Šta je novo?

Da li ce da sljaka?

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Trenutno imam masinu iz potpisa sa 2 optike i dva hdd Hocu da prodam x1900xt i kupim 4850. Da li je operacija izvodljiva bez da menjam napajanje? Hvala.

Poslednja izmena:
Izbaci hard disk, procesor i memoriju i onda će da šljaka. U prevodu - ne.

Trenutno imam masinu iz potpisa sa 2 optike i dva hdd Hocu da prodam x1900xt i kupim 4850. Da li je operacija izvodljiva bez da menjam napajanje? Hvala.

Trebalo bi da radi, meni konfiguracija iz potpisa radi bez problema. Jeste da je moje napajanje 50W jače, ali imam i više potrošača i pritom se napajanje ne greje puno, pa pretpostavljam da ne radi ni blizu granice svojih mogućnosti.

Međutim, svakako ne bi bilo loše da pri zameni grafiče zameniš i napajanje, jer ti to pri sledećem upgrade-u svakako ne gine.

Izbaci hard disk, procesor i memoriju i onda će da šljaka. U prevodu - ne.

i 1900xt i 4850 trose oko 250W pri punom opterecenju tako da nisi u pravu.

Radice ako je radio 1900XT, napajanje koje koristim na kada testiram masine je Chieftec HPC-360-202-DF snage 360W staro bar 3 godine i maksimum kojim sam ga opteretio je 4x512 DDR Kingmax HC@ 550MHz, Athlon X2 Toledo @2900MHz; 2x7600GT SLI; 3xHDD; 1xODD...tako da zakljucak izvucite sami. A budjavi LC 6550GP koji je u moj masini je toliko pretrpeo sto se tice opterecivanja i mucenja od kada ga imam i dalje radi zadovoljavajuce...

Poslednja izmena:

Radice ako je radio 1900XT, napajanje koje koristim na kada testiram masine je Chieftec HPC-360-202-DF snage 360W staro bar 3 godine i maksimum kojim sam ga opteretio je 4x512 DDR Kingmax HC@ 550MHz, Athlon X2 Toledo @2900MHz; 2x7600GT SLI; 3xHDD; 1xODD...tako da zakljucak izvucite sami. A budjavi LC 6550GP koji je u moj masini je toliko pretrpeo sto se tice opterecivanja i mucenja od kada ga imam i dalje radi zadovoljavajuce...

kako sam te razumeo hocesh da kazhesh da si ga dosta opteretio tim dvema 7600gt od kojih 4850 jedna troshi oko 40w vishe, tako da ti ta konfa i nije neki potroshach jes da ima 3xhdd ali oni malo troshe..
a inache mislim da ce raditi 4850 na tom chieftecu. pogledaj moju mashinu.

Poslednja izmena:
kako sam te razumeo hocesh da kazhesh da si ga dosta opteretio tim dvema 7600gt od kojih 4850 jedna troshi oko 40w vishe, tako da ti ta konfa i nije neki potroshach jes da ima 3xhdd ali oni malo troshe..
a inache mislim da ce raditi 4850 na tom chieftecu. pogledaj moju mashinu.

Pa to je tih 40w razlike u napajnjima ako ona masina povuce u full loadu oko 250W ova koju sam pomenuo ide oko 200W. Naravo ovo je sve preuzetu iz testova po netu. I da, nije to nesto opterecno ne znam odakle si to shvatio?

predlog - zameni napajanje..verovatno je izgubilo na efikasnosti i nece moci da se nosi sa 4850..ako imas love za tu robu,imas i za neko 430W-620W napajanje..😉

Pa to je tih 40w razlike u napajnjima ako ona masina povuce u full loadu oko 250W ova koju sam pomenuo ide oko 200W. Naravo ovo je sve preuzetu iz testova po netu. I da, nije to nesto opterecno ne znam odakle si to shvatio?

nema veze. bez ljutnje samo..😉

Iz onoga sto ste rekli i iz cinjenice da se i sada napajanje ne greje moze se, mislim, izvesti zakljucak da ce da sljaka 😉

ili da se uzme nvidia za 20-30e manje + 60e manje koji bi otisli za napajanje 😉

choveche ja sam pogreshno razumeo, shvatio sam shta si rekao. ja sam pogreshio.

O boze svasta. Sa cime se vi igrate...

Prvo, on ima 400W napajanje. Neka je najbolje chieftecovo napajanje, iskorishcenost je 80%, znachi tih 400W u stvari je 320W realno.

Na guru3d.com kaze da X1950 trosi 293W. Ovo je naravno koliko trosi cela konfiguracija, ali konfiguracija sa AMD Athlon 64 FX-62+, Socket AM2 procesorom, koji trosi (samo procesor) 125W, isto koliko i AMD X2 6000+. Znaci moze se reci da njegova masina trosi 295W.

Konfiguracija sa Radeon HD 4850 trosi 269W, ali ovoga puta sa Core 2 Duo X6800 Extreme koji trosi 65W. Znaci sa njegovim procesorom bi bilo 330W , znaci da njegovo napajanje to ne moze da izdrzi. I ponavljam on realno nema 400W, nego oko 320W, i to rachunam da ima kvalitetniji chieftec od 400W.

Nije mi jasno kako neko moze da kaze "ma nemas frke pichice to". Cak i da mu radi to ce biti KNAP da ne moze da buce veci knap. I sigurno da ce moci da upali kompjuter sa tom kartom, ali dok je pod opterecenjem raznorazni problemi mu ne ginu.

Covek uzeo NAJGORI procesor sto se tiche potrosnje, i dosta zahtevnu graficku kartu, i jos ga savetujes da ce da mu radi bez problema. :wall:

ATI preporucuje 450W, a oni kad preporucuju toliko onda najbolje da se racuna barem 50W vise. Jos ako koristi procesor koji trosi 125W... ima li sta vise da pricam.

Iz onoga sto ste rekli i iz cinjenice da se i sada napajanje ne greje moze se, mislim, izvesti zakljucak da ce da sljaka 😉

Ti si lud ako tako mislis. Ti samo sebe lazes. Zasto se igras sa takvim stvarima, pogotovo sto imas procesor koji trosi kao sporet. Da imas neki 5000+ sa brisbane jezgrom, pa ajde jos nekako, cak i tada 450W je minimum, ali sa X2 6000+? Uzmi ali na svoju odgovornost, ali nemoj posle da bude da otvaras topic "Restartuje mi se kompjuter, sta da radim".

Skupi 50ak evra za nekakvo bolje napajanje, i onda mozes da razmisljas o upgrade-u.

Poslednja izmena:
Dobro, znaci nece da sljaka 😉

Miško, cenim tvoje postove, ali ovaj je skoro pa opasan. Kako možeš da kažeš čoveku da će mu raditi s tim napajanjem?

Taj X2 6000+ troši više nego moj procesor u full loadu. Nije sve ni u vatima. Gde su amperi po granama na tom napajanju? Istina da nije naveden model, ali sama činjenica da ima "400"W sugeriše da nema više od 12-15A na jačoj grani, a celo napajanje možda 20-25A u zbiru, znači knap, u najboljem slučaju. I to da je napajanje novo.

Poslednja izmena:
Upravu ste nece da radi neka kupi bolje napajnje ovo je suvise slabo...

Izvini iwcham dao sam ti poguban savet posto sam ja najobicnija neznalica koja lupeta gluposti...

Poslednja izmena:
Nemoj da se vredjaš, ti nikako nisi neznalica. Samo možda nisi sagledao sve aspekte. Realno, napajanje je taman, za <2 godine će svisnuti. Sad i može da ubaci 4850, ali će namučiti napajanje žestoko. Ipak je jedno testirati neki sklop, a drugo koristiti ga kao svoj računar duži period.

Poslednja izmena:
Ljudi sta vam je imam neko kinesko napajnaje od 450w i moju konfiguraciju tera i dan i noc,plus clock grafike i procesora!!!I naravno da ce ti radidi ta konfiguracija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno