Šta je novo?

Da li da isključim pagefile pošto imam 16GB RAM-a na Windows 7-64bit???

hamvas

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2013
Poena
170
Dali da isključim pagefile pošto imam 16GB RAM-a na Windows 7-64bit???Dali se i dalje Windows oslanja na pagefile iako imam 16GM RAM-a???Kakve su posledice ako ga disable-ujem???

Probaj pa vidi kako ti bolje radi.

Mozda poneki program bude zezao - postavi neki mali PF, recimo 1-2GB.

To "skračivanje" PFa pomaže samo da se oslobodi nešto prostora na disku jer ako će da "svapuje" radiće i na toliko a ako mu treba više samo će da radi duplo, iz Rama na PF pa opet nazad u RAM. Mnogo bolje je da se potpuno ugasi ili ostavi na Auto ako baš mora svap. Onda se "otvori" za koliko treba i mirna bačka.

Ajde vi dezurni "neki programi nece da rade", dajte vec jednom primer :)
Vec 12+ godina nemam PF (od kad imam 1GB RAM-a), i osim ako pokusam da pokrenem 20 VM-ova nijednom se nista nije zalilo.

Vec 12+ godina nemam PF (od kad imam 1GB RAM-a), i osim ako pokusam da pokrenem 20 VM-ova nijednom se nista nije zalilo.
Da, ne bi bilo na odmet da znamo neki primer.

Meni svojevremeno nije htela da radi igra Warhammer 40K - Dawn Of War II. Pri pokretanju me je upozorila da nema pagefile-a ili da je nedovoljno veliki (zaboravih već) i nije radila. Morao sam da stavim Pagefile na 1GB i nikakvih problema nije bilo. E sad, da li ima nekih ozbiljnijih programa koji zezaju kada nema Pagefile-a... Do sada mi se nije dogodilo.

Evo primera: na lapu sa 4gb rama bez pf-a nema price. Drugar ima cudne navike, da ostavi chrome sa gomilom tabova i slicno... Meni bi cudno ali pojede se nekako i tih 4gb rama.

Sa 16 sumnjam da bi imao tih problema... nego samo navodim primer.

Poslednja izmena:
To nije problem jer nema pagefile, nego jer nema dovoljno memorije.
Pitanje je kada ima dovoljno memorije, sta nece raditi ako nema pagefile. (VM u oba slucaja nece raditi ako su podeseni da koriste samo RAM, sto je normalna stvar za radne stanice, znaci to nije primer sta ne radi)

A moze se postaviti i pagefile u RAM pomocu RAMdiska ili nekog slicnog programa. Zadrzis lepo pagefile ako neka aplikacija bas insistira na njemu a imas brzinu RAM memorije.

OK, glupa igra koja bez razloga proverava down :)
Dalje?

Ako se desi neki pad sistema, gde se vrsi memory dump? Pagefile ipak ima smisla. Ne bas mnogo poslednjih 7-8 godina, ali za ponesto ima.

Poslednja izmena:
Vidim ja da tu ima viska rama,pa dal da gasim ili ne,ajmo vadite svi po jedan ja sam u manjku sa ova 4 gb:D

Ako se desi neki pad sistema, gde se vrsi memory dump? Pagefile ipak ima smisla. Ne bas mnogo poslednjih 7-8 godina, ali za ponesto ima.

To je moguca situacija. Ali nece uvek biti taj problem ako nema pf.
a kad ste zadnji put imali korist od toga?

Za njih forsiras RAMDisk PF.

Nazad
Vrh Dno