Šta je novo?

Da li ima neki screen capturing software a da je free for commercial use?

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
E ovako treba mi nesto poput FastStona ili SnagIT-a, ali da je slobodan za komercijalnu upotrebu.
Video sam da ima gomila software-a, ali nisam nasao ni jedan koji moze da uhvati i shot prozora koji skroluje, a to mi je bitno.

Ako imate neki predlog rado cu ga probati.

ja koristim PrtSc u kombinaciji sa Picasom 3...
potrebno je da Picasa bude startovana, i kad god pritisnes PrtSc ona pokupi slicicu i spakuje je nove slike. Ne moz' jednostavnije :)

Naj jednostavnije i naj jeftinije je PrtScr u kombinaciji sa MS Paintom (ako koristite Win a pretpostavljavam da koristite). Samo klikneš PrtScr,udješ u Paint,desni klik,paste i to je to...

Poslednja izmena:
Nisi baš u pravu ;)

To "no limitations" se odnosi na funkcije programa, a ne na svrhu njegove upotrebe. Za sve FastStone programe, od samog početka, morala je da se kupi licenca za komercijalno korišćenje. Oni koji su označeni kao freeware bili su to samo za "personal, educational and non-profit use". Isto važi i za verziju 5.3, pogledaj agreement koji ide uz nju.

Uostalom, evo ja sam pogledao, ovo je citat iz License Agreementa za verziju 5.3:

2. License

FastStone Capture is provided as FREEWARE for private (non-commercial) or educational (including non-profit organization) use. In these cases, you are granted the right to use and to make an unlimited number of copies of this software.

For commercial use, it is required to register this software. Registering is an important source of support in the development of future versions.

Poslednja izmena:
Pažljivo sam pročitao uslove korišćenja: U pravu si.

Prevario sam se jer ni na jednoj stranici to nije bilo jasno napisano.

To "no limitations" se odnosi na funkcije programa, a ne na svrhu njegove upotrebe. Za sve FastStone programe, od samog početka, morala je da se kupi licenca za komercijalno korišćenje. Oni koji su označeni kao freeware bili su to samo za "personal, educational and non-profit use". Isto važi i za verziju 5.3, pogledaj agreement koji ide uz nju.

Uostalom, evo ja sam pogledao, ovo je citat iz License Agreementa za verziju 5.3:

Wiz je skroz upravu, dakle imam ja bash tu 5.3 verziju i lepo pishe da mi nije registrovana za komercijalnu upotrebu, a da je free za home users-e (pishe u onom "about" od programa).

Mene dakle interesuje da li ste naleteli na skroz free aplikaciju za ove svrhe, a + da moze da hvata i screen koji se skroluje.

Mislim da ce ovo biti zanimljivo za mnoge od nas kome je potrebno da nesto u firmi odradi , a da ne daje pare za licencu.

Poslednja izmena:
Da ne isprobavam sad svaki ponaosob, da li neki od ovih programa koje ste nabrojali ima opciju da kada se pritisne PrintScreen, pošalje sliku odmah na štampu (eventualno da pita na koji štampač)? Da bukvalno radi PrintScreen :)

FS Capture ima, uključujući i onu free 5.3 verziju.

Znam da FS Capture to ima, ali ovde je reč o free for commercial use programima :)

To se ceni, hvala :)

Ovaj Greenshot kod mene ukloni taskbar i sve "gadgete" sa desktopa... Tj. skloni ih kad oću da u'vatim shot, pa ih posle vrati! Dok to ne poprave, neću d aga koristim, iako program izgleda sasvim pristojno!

Nastavljam da koristim FSC 5.3 - što se mene tiče, on je free za komercijalnu upotrebu :D

Btw, ako taj DOS program deaktivira PrtScr taster, možda može da pomogne "odloženo" vatanje šota - FSC (a verovatno i mnogi drugi) ima foru da se namesti da snima ekran nakon nekog vremena...

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno