Šta je novo?

Da li i koji 24'' monitor ili LCD od 40''

gaga75

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2008
Poena
345
Naime, dvoumim se da li da uzmem sada neki monitor od 24'' ili da sacekam pa sledece godine uzmem neki LCD 40-42''. Trenutno imam neki Samsung 1953 i nije los, ali je to (dosta) ispod onoga sto meni treba da gledam filmove i malo se poigram.
Ako bi kupovao monitor ne bi dao vise od 200€, naravno za LCD TV bi trebao da spremim bar 600€ ali bi to bilo pravo uzivanje. Oba bi bila Full HD naravno.

Interesuje me vase misljenje, koje su prednosti i mane monitor/lcd tv.

Pitanje ti je kao, da'l da uzmem Punta na kredit u zamenu za keca ili kupim 330d. Nema poredjenja. Za rad monitor je dovoljan, za filmove lcd tv ne moze da se poredi sa monitorom i vredi svaki dinar... ako mozes da priustis. Ja imam 22" monitor i uzecu svakako lcd tv cim budem mogao...

Hvala na odgovoru, inace daljina sa koje bi gledao 40/42'' je negde oko 3m, sto mislim da je dovoljno.
Definitivno ste mi razbili dilemu i necu trositi novac na jos jedan monitor, sacekacu jos malo i onda uzivati ono pravo :) a za rad tu mi je uvek moj stari monitor.

To, ~42 je prava stvar, ja sam pre 18 meseci uzeo 29" CRT i jos je 4:3, definitivno je premalo za pravi ugodjaj, mada mnogo bolje od monitora za SD i od starih 21" TV-a.

Naime, dvoumim se da li da uzmem sada neki monitor od 24'' ili da sacekam pa sledece godine uzmem neki LCD 40-42''. Trenutno imam neki Samsung 1953 i nije los, ali je to (dosta) ispod onoga sto meni treba da gledam filmove i malo se poigram.
Ako bi kupovao monitor ne bi dao vise od 200€, naravno za LCD TV bi trebao da spremim bar 600€ ali bi to bilo pravo uzivanje. Oba bi bila Full HD naravno.
Interesuje me vase misljenje, koje su prednosti i mane monitor/lcd tv.

Mozes da kupis monitor 24" ili LCD 40" u FULL HD rezoluciji, samo ne znam sta ce da gura tu rezoluciju. Mozes da gledas filmove i eventualno poigras neke igrice... Ok ovo mozda nije tema,ali da sam na tvom mestu za 200e bih pazario bolji cpu i gpu (tipa Phenom X4 9950 Black Edition 2.6GHz 8MBL2 110e i PowerColor 4870 115e) i tek onda razmisljao o nekom monitoru. :)

Mozes da kupis monitor 24" ili LCD 40" u FULL HD rezoluciji, samo ne znam sta ce da gura tu rezoluciju. Mozes da gledas filmove i eventualno poigras neke igrice... Ok ovo mozda nije tema,ali da sam na tvom mestu za 200e bih pazario bolji cpu i gpu (tipa Phenom X4 9950 Black Edition 2.6GHz 8MBL2 110e i PowerColor 4870 115e) i tek onda razmisljao o nekom monitoru. :)

Ne razumem zasto mi preporucujes ovaj procesor, ako nisi video u mojoj konfiguraciji ja imam Athlona II X4 2.6GHz, jedino sto mi fali je bolja graficka, ali cu naravno nju pazariti pre kupovine LCD-a. Ako neko sakupi 600€ za TV mislim da moze jos bar 100€ za graficku :)

Ljudi, mozda se grdno varam, ali se pominje rezolucija fullHD? Kakve onda ima veze sto je 40, to je jednak broj pixela kao i na 22 monitoru fullHD, i treba ti grafika spram te rezolucije. Nema smisla (mada nisam probao) misliti da ti treba jaca graficka za 1920*1080 na 40 inca, nego na 1920*1080 na 22 inca. Po toj logici, jaca ti graficka treba da pokrenes neku igru u 1280 na 21 inca nego na 17. A bitna je rezolucija, a ne velicina pixela.Grafickoj je sve jedno dal je pixel 0.24 ili 0.35, ona salje info o boji pixela u jedinici vremena, a ostalo je na monitoru

Ne vredi ulagati vise u tn 24incha, a pva kostaju skoro ko tv, koji je vec pva.
Znaci bolje TV, mozda ne 40", ali jedno 32"( tu pocinje full hd, kako vidim po specifikacijama), ne znam samo kako to izgleda za rad na stolu ( pod "rad" mislim surf :)).

Pratim ovu temu vec neko vreme i imam slicnu (slatku) muku. Pa me interesuje koja je vasa subjekivna preporuka za LCD TV FULL HD u 32" i 40-42" varijanti. Trazim neku best buy varijantu odnosno najbolji odnos cene i kvaliteta/karakteristika.

Nazad
Vrh Dno