Šta je novo?

Da li igrice usporavaju komp

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Dvoumio sam se izmedju soba software i ove al sam stavio ovde
Najme da li cu imati znacajno usporenje kompjutera(windowsa) ako instaliram dosta igrica.Najme ja i mladji burazer delimo komp a on obozava igrice.Trenutno imam instalirane samo 3(colin3,counter strike1.3,i 18 wheels of steal)
Trenutno igrice instaliram na c particiju sa ostalim programima i windowsom.
Posto lik iz kraja drzi cd klub i ko zna koliko toga mu je instalirano na hdd on recimo reinstalira windows na kompu za igrice svakih mesec dana(tako kaze)

Instalirao bi jos nekih 10 tak igrica.
Preporucite mi kako da to najmanje uttice na performanse i usporavanje,da li je stos da igirce recimo instaliram na drugoj particiji ili sl.

Pozdrav

Ne bi trebalo da ti 10-tak igrica uspori rad kompa i pokusaj da igre instaliras na neku posebnu particiju, cisto da ne dodjes u situaciju da ti ponestane prostora na C particiji na kojoj se nalazi i SWAP (deo prostora na disku koji windows zauzme sa potrebe sistema) jer ce onda windows definitivno usporiti, cak i biti onemogucen da izvrsi neke operacije uz poruku o manjku prostora, a instalacija igara na drugoj particiji ce takodje doprineti i manjoj fragmentaciji sistemske particije.

To sto ti komsija iz CD kluba reinstalira Windows na svakih mesec dana je posledica ili nekog kvara na hardveru, pa mora to da radi ili mu je jednostavno dosadno pa time ubija vreme. :D

Poslednja izmena:
Swap fajl naravno ne mora biti na C: disku, a ostale preporuke stoje.

Igrice ne mogu da uspore sistem , jedino moze da ti uspori sistem kad ti je prepunjen Hard !!!
Pozdrav...

Stavi odvojeni hard za burazera i nece biti problema :)

pretpostavio sam da ce biti takvi odgovori.
Uzecu neki hdd od 40 gb pa nek tu instalira sve zivo

Pozdrav :)

Komp ne moze da uspori od igrica vec zato sto se win o silnih instaliranja i deninstaliranja, napuni kojekakvim djubretom koje se ne obrise. Konkretno mislim na registry od cije "cistoce i urednosti" zavisi ceo win.

Čest defragment i fiksni swap su formula za brzinu :) .

Ja imam 256MB rama i swap od 512MB, a nemam probleme. Prva stvar koja se radi pošto se instalira Windows je fiksiranje swapa. Meni je C: disk uvek do pola popunjen, tako da mi swap stoji na kraju particije. Time se sprečava fragment oko Program Files-a i Windowsa :) ...

Ja imam 512MB i fiksan swap od 512MB, a pre instaliranja vecih igara radim defrag da bi se igre lepo rasporedile, i uglavnom nemam problema... Registry redovno (citaj: tri puta dnevno :) ) cistim Nortonovim WinDoctorom i Registry First Aidom (i uvek nalazi neka ****** :d ) i sve radi...

Ako uzmes jos jedan hard, instaliraj mu drugu kopiju windowsa na njemu, pa nek uziva...
ja sam sa sobom delim komp, pa imam 2 instalacije winxp, posto sam podvojena licnost |>>> tj treba mi jedan uvek ispravan win pod kojim mogu nesto i da radim |]

thunderchase je napisao(la):
Čest defragment i fiksni swap su formula za brzinu :) .

Ja imam 256MB rama i swap od 512MB, a nemam probleme. Prva stvar koja se radi pošto se instalira Windows je fiksiranje swapa. Meni je C: disk uvek do pola popunjen, tako da mi swap stoji na kraju particije. Time se sprečava fragment oko Program Files-a i Windowsa :) ...

A kako se fiksira swap?

Control panel -> System -> Advanced -> Performance/Settings -> Advanced -> Virtual Memory/Change -> I tu će ti se već sve samo kasti :type: ;)

Naravno, nemoj fiksirati swap ako ces raditi u grafickim/video programima (tipa Photoshop, Premiere i slicnim) posto oni esencijalno zavise od memorije...

Vrh Dno