Kakve su sad temperature ?
@matrixxsu
Kuler je pod ostrim uglom ne moze se uglaviti vent sa druge strane osim te na kojoj se nalazi.
Fizicki je nemoguce, dobro je postavio.
Na to si mislio ?
Da, da. Da bude tako da duva ka onom drugom ventu sto se vidi na slici, blize RAM-u postavljen, a protok da je ka zadnjoj strani kucista i tom ventu pozadi kao sto rekoh. I taj vent pozadi od kucista se nadam da je dobro okrenut, da izbacuje vazduh napolje ( ne vidim od fotke).
Pastu isto menjaj kada stignes. Ako nadjes uzmi Arctic Cooling MX-4, za svoje pare je dobra jako, isto sto i Tuniq TX-4 kog nema kod nas, ali cenjena pasta. Najbolje bi bile Cooler Master Thermal Fusion 400 (skuplja, oko 10 eura kod nas), a moze i Thermaltake TG-1, nikako TG-2 pa ako imas, nadjes mozes i to...
Ja bih uzeo Arctic Cooling MX-4, i jesam kad se pojavila kod nas. Odluku sam doneo na osnovu testova sa X-bit labs-a. Fino, tanko je naneses i trebalo bi da ti skine koji stepen.
Za Katanu, ne znam sta da ti kazem... Mislim da je to Katana III po slikama? Dobro si je postavio sada. Temperature za idle su malo visoke za moj ukus, iako je klokovan procesor, ali to je ipak dual-core od 65W TDP-a kad radi na nominalnoj frekvenciji tako da ne bi trebalo da idu toliko u idle-u, opet bez obzira sto je klokovan i sada mu je TDP veci. Tu nesto ne valja, ili je pasta debelo nanesena i losa, a Scythe-ova koja dolazi uz cooler-e je stvarno losa. Nazalost, mislim da je to do coolera, ako se dobro secam Katana III se nije bas dobro pokazala. Ja nisam hteo to u prethodnom post-u da ti pomenem, da ti ne kvarim srecu sad kad imas novu igracku, a i da ne povredim osecanja ostalih koji su je imali ili je imaju... Evo, u medjuvremenu sam iskopao i review: http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-cm-gelid-reeven_15.html#sect0
Kao sto vidis, njima ona Core i7 920 klokovan drzi na nekih 45 u idle-u, a on je daleko zahteviniji od tvog po pitanju hladjenja. Ne znam, mozda je stvarno do paste ili ti je temp okoline visoka... Spekulisem.
Sad sam gledao neki video review na Tubu za njegovo kuciste.
Ima napred vent preko hardova uvlaci vazduh (pod uslovom da mu radi jos).
Sa strane nema ili na vrhu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari