Šta je novo?

Da li da uzmem ISDN?

• Začetnik teme Začetnik teme Igvan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PJ je napisao(la):
Mico, vidim ti si jako ozbiljan lik kada saradjujes sa Deltom, Verom, Mercatorom i tim "Hyat" sta god to bilo 😛

Ja vecinom radim sa inostranstvom, (kao sada npr.) a jedan moj burazer je imao frku sa njima.
Cimao me je pre par meseci da mu sastavim neki komp... On inace proizvodi nesto.... Uglavnom, bilo je ili mail, ili nista, a ne bi me lagao....

Pozdrav.......

P.S. Progutao sam jedno "t", "Hyat" znaci Hyatt 🙂

anime_freak je napisao(la):
Moj savet ti je ne uzimaj ISDN sem ako zaista nemas para sve to da placas 🙂

Daj covece, ne stvaraj frku bezveze.....skuplja je pretplata nekih 100 dinara (racunaj da sada dobijas dve linije, pa analogna pretplata ide puta 2) i ako izaberes provajdera koji ima mnozilac za pristup NETu.....eto to je skuplje....a sa ISDNom svaki iole pristojan provajder radi OK tako da ja koristim onog kojeg prvog dobije (mada preferiram Beotel, jer mi server obracunava 10% popusta kao starom korisnku, a sat me i ovako kosata 20 dinara 🙂)

Sta mislite o PLANET IA128P-STD, ISDN Terminal Adapter, PCI postoji interna i externa varijanta.
Evo i nekih karakteristika:

Interna/externa varijanta ISDN terminal adaptera za 2x64K pristup.

Globalni ISDN D kanalni protokol
Podrška za B kanal, Async.-Sync. PPP konverzija, HDLC, X.75, V.120 i glas
Podrška za MS ISDN Accelerator Pack ili 128K MLP vezu
Kompatiblan sa RAS aplikacijama
On-Line test i dijagnosticki alati za lako konfigurisanje i pracenje paketa

Cena 45 Evra.

Koja je razlika izmedju int. i ext. varijante?

nwgo....gde kupiti neki pristojan externi TA?

Igvan je napisao(la):
Sta mislite o PLANET IA128P-STD, ISDN Terminal Adapter, PCI postoji interna i externa varijanta.
Evo i nekih karakteristika:

Interna/externa varijanta ISDN terminal adaptera za 2x64K pristup.

Globalni ISDN D kanalni protokol
Podrška za B kanal, Async.-Sync. PPP konverzija, HDLC, X.75, V.120 i glas
Podrška za MS ISDN Accelerator Pack ili 128K MLP vezu
Kompatiblan sa RAS aplikacijama
On-Line test i dijagnosticki alati za lako konfigurisanje i pracenje paketa

Cena 45 Evra.

Koja je razlika izmedju int. i ext. varijante?
45 je interni,verovatno.A posto je externi u tom cenovniku koji ti imas?

Ja imam taj externi planet i sasvim je OK. Platio sam ga malo preko 5k dinara....

PJ je napisao(la):
Ja imam taj externi planet i sasvim je OK. Platio sam ga malo preko 5k dinara....
Blago tebi. Stvarno ti zavidim....

isdn ta i udaljenost od mreznog zavrsetka

Imam problem, adapter (asus) se savrseno konektuje na 2 metra od mreznog
zavrsetka(intracom), dok 20-ak metara dalje izbacuje raznovrsne greske (od 3301 do 651)

Da li udaljenost predstavlja problem i u kojoj meri?

Ja trenutno koristim neki PCI adapter (ne znam tacnu oznaku, nisam pored tog racunara sada) i stari model Santisa i fizicki mi je sve to na 2-3 metra, ali koristi kabal od 15 metara (takav sam imao pri ruci ostade tako vec 5 godina 🙂). Sve funkcionise bez problema. Da ti nije ostecen kabal?
Verovatno postoji neko ogranicenje u duzini kabla, a ako je tvoj kabal ispravan,m onda je to ogranicenje izmedju 15 i 20 metara 🙂

Nazad
Vrh Dno