Šta je novo?

Da li da uzmem eagle 8800gt..

IcY_R

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
319
Ne znam koliko je dobra firma koja je proizvela karticu pa bih zelio da cujem savjete svih koji su culi nesto o ovoj grafickoj karti,pogotovo ko je posjedovao/posjeduje ovu karticu.Unaprijed hvala.:p

joj nemoj molim te! :)
ja sam pre u vreme GF2 mx200 kupio eagle, (eagle je tada bio najveci krs), i tri kartice sam vratio
i na kraju uzeo novac nazad, znaci dodjem kuci ubodem i ne radi i tako tri puta,

e sad,
skoro, mozda pre 6 meseci, je bio slican topic,
ne secam se za koju kartu ali znam da je bo u pitanju eagle,
i pricali su ljudi da su se popravili,
ali ja sam se opekao.

Poslednja izmena:
iskreno nikad nisam cuo za firmu, tako da... ali ako ima dobru garanciju, sto da ne pa valjda nece da crkne odmah :d

ps: ako je priblizno iste cijene kao neke "renomirane" firme, onda bih uzeo drugu (firmu)......

Kartica je u ponudi za 180 eura ali posto je i meni firma sumljiva vjerovatno cu uzeti ATI Radeon HD3850, 256 MB, ASUS za 170 eura da ne rizikujem.

Uzmi slobodno bez razmisljanja, za taj novac dobra kupovina.

Uzmi Eagle, znatno je brza od tog Asusa, i imas normalnu garanciju.

Kartica je u ponudi za 180 eura ali posto je i meni firma sumljiva vjerovatno cu uzeti ATI Radeon HD3850, 256 MB, ASUS za 170 eura da ne rizikujem.

Ako je razlika 10e naravno da treba uzeti 8800GT, a ako je garancija 3 godine šta tu ima da se razmišlja ;)

Jel vi vidite da je čovek iz Podgorice, tamo su cene skuplje nego kod nas. Ja sam već rekao šta mislim i šta da kupiš.

U pravu si Agr3ssor.mnogo su skuplje cijene i nema puno izbora.danas u jednu firmu pomenuh 9600 a kaze mi prodavac da su to najnovije serije Nvidia i da su u krv skupe.:)

Ne, misli na 9600GT koji košta oko 150-160€.

definitivno
to nije vise taj eagle od pre,
izgleda da su popravili kvalitet.

Ako imas nekog u BG-u nek ti uzme Palit Nvidia 9600GT PCI-E 512MB DDR3 256 bit za 134 eur i neka ti je posalje nekim busom, castis vozaca sa 10 eur i eto ti dobre kupovine.

definitivno
to nije vise taj eagle od pre,
izgleda da su popravili kvalitet.
Slicno kao i Inno3D koji je bio krsh u vreme GF2MX kao i Eagle.

Evo vam Eagle 8800GT.:smoke: 3phase naponska, Quimonda 1ns memara, neshto veci napon GPUa (1.35V :trust:) od defaulta, solidan overklok...

IMG_9832.jpg

Vvikoo & Eagle 8800GT

Mada moguce da se radi i o ovoj verziji koja je nV referentna kartica, shto je OK.

b117_1.JPG

Poslednja izmena:
Zar je moguce da je to isti onaj Eagle, koji je pravio one krseve? Meni jos RADI u nekom starom kompu njihov GeForce256. :eyebrows:
Ovaj novi Eagle izgleda kao isplativa kupovina.

E ne slusaj gluposti i neke iskompleksirane likove sto ih je riba ostavila u vreme kada su imali Eagle kartice, bilo pa proslo....Eagle je od doba 6600gt graficki izuzetno kvalitetna firma, moj stari 6600gt Eagle je nadziveo sve ovde ultraizvikane firme i dnevno po 12-15 sati radi na jednom racunaru i dan danas, za Eagle svaka preporuka.

Ja imam Eagle GF7950 GT, mada ga racunar prepoznaje kao Elsa Gladiac 7950GT i kartica je izuzetno kvalitetno napravljena sa oklopljenim kondezatorima i maltene besumnim dualslot hladjenjem. Kupljena je u toj istoj firmi u PG prosle godine za veoma povoljnih 105 eura sa sve 17% PDV-a

E ne slusaj gluposti i neke iskompleksirane likove sto ih je riba ostavila u vreme kada su imali Eagle kartice, bilo pa proslo....Eagle je od doba 6600gt graficki izuzetno kvalitetna firma, moj stari 6600gt Eagle je nadziveo sve ovde ultraizvikane firme i dnevno po 12-15 sati radi na jednom racunaru i dan danas, za Eagle svaka preporuka.

Vidish interesantno, meni nije hteo DVI da radi na Eagle 6600GT. Zamisli tu srecu kad kupish tad tft za 400 evra i on odbija da daje sliku :)

Imao sam Eagle 7600GT i bila je to sasvim kvalitetna karta, izrada na nivou i sve. Znači, nije više užas kao u GeForce 2 eri, tako da slobodno uzmi ako je cena OK.

Vidish interesantno, meni nije hteo DVI da radi na Eagle 6600GT. Zamisli tu srecu kad kupish tad tft za 400 evra i on odbija da daje sliku :)

Imao sam ja i Leadtek koji je ovde bio nahvaljivan na sva zvona pa se pokvario u rekordnom vremenu, to sto si ti sad napisao ne znaci apsolutno nista.
Ja sam isto imao taj Eagle 6600GT (ako mislis na onaj sa dva ventilatora) koji je na svim izlazima davao odlicnu sliku, imao si bad luck a to ne znaci da Eagle ne valja.

Pa hteo sam da kazem da bad luck vazi za svaku marku, tako da hvalospevi mogu biti relativni od korisnika do korisnika ili kako ti kazesh apsolutno ne znache nishta.

Za leadtek je vazilo pravilo da crkavaju posle 5-6 meseci ili ranije [pogotovo 6800 serija]

Pa hteo sam da kazem da bad luck vazi za svaku marku, tako da hvalospevi mogu biti relativni od korisnika do korisnika ili kako ti kazesh apsolutno ne znache nishta.

Za leadtek je vazilo pravilo da crkavaju posle 5-6 meseci ili ranije [pogotovo 6800 serija]

Ok, onda uopste ne znam o cemu se i raspravljamo. Evidentno je da je Eagle poslednjih godina kvalitetna firma. Nek covek slobodno uzme tu karticu i gotovo.

Pazi, verovatno se Eagle stvarno poboljšao, ali ga ne bih uzeo. Mada, stvarno sve riknjava - ko se ne bi setio Ati 9600/9800 serije, Saphire, Asus..da biraš koja će da crkne. Pa ondak čuvena x800 i nešto serija, takođe volele da crknu. Ja sam ipak sada uzeo Asus 3870 top, predrasude ili šta već. Nije bila baš ni jeftina, al mi se svidela i kraj, ne volem Eagle, pa to ti je :p

Pazi, verovatno se Eagle stvarno poboljšao, ali ga ne bih uzeo. Mada, stvarno sve riknjava - ko se ne bi setio Ati 9600/9800 serije, Saphire, Asus..da biraš koja će da crkne. Pa ondak čuvena x800 i nešto serija, takođe volele da crknu. Ja sam ipak sada uzeo Asus 3870 top, predrasude ili šta već. Nije bila baš ni jeftina, al mi se svidela i kraj, ne volem Eagle, pa to ti je :p

A ASUS se nikada ne kvari!?!? :D Gigabyte i Asus (ECS ne racunam kao ozbiljnog proizvodjaca) su brendovi koji se najvise kvare, ali ja cu opet uzeti Gigabyte maticnu jer 4 godine drze odlican kvalitet, ako nadjem tog Eagle-a tu u Srbiji opet bi uzeo taj 9600gt model jer su oni vec dugo vremena ozbiljni igraci.

A iskreno nije ni bilo bog zna sta da se bira od marki i proizvodjaca. Mogao si da dobijes Asus, mozda Sapphire i eventualno MSI i Gigabyte. Haha, seti se samo mog GA 9600 Pro! :d Ni jedna nije nesto preterano skuplja ili jeftinija od tog Asusa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno