Šta je novo?

Da li gresim ili 100% ne

kepke

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
304
Iz moje konfiguracije se vidi o chemu se radi!!! Uvaljao sam je juche za 150 evra bez Monitora i zvucne , iznenada , pa sta cu jadan moram da kupim novi :D! Ovako, znam da sam verovatno 1000 lik koji pitata u vezi konf. ali to je jache od mene, pa se izvinjavam ovima koje to smara. Posto skoro svi novi rachunari uglavnom podrzavaju moje potrebe morao sam da se vodim time da nisam lik koji ce da kupuje rachunar na svakih 3 mesecia i zelim da mi traje bar 2 god, takodje bih ga koristio za igranje povremeno i malo bih se igrao sa klokovanjem jer nisam od starog Durona! Iako sam AMD fan ceo zivot morao sam da popustim!! Iz ovih dana prochitanih procitanih raznoraznih testova, saveta, slicnih tema i dr. za moj budzet mi je ovo zapalo za oko!!

Intel C2D E8200
Asus P5K Pro
2x1GB Kingston 1066 HyperX- jeftino
WD 500GB Grean Power
Leadtec 9600GT 650 1800
DVD RW Nec
CM Elite 332 420W

Molim za korekcije ili savete , budzet mogu da premasim 50e u odnosu na gore navedeno!!!

nema shta da te korigujem, odlichan izbor. ako te neko savetuje da smanjish na procesoru, nemoj to da radish, jer sve ima svoje razloge, a ja da sam sebi sastavljao intel varijantu, ovako bi izgledala.

eventualno bih ti preporuchio da u planu promenish dvd urerdjaj, jer ljudi specijalno hvale samsung zadnjih dana. a i , ja kolko znam, Nec i sony su se spojili, pa su im u Optiarc varijanti uredjaji jako bolji (joint venture se zove optiarc) a i vidi lite on, ako ti je kesh frka, jer su mega jeftini, a kvalitetni. 10 evra ushtedish, i kupish sebi litar rakije :p

Pda , necu proc sigurno da smanjujem ,6MB kesa , odlichan overclock potencijal , znam da za sad nije nesto preterano uspesniji od ovih sa manje ali mogucnost da ga drzim na 3.5 GHz i veliki kes ce nadam se vremenom da pokazati svoj potencijal na papiru i jer uzimam komp sa namerom da ga ne pipam jedno dugo vreme!! dobro za optiku znam da je Sony-Nec, na to sam i mislio , imam ga ja za nekih 18 evra posto kupujem po dilerskim cenama!!! Jedino mi razmisljanje oko ovog Leadteka , to mi je jedini 9600 koji mogu da uzmem po ceni od 113e , uzeo bih xfx ovu xxx ediciju da je imam tako jeftinu , ko zna mozda i uspem!!! Ima li neko iskustva sa ovim Leadtekom??????

ako ima garanciju, i odgovara preformansama - svaka grafa je dobra. nikad ne moj juriti za brendom (osim kad je AMD u pitanju :p ) jer umeju firme koje nikad nisi vid'o da iznenade ( kao kineski palit 8600GT sonic+ koji je bio bolji od konkurencije, a potiche iz - kine)

Ja bih jedino isao na malo jace napajanje i bolje kuciste, mozda centurion neki 534 i 500W napajanje. Sve ostalo si odlicno izabrao. Elite 332 je malo kuciste iskreno ne znam da li bi stala 9600GT unutra :)

To za kuciste si u pravu ali veruj mi to je jedino kuciste koje moze da stane u moj enterijer u sobi, a bash sam gledao dimenzije ovih malo boljih sa boljom naponskom jedinicom ali su visoka , Elit 332 je samo nizak a dubina mu je ok, tako da se ne brinem za to, jedino me ovo osnovno napajanje malo brine , mozda kasnije dokupim samo naponsku jedinicu!!! Onaj xfx sam pomenuo zbog dosta veceg takta mada i nije neka velika razlika u perf. , ako bi to iziskalo nekih 10 e mozda se i isplati!!

Zasto ne bi kupio odvojeno kuciste i napajanje? Ne moras da se vezujes za kucista koja dolaze za napajanjem, izacice te skuplje malo, ali mislim da je bolja solucija. Ja sam dugo jurio koje cu kuciste posto sam retko koje mogao da uglavim kod sebe u sto :D

Pda u pravu si, pojuricu to da nadjem odvojeno , isti je i moj problem treba da ga uglavim a samo mi ta visina odgovara a i Elit mi je manje vise ok za 40e sa sve naponom , mada bez napona bila bi to i lepsa cena!! tnx!!

I moje misljenje je da uzmesh jace napajanje, bar 500W. Od vishka blava ne boli:D Nego da li si dobro razmislio za kuchiste? To je po meni najjloshije kuciste od cooler mastera. Limovi se uvijaju, plastika krcka, i deluje jeftino uradjeno!:-devil-: Daleko od toga da je loshe, ali kad vec uzimash ovakvu konfu, uzmi sve kako treba. Naravno, ako ti novcanik to dozvoljava:smoke:

Hmm , jeste da je najjeftinija serija ali video sam ga , sto se tiche protoka vazduha sasvim je ok , shupljikavo je sa prednje strane potpuno , lim jeste low cost ali to je jedino kuciste od renomiranih proizvodjaca koje zadovoljava moje dimenzije a pritom i nije skupo sto mi je bitno, ali za napon sigurno moram da pojurim nema zbora!! Zanima me jos samo da li neko ima iskustva sa ovim Leadtekom naisao sam na neke lose preporuke na tomshardware.com sajtu pa me malo to uzdrma! A pored njega imam ponudu i Asusa ali nesto mi nije do njega, sta znam!!

Vrh Dno