Šta je novo?

Da li flashovati?

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
u jednom od threadova na forumu OC&Modiing nasao sam link sa puno biosa za modele 9600 sa Samsung 4ns memorijom (thanks to Doomhammer 🙂). E sad interesuje me (a znam da zvuci glupo) ali video sam neke modele 9600pro sa samsung 4ns memorijom sa setovanjima i taktovima 400/500 - meni bi to savrseno odgovaralo za moju graficku. Ali problem je u tome sto se, kads OC-ujem graficku na 500MHz posle par minuta pojave artifakti - memorija nije stabilna na ovoj brzini!
Interesuje me sledece:
ako bih na svoju karticu stavio BIOS od GeCube 9550 (400/500) ili Saphire 9600pro(400/500) da li bi se i onda javljali artifakti ili bi se, kada se promene parametri memorije ona bolje OCovala. pretpostavljam da bi se na tim modelima parametri bili labaviji?

ako ti se javljaju artefakti onda ti se memorija pregreva! bolje hladjenje u vidu neke 8-ice okrenute da duva u mem. ce ti pomoci!

...a mozes i da modifikujes BIOS na maksimalnu stabilnu vrednost.

Ovde imas sve na gotovo, znaci mozes da odaberes takt za BIOS koji skidas...

http://www.techpowerup.com/bios/

ne znam da li ste me razumeli: drugi proizvodjaci koji su koristili istu memoriju na svojim karticama i postavili je na 250(500)Mhz u modelima 9600pro i slicnim modelima verovatno su opustili parametre kako bi ona bila sposobna da radi na 500MHz, dok je na mojoj kartici ona na 400MHz - uz ostrije tajminge. :trust:
pa pitam ako ona sad ne radi na 500MHz (stize do 490MHz) da li vredi menjati BIOS i dobiti vecu brzinu uz slabije parametre ( i jos veci OC potencijal). Takodje pitam da li modeli 9600pro na 400MHz za GPU imaju veci Vcore od obicnih 9600 i 9550? Ako ima - verovatno se i OCuje vise?
Hladjenje nije problem: imam Titanov kuler na GPU-u (tezak oko 100-150g) i CM aluminijumske hladnjake na memoriji, a na sve to duva i jedna osmica.
Naravno lepo je i kad pri boot-u pise 9600pro, zar ne? :-devil-:, ako i to da je kartica po default-u ubrzana do maximuma :banana:
molio bih neke iskusnije korisnike da prokomentarisu

anonymous kg je napisao(la):
ne znam da li ste me razumeli: drugi proizvodjaci koji su koristili istu memoriju na svojim karticama i postavili je na 250(500)Mhz u modelima 9600pro i slicnim modelima verovatno su opustili parametre kako bi ona bila sposobna da radi na 500MHz, dok je na mojoj kartici ona na 400MHz - uz ostrije tajminge. :trust:
pa pitam ako ona sad ne radi na 500MHz (stize do 490MHz) da li vredi menjati BIOS i dobiti vecu brzinu uz slabije parametre ( i jos veci OC potencijal). Takodje pitam da li modeli 9600pro na 400MHz za GPU imaju veci Vcore od obicnih 9600 i 9550? Ako ima - verovatno se i OCuje vise?
Hladjenje nije problem: imam Titanov kuler na GPU-u (tezak oko 100-150g) i CM aluminijumske hladnjake na memoriji, a na sve to duva i jedna osmica.
Naravno lepo je i kad pri boot-u pise 9600pro, zar ne? :-devil-:, ako i to da je kartica po default-u ubrzana do maximuma :banana:
molio bih neke iskusnije korisnike da prokomentarisu

Ne čitaš dovoljno / pažljivo forum. Ok, možda nemaš vremena ali da si tražio odgovor na ovakvo pitanje(a) našao bi ga uz pomoć serach-a... 😉

Ako 1 ista memorija radi na nor. Sapphire 9600 Pro na određenoj freqvenciji ne znači da će "isto" raditi na npr. ASUS 9550 GE uz iste memorijske parametre! Te dve kartice ni po čemu nisu slične osim te memorije počev od kavaliteta štampe preko kvaliteta komponenti na samoj kartici sve do hladnjaka koji hladi VPU! Sve ovo "ima veze".
9600 nemaju (koliko ja znam) veći VCore od 9550-ica, uglavnom imaju bolje odrađeno hlađenje.
Po ovome za boot pomislih da oćeš da prevariš nekoga. :d Šta je jednome lepo ne znači da je i drugom... 😛

Nazad
Vrh Dno