Aaa, znaci Mr. "To ti je sad najnovje!" :mig:byMaX je napisao(la):I mene, Marti
Nedjo, info sam saznao, verovao ili ne, od naseg omiljenog "stranca"-bosanca... Pitaj ga i sam![]()
Freak_Power je napisao(la):http://firingsquad.gamers.com/hardware/hl2_performance_preview_part1/
Evo ga i prvi rezultati, stvarno mi je zao ljudi koji su kupili GFX 5900 Ultra da ne govorim mid range kartice.
Radeon 9800 Pro hits 60FPS
Radeon 9600 Pro je takodje brzi od GFX 5900Ultra
no comment
Nedjo je napisao(la):...
Aaa, znaci Mr. "To ti je sad najnovje!" :mig:
Ma on je verovatno mislio nesto drugo, ali ko zna kako je to sam sebi preveo na srpski! :mig:
Pazi, verujem da ce oba GPU-a imati slozene miroarhitektonske izmene nalik CPU-ovima, upravo iz razloga sto GPU-ovi sve vise i vise postaju "generalno programabilne jedinice" (iz onog teksta na 3DCentru se jasno vidi da je nVidia krenula putem VLIW i SIMD arhitektura koje se srecu kod modernih CPU-ova.
E, sad sta ce u kojoj meri biti optimizovano ostaje da se vidi!
Sto se tice teme, cini mi se da je DOOM3 poslednja slamka spasa za NV3x! Ova "afera" koju ce izazvati HL2 ce ruinirati nVidijinu finansijsku projekciju za Q4 2003. Jedino sto ce je spasiti jeste cinjenica da TSMC fizicki ne moze da proizvede dovoljnu kolicinu GPU-ova za ATi!
BTW nakon sto ASUS prikaze ATi bazirane kartice na COMPUTEX-u, mislim da ni companija omiljenog nam bosanca nece moci vise da odoleva i da samo "nezvanicno" proizvodi ATi bazirane kartice. To ce biti totalni kraj svojevrsnog monopola koji je nVidija imala u proteklih par godina.
HL2 ce totalno da obesmisli "The Way It Is Meant To Be Played" program. A sad se i vidi zasto je on pokrenut! Kada bi dse svi proizvodjaci igara drzali samo ciste DX9 ili ARB OpenGL specifikacije, nVidija bi tesko prodala bilo koju "DX9" karticu!
srdjan_r je napisao(la):...
Upravo tako. I Unreal2 ima grafiku, a pricu nizasta. :wave; Koj' ce mi r300 ili r400 i gomila igara koja imaju samo do jaja grafiku. ctp; Pre su stvarno znali da prave dobre igre.![]()
Freak_Power je napisao(la):...
Evo ga i prvi rezultati, stvarno mi je zao ljudi koji su kupili GFX 5900 Ultra da ne govorim mid range kartice.
Freak_Power je napisao(la):...
Radeon 9800 Pro hits 60FPS
Radeon 9600 Pro je takodje brzi od GFX 5900Ultra
no comment
OptiPlex je napisao(la):Pa ja kad navedem igre navodim samo najbolje stvari :mrgreen:
I sto je najbolje, meni se U2 jos i svideo, valjda su se ljudi razmazili pa hoce fpsove sa svime a kad im takav dodje onda im je los !![]()
OptiPlex je napisao(la):Jednostavno ne bih voleo da D3 dozivi sudbinu Duke Nukem ForNever-a :bljak: A ta ga sudbina ceka ako sad krenu da poboljsavaju endzin, pa da ga budze itd. posto ce biti sve veca verovatnoca da D3 nece imati nikakvu posebnu grafiku sto duze bude prolongiran. A u takvoj igri grafika je 80% dozivljaja, a sa imenom D3 ne sme biti gresaka
Paradigma je napisao(la):...
1. Ocigledno je da se sa trenutnom verzijom drajvera nvidiji ne pise dobro sa dx9, ali stvar nije toliko losa sa openGL-om sto sugerise da bi sa novim drajverima situacija mogla da se odrzi pod kontrolom.
Paradigma je napisao(la):...
2. 9600 Pro rula ali pogledajte kako dobro prolazi GF4 na HL2 testu, doduse koristeci se DX8 API-jem. 4x2 arhitektura dere jadne 5600-tke za dorucak cak i kad voze DX8.
Maza :P je napisao(la):...
Kako mozes da kazes posle pokretanja Alpha-e da ce Doom da ima osrednju grafiku???
Ma nista mu nece prismrdeti u naredne 2-3 god.
I nije smao grafika vec i zvuk i animacija svih likova! Malo pazljivije pogledaj kako su maestralno animirani likovi i bice ti valjda jasno o cemu pricam
Freak_Power je napisao(la):NV40 ce vjerovatno biti 2 TMU sa po 8 pipes na svaku.
R4xx ne zna izgleda niko, nagadjalo se dosta 1 TMU 12 Pipes sto je totalna glupost. Moguce da r4xx i NV40 imaju vrlo slican design 2 TMU sa po 8 Pipes, mada mozda ATI izabere 1 TMU 16 Pipes.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari