukvalno smo prepusteni na njihovu milost i nemilost.

Mogu da ti posalju dva-tri lika da "porazgovaraju" sa tobom... :trust:

zlo i naopako

da ne pricam da sam uvidom u listing dosao do zakljucka da mi uopste ne racunaju 50% popusta na F&F brojeve!!! 😡

I sta sad, nastavicemo sistemom lakseg otpora, ono-cuti i trpi?

Pa upravo mi zato treba uvid u listing! Ja saljem dosta poruka i imam dodatak od 600sms i garantujem mi ga nisu obracunali! Eto, zato mi treba listing, jer oni idu po principu, "ako prodje, prodje".

Update: ni danas nema listinga! Ukupno 4 poruke pojedene na kvarno. Idem danas ponovo do telekoma da vidim da li oni imaju uvid u stanje.

Poslednja izmena:
Slican problem sam imao Telenorom letos,tj mesec avgust kad sam bio u romingu i stigao mi racun u tri lepe 😀.Iako sam 15. dana pre odlaska iskljucio govornu postu oni su na listingu naveli da je to pojelo nekih 2-3000,sad se ne secam vise + neke silne poruke za nekih isto 2000.Na listingu su bili pozivi ka nekom levom broju sa cudnim pozivnim i po par poziva u isto vreme ka razlicitm brojevima,a poruke ka nekom 063 broju.Posto se racun vodi na firmu nisam hteo da platim,podneo zahtev za reklamaciju.Trazio sam da mi prvo napisu na koje sam brojeve slao te poruke jer ka tom njihovom 063 nisam 100%.Nazvala me jedna teta posle par dana i kaze kao vi ste to napravili morate da platite itd.Ja reko ne pada mi na pamet,za par dana ocekujte tuzbu od nase firme i da sam otkazao govornu postu ranije.Posle toga,tj popodne zovu me ponovo iz Telenora,kazu da ce nam izaci u susret i da ce to da storniraju za govornu postu i da za poruke nema sanse da dobijem listing jer to je normalno da pise njihov neki broj kada se salje iz inostranstva.I tad mi je stornirano to za govornu postu i platio sam taj racun da bi od sledeceg stornirali.E sad platim ja taj racun,dodje racun za oktobar,kad ono cifra bez storniranja.Nazovem ja njih,reko sta je ovo itd ona kaze to ce vam tek doci za novembar jer mora da prodje nekih 30 dana od storniranja.Krenemo mi raspravljanje i opet ispada da sam ja lud🙂.Posaljem ja jos jednu reklamaciju u vezi ovoga i poruka.Zovu me te popodne kao danas ste zvanicno obavesteni,ja reko pa valjda zvanicno obavestenje treba da stigne na papiru sa pecatom,ona kao ne treba itd,da ne smaram dalje posvadjam se ja 😀.Platim samo razliku za racun tj 150 dinara.I prodje to ok.Racun za novembar stize 1000 dinara vise za neki roming u Bosni iako ceo mesec nisam bio ni 10km od granice.Sad sam ponovo poslao reklamaciju pa cu videti.

U medjuvremenu sam presao na 066 i zasad sam zadovoljan,nemam problema.

Eto to je jedno moje iskustvo sa Telenorom iako je cale korisnik 9 godina,a ja nekih 5godina i uvek je firma redovno placala racune.

da

Pa upravo mi zato treba uvid u listing! Ja saljem dosta poruka i imam dodatak od 600sms i garantujem mi ga nisu obracunali! Eto, zato mi treba listing, jer oni idu po principu, "ako prodje, prodje".

Update: ni danas nema listinga! Ukupno 4 poruke pojedene na kvarno. Idem danas ponovo do telekoma da vidim da li oni imaju uvid u stanje.

Pa ja dobijam listing na kucnu adresu (to sam aktivirao kad sam zasnivao ugovor), sve imam ja lepo na listingu ali dzaba!

Pre 10 minuta sam dosao iz korisnickog centra u Pozeskoj-20 ljudi stoji u redu, rade 2 operatera i neki klinac (shatro neko obezbedjenje) mi kaze da moram da cekam 45minuta (?) da bih dosao na red. Naravno to mi nije padalo na pamet posto imam pametnija posla. Poslao sam im jos 2 e-maila ali uvek dobijam isti odgovor "Postovani, obratite se najblizem korisnickom servisu" ili "Ulozite zalbu ukoliko mislite da ste osteceni". Jednostavno sam trazio da mi odgovore zasto mi ne racunaju F&F brojeve prethodna tri mesesca i zasto mi nisu aktivirali paket200 (od onih silnih poena) i nista. Da ne pominjem opet da korisnicki ne moze da se dobije nikako!😡

Eeee, pa na sta preci sa ovih lopova? Iz principa necu vise na Telekom. Nadao sam se da je Telenor poslovniji jer nema monopol, a VIP mi ne deluje ozbiljno jer koristi infrastrukturu MTS-a za koju znamo kako radi...

pa u tome i jeste problem! Sve sami lopovi! Slaba konkurencija, a kraduckaju svi!

Evo sta cemo, cutacemo i dalje i trpeti-isto kao i za sve ostalo 🙂

Jedino se eto malo izjadamo na ovakvim mestima i kao lakse nam je!

Ok, ako smatrate da bi tuzba tesko prosla, a zar ne bi mogla malo prasina da se digne u medijima. Vec jednom sam ovo pomenuo,zar niko nema nekog poznanika na npr. B92 sigurno bi neko pozeleo time da se bavi. To bi im zadalo veci udarac od neke eventualno izgubljene tuzbe. Samo mediji,bilo sta, samo da se cuje, da se oni malo zamisle. Pa i urir... Press samo buka da se podigne.

Koje su to lopurde. Imam kod njih 065 i uporedo 063. 063 već 3. u mesecu mogu da vidim zaduženje i stanje računa a kod 65 čekaš do 15. 16. pa čak i 17. Ko zna šta mute i nameštaju po računima. ako im za upit baze o zaduženju do štampanja računa treba 15 dana onda neka ih kupi ko god hoće.

mozda

Pazi, ima logike. Mozda i vredi pokusati to s medijima!

Koje su to lopurde. Imam kod njih 065 i uporedo 063. 063 već 3. u mesecu mogu da vidim zaduženje i stanje računa a kod 65 čekaš do 15. 16. pa čak i 17. Ko zna šta mute i nameštaju po računima. ako im za upit baze o zaduženju do štampanja računa treba 15 dana onda neka ih kupi ko god hoće.

Ovog meseca sve do 13. "servis nije bio trenutno dostupan"! A zna i do 15. , 16. da dogura, bez problema. "Kakim" im se na servis!

A tek sto imam i minute i poruke u okviru paketa a iskoci mi neko stanje od 7-8 dinara, pa nestane, pa se opet javi... Strasno, nemam reci.

Poslednja izmena:
Da li na telenoru moze da se vidi stanje tarifnog dodatka?

Pa ako B92 iskreno želi da se bavi nečim ovakvim, dovoljno je poslati mail gdje su opisana sva dešavanja i krađe telekoma.

Kada je bilo ono sa ukidanjem besplatnih minuta "koji su bili na promociji" pocetkom godine ja zvao pomenutu TV, onda kasnije mene nazvala neka "teta" i nisam stigao ni rec da kazem, a ona ce meni:"I mi radimo neko istrazivanje pa cemo vas nazvati" i prekinu vezu. Istrazivanja i reportaze nigde vec godinu dana:wall:😡:wall:
Tada sam svom razocarenju u ovu zemlju dodao jos nekoliko bambija.
Pa ko ce da se zameri firmi koja im je jedan od najvecih musterija za reklame?

Evo mog primera:
na racunu za septembar sam imao naplaceno 2x celodnevno parkiranje od po 200 dinara (tek 2 meseca kasnije sam saznao da je moguce i to na odredjenim lokacijama u BGu, ali tada sam na to gledao ko tele u sarena vrata). Nikako nisam mogao da im objasnim da nemam auto i da sam pola septembra (pa i dana za koji se racun tereti za to parkiranje) bio u Turskoj. A i ako bi mi neko objasnio od njih zasto bih ja platio za isti dan 2x celodnevno parkiranje. Rodjak koji je advokat vec godinama mi je rekao da slobodno mogu da ih tuzim, ali da ce ta moja tuzba da zavrsi verovatno kao veci deo takvih tuzbi - niko nista ne radi, slucaj se procesuira i ispituje godinama i tako...
Odustao sam od zalbe i kidanja zivaca posle mesec i po dana i jednostavno su mi ugasili karticu zbog neizmirenih obaveza. Na kraju sam presao na Telenor i jos im nisam platio taj racun niti planiram dokle god neko ne proveri kako je tih 400 dinara dospelo na moj racun. Imam para, nije to problem, ali mislim da je dovoljno sto me ko konja zezaju sa cenom-brzinom ADSLa...

napokon

Elemm, juce su mi napokon odgovorili na treci mail-receno mi je da uz MIX tarife ne idu F%F brojevi (nigde na sajtu ne pise to) ali dobro, dalje mi je receno da za mesec novembar ima aktiviran paket100 (znam da sam aktivirao paket 200!!!) i naravno da se to nigde ne vodi na racunu (umanjenje racuna za velicinu uzetog paketa) tako da nemam sta da se zalim ako nigde ne postoji zvanican trag na papiru. Prelazim ja na manji paket i uzimam drugi broj u Telenoru pa cu videti.

Nazad
Vrh Dno