Šta je novo?

Da li ce Doom 3 spasiti envidiju?

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
http://www.gamersdepot.com/hardware/video_cards/ati_vs_nvidia/dx9_desktop/001.htm

Nista ih nece spasiti... Ni HLIFE 2. Jednostavno NV 3x je promasaj.

Ne vidim baš da je nV nešto mnogo povijena pod udarom ATia, ATi je no1, ali ne nV odma tu, no1.5 ne čini mi se baš da bilo šta treba nVidii da je spašava...

Bane® je napisao(la):
Ne vidim baš da je nV nešto mnogo povijena pod udarom ATia, ATi je no1, ali ne nV odma tu, no1.5 ne čini mi se baš da bilo šta treba nVidii da je spašava...

Mislio sam na spasavanje prvog mesta, ali tu izgleda nema pomoci ovoj generaciji (NV3x).

Glupavi bombasticni nazivi da se masa isprima... jedna igra(ma kakva bila) da spase ili unisti veliku kompaniju?! Kakav ******izam...

Ali ce zato nV40, pravi projekat nVidie a ne inzenjera 3dfx-a, biti zlo za ATI ;) videcete ... To ja sad kao, navijam ...

otkud znas da je NV3x bio projekat inzinjera 3dfx-a ?

byMaX je napisao(la):
Ali ce zato nV40, pravi projekat nVidie a ne inzenjera 3dfx-a, biti zlo za ATI ;) videcete ... To ja sad kao, navijam ...

... dodao bih da ne samo da su inzenjeri 3dfx radili na nV3x vec kao da je i managament iste presao u nVidiu!.. sve autogol do autogola !:)

Ja sam hteo da otvorim nov tred, ali mozda je bolje ovako.

Pre neki dan sam opet pokrenuo D3 Alfa na svom 9700. Ljudi moji, kad bolje pogledam, pa ono nije nikakav poseban endzin ! Onda kad je demo izasao bez sumnje je bio najbolji, ali danas, kad su izasle mnoge Unrealolike igre, kao i jos neke sa naprednim endzinima - pa to vise nema veze ! Eventualne neke munje sa PS-ovim se i ne vide u onom mraku, endzin vapi sa antialiasingom...Da ne pominjem sad hardversku zahtevnost.
Zbilja sam zabrinut za sudbinu, kao i kvalitet Dooma, pogotovo posto je izlazak prolongiran za sledecu godinu, a do tada ce se pojaviti jos 15 igara koje udaraju guze (ne mislim na izvikani HL2, vec na Deus Ex2, Stalker, Halo, Chrome, Far Cry, Appocalyptica itd...)

Marti Misterija je napisao(la):
... dodao bih da ne samo da su inzenjeri 3dfx radili na nV3x vec kao da je i managament iste presao u nVidiu!.. sve autogol do autogola !:)

Ti samuraji se ubijaju vise puta na isti nacin :zid:

OptiPlex je napisao(la):

Pre neki dan sam opet pokrenuo D3 Alfa na svom 9700. Ljudi moji, kad bolje pogledam, pa ono nije nikakav poseban endzin ! Onda kad je demo izasao bez sumnje je bio najbolji, ali danas, kad su izasle mnoge Unrealolike igre, kao i jos neke sa naprednim endzinima - pa to vise nema veze ! Eventualne neke munje sa PS-ovim se i ne vide u onom mraku, endzin vapi sa antialiasingom...Da ne pominjem sad hardversku zahtevnost.
Zbilja sam zabrinut za sudbinu, kao i kvalitet Dooma, pogotovo posto je izlazak prolongiran za sledecu godinu, a do tada ce se pojaviti jos 15 igara koje udaraju guze (ne mislim na izvikani HL2, vec na Deus Ex2, Stalker, Halo, Chrome, Far Cry, Appocalyptica itd...)

Izgleda da nisi citao novosti koje su na ovogodisnjem QuakeCon-u objavljivane. Sto se tice zahtevnosti multiplayer verzija koja je bila uprilicena je evidentno brza od procurele alfe. Da se ne raspravljamo oko necega sto jos nije izaslo a ono sto Alfa nudi meni je vec dovoljno dobro i za sada nema pravu konkurenciju. Ako se doom3 objavi do kraja godine ili eventualno pocetkom sledece, mislim da u pogledu grafike nece imati ravnog.

Bice dobrih igara bez sumnje ali jedan je doom3 :smack:

Paradigma je napisao(la):
.. Bice dobrih igara bez sumnje ali jedan je doom3 :smack:
... cek bre nije se jos ni pojavio a vec ga etabliras kao jedan i neponovljiv. da ne bude - tresla se gora rodio se mis!
Btw. Mislim da ce Deus Ex2 biti mega hit. Prvi deo je po meni jedna od 5 best PC games ever!

NV40 ce vjerovatno biti 2 TMU sa po 8 pipes na svaku.
R4xx ne zna izgleda niko, nagadjalo se dosta 1 TMU 12 Pipes sto je totalna glupost. Moguce da r4xx i NV40 imaju vrlo slican design 2 TMU sa po 8 Pipes, mada mozda ATI izabere 1 TMU 16 Pipes.

Pa i on je bio mega zahtevan i optimizovan samo za Vradzbinu pa nikom nista.

E filipenko, dedr se docimaj do mene da probam kod mene doom. Neke stvari me zivo interesuju.

Stalker ce biti interesantan pokusaj kopije HL-a. Ima zanimljivih grafickih elemenata, ali po onome sto sam video iz filmica i najava, izvodjenje ce biti lose.

Apocalyptica?? !! maaaaa pali :mrgreen:
Ovi ostali i mogu da prodju. Ali nema teorije da nadmase Hl2 i Doom3 ni na jednom polju.

jel se lozi neko ovde na neshto drugo osim na grafiku u igrama :)

dok doom3 izadje vec ce se pojaviti sledeca generacija nv i ati graf.procesora... tako da ne vidim kako to moze doom3 da spase Nv3x. a i ne vidim da je njima neshto toliko loshe...

i da neko reche DeusEx2! to je shampion iz senke...

G!!! je napisao(la):

dok doom3 izadje vec ce se pojaviti sledeca generacija nv i ati graf.procesora... tako da ne vidim kako to moze doom3 da spase Nv3x. a i ne vidim da je njima neshto toliko loshe...

i da neko reche DeusEx2! to je shampion iz senke...

Upravo tako. I Unreal2 ima grafiku, a pricu nizasta. :wave; Koj' ce mi r300 ili r400 i gomila igara koja imaju samo do jaja grafiku. ctp; Pre su stvarno znali da prave dobre igre. :(

OptiPlex je napisao(la):

Sacekaj ti Final Doom III, na nekoj zlo masini, ukljuci sve, odmakni se malo i videces da neces moci da ga poredis ni sa jednim U2 naslovom! Tu ce moci da se poredi samo sa HL2 i Far Cry. Cak su i Stalker, Halo, Appocalyptica, Chrome i slicne daleko ispod, veruj mi!

Ma naravno, nego pusti likove hoce da privuku paznju time sto ce da potcene Doom3, a nisu ni sami svesni da ne znaju sta govore - oprosti im boze :mrgreen:

Freak_Power je napisao(la):
NV40 ce vjerovatno biti 2 TMU sa po 8 pipes na svaku.
R4xx ne zna izgleda niko, nagadjalo se dosta 1 TMU 12 Pipes sto je totalna glupost. Moguce da r4xx i NV40 imaju vrlo slican design 2 TMU sa po 8 Pipes, mada mozda ATI izabere 1 TMU 16 Pipes.

Evo jedne informacije, ovako, novinarske... (nisam zavirivao u same GPU-ove, ali ono sto sam cuo)

R400 ce imati 8x1 arhitekturu, isto kao i nV40! Svaki pipeline, kako ATI navodi, ce imati svoju jedinicu za optimizaciju podataka i dugi prefetch (kada neko pomene ovaj termin uvek se setim neefikasnog P4 procesora) branch. nVidia pominje optimizaciju citave arhitekture za DirectX i OpenGL kao i da ce od sada praviti potpuno drugacije koncipiran GPU za Quadro graficke (nastavice verovatno putem kojim je krenuo nV3x). Ovoga puta, ne pominju fleksibilnu, programabilnu aritekturu nego konkretno 8x1 Pipes x TMUs!

G!!! je napisao(la):

U ovom tredu ne! :mrgreen: :mrgreen: Mislim, mazi, Filipenko, Freak, ja... daaaaaj :)

byMaX je napisao(la):
...
...ce imati svoju jedinicu za optimizaciju podataka i dugi prefetch (kada neko pomene ovaj termin uvek se setim neefikasnog P4 procesora) branch...
Prefetching je jedna, a Branch Prediction druga stvar! Ne postoji smisleni nacin da ih povezes u jednu i da im pridodas epitet "long" (ako ti rec "dugi" nije typo!?)
BTW
There is no R400! Postoji samo Loci ili ti R420!
ALSO
P4 ima fenomenalne Branchprediction i Prefetching jedinice koje mu u mnogom epomazu da prevazice nedostatke (pre)dugog pipelinea!
IMHO
Doom3 ce jako dobro raditi na NV35 i potpmcima (ni NV30-tkina "deca" nece biti tako losa). U sustini Doom3 je jako vazan naslov za nVidiju, jer se njeni akceleratori nce brukati u odnosu na ATi-ja, kao sto je to u vecini slucaj kod drugih AAA naslova!
CONCLUSION
proveri svoje novinarske izvore :mig:

Slike iz Crytek_ovog "Far Cry":

Lepe senke a i fino odradjeno kamionce: http://crytek.com/screenshots/index.php?sx=xisle&px=1249.jpg

Za one koji se pale na vodu :D a i na pejzaz: http://crytek.com/screenshots/index.php?sx=xisle&px=1245.jpg

Samo da sednes i da vozis: http://crytek.com/screenshots/index.php?sx=xisle&px=1226.jpg

Stvarno je grafika :happy:

maxer je napisao(la):

Lepe senke a i fino odradjeno kamionce: http://crytek.com/screenshots/index.php?sx=xisle&px=1249.jpg

Za one koji se pale na vodu :D a i na pejzaz: http://crytek.com/screenshots/index.php?sx=xisle&px=1245.jpg

Samo da sednes i da vozis: http://crytek.com/screenshots/index.php?sx=xisle&px=1226.jpg

Pazi kad mi je stao dah!

Ma bre uopste nije poenta u hardverskoj zahtevnosti. Naravno da ce finalna verzija biti optimizovanija od one sugave alfe, i naravno da cemo do tada manje - vise svi imati masine sposobne da to pokrecu.

Mene vise brine druga stvar - da li cu ja odigrati 2-3 nivoa i reci "ma ovo je smor" ili ne - a ja sam ljubitelj fps-ova, da se razumemo, ali u zadnje vreme itekako postajem probirljiv, bez obzira na ime tj. naslov. Ovoliko odlaganje smara, a takodje moguce je da nesto ne ide kako treba jer mnogo kasne.

Takodje, nakon ponovnog pustanja D3 alfe, nakon vise od 6 meseci, i nakon dolaska mnogih fpsova i najave za jos bolje fpsove u skoroj buducnosti, pri cemu svaki bolji fps od najavljenih ili izaslih (a dobrih) ima maltene slicnu grafiku kao D3 - bojim se da Doomu 3 ostaje sve manje vremena, ako ne zeli da dozivi sudbinu Q3 Team Arene :p

maxer je napisao(la):

Ove slike su fantasticne :happy: ,ipak mi se vise svidja priroda od mracnih magacina.

Kokos je napisao(la):
...Pazi kad mi je stao dah!

Far Cry was the best PC Game of the ECTS Show
ectsLogo1.gif

Zapazite ovo (izvestaj je sa E3 sajma):
Far Cry is a FPS title that was first demonstrated at this year’s E3 show, where it wowed the press. Now at 60% complete the game is looking better than ever. The game was being demonstrated on a 1GHz P4 and a GeForce 4 card, which allows most of the graphical effects to be turned on. The developers have designed the game so that it will be playable with a lot of graphical effects on a 700MHz machine with a GeForce 3 card.

...It’s very impressive to see the computer-controlled characters grab their weapons and start looking around in paranoia, beckoning over re-enforcements as soon as they hear you shoot. This allows you to choose your tactics between stealth and going in guns blazing.

The physics engine is equally impressive. Realistic water physics see the dead bodies floating around and the foliage provides a realistic amount of cover. Enemies also fall with a rag-doll style effect when shot. The physics also extends to the destruction of scenery - structures can be destroyed with the effect being as you would expect in real life. In one scene you are at the top of a hill with enemies approaching uphill. One tactic would be to just run down the hill taking out all of the enemies with grenades and machine gun fire. A more effective approach is to shoot out a platform holding a series of barrels. These then roll down the hill in a realistic way impeding the progress of the oncoming enemies allowing you to fight at a more even pace.

The graphics use a technique called polybump, which allows for greater texture detail. A polymesh is used to allow detailed characters with fewer polygons so that the impressive level of detail is available on lower spec machines. Vehicles are also available in the form of hang-gliders, trucks, humvees, a boat, a jeep and fixed gun emplacements. Whilst the graphics are very impressive the talking point of this game is the AI. The aim of the AI system has been to develop a kind of Artificial Life system. This allows the enemy characters to behave as though real people were controlling them and extends the gameplay time to around 100 to 150 hours, because there is no scripting and the game will play differently every time. (preneto sa: http://boomtown.net/en_uk/articles/art.view.php?id=1628)

I da dodam da sam pre neki dan negde (ali ne mogu da se setim gde :zid: ) procitao da su "Svi novinari bili totalno impresionirani" (na ECTS sajmu) ovom igrom. Ovo zesce obecava :rtfm:

Kao extra dodatak:
The game is almost finished. It's done for 85% ... so they will be able to
release a demo somewhere in mid september...

(preuzeto sa: http://www.fragland.net/index.php?page=previews&pid=53)

Zakljucak:
Znaci medju buducim naslovima ima igara koje izgledaju :eye: a ne zahtevaju svermirski i $$$ hardver.
HL2 i DOOM3 imaju krajnje ubistvenog konkurenta.

Pogledajte i ovu slicicu (zapazite teksturu na kamenu):
http://www.fragland.net/showimage.php?ssid=23957
(ovo je slicka br.49 pa mozete pogledati i ostale)

Auuuuu, ova me je ostavila bez teksta http://www.fragland.net/showimage.php?ssid=23955 :eye:

Nazad
Vrh Dno