Šta je novo?

Da li da kupim ili ne ?

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Razmishljam se da kupim
WD Caviar Black 640 GB, 3 Gb s, 32 MB Cache, 7200 RPM
jer vidim da su ga svi jako nahvalili. Trenutno posedujem
WDC WD2500JS-60NCB1 ATA Device http://www.yesbuy.net/western-digital-hard-drive-wd2500js-250gb-3-5-inch-sata2-desktop.html i mashina je iz potpisa (nadam se da plocha podrzhava ovaj novi HDD). Kontao sam da na tom novom napravim 2 particije (jednu sistemsku i jednu za storage), a ovaj stari da ceo koristim za storage. Interesuje me hocu li dobiti neshto znachajno na brzini kupovinom tog novog HDD-a u odnosu na ovaj stari ? Naravno kapacitet ovog novog bi mi extra odgovarao 🙂

Poslednja izmena:
Ako se radi o transferu malih fajlova neces osetiti razliku zato sto se vecina vremena trosi na seek time. U slucaju velikih fajlova (red velicine GB) trebalo bi da se nesto primeti.

A jel ima neki za tih 60-ak eura, sa manjim kapacitetom....ali da je brzhi?
Razlog shto sam se uhvatio za brzinu je shto na ovom HDD koji imam (koji je izdeljen na 4 particije ; 50, 25, 25 i 135 GB) redovna mi je pojava da kad pristupim odredjenoj particiji (sem sistemskoj), on se na trenutak 'zamrzne' dok kao ne ochita te podatke i tek onda mogu da radim neshto sa dokumentima u toj particiji. Inache, defragmentovan je i sa te strane je sve ok.

Ja sam presao sa 250GB WD sata2 16MB (2500KS) na 640GB WD sata2 32MB (6401AALS).
I mogu reci da se primeti razlika u brzini. Mada zna da zakrlja za medalju. Tako da je i 6400AAKS Black odlican izbor. Sve zavisi od primerka koliko ce biti bucan.

A ti ces sigurno i vecu razliku primetiti prelaskom sa ATA na SATA.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno