Šta je novo?

Da li administrator servera moze da vidi kesh?

• Začetnik teme Začetnik teme hardi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hardi

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
601
Na internet se kacim wirelessom preko drugarovog servera.Sto predpostavljam znaci da sve sto radim na internetu ostaje u kesu servera.Da li taj drugar ima nacina da pregleda kes i na taj nacin ima uvid sta ja to radim na internetu i narusi moju privatnost?

Prva pretpostavka ti nije tacna.
Ali da jeste, odgovor na pitanje bi bio da.

Pozdrav!

ukoliko koristis proxy server, moguce je videti tacno koje fajlove dobijas preko njega.

ako ides direkno, moguce je prisluskivati pakete koji stizu, videti delove koda, ali veoma tesko povezati sve to... barem ja mislim da je tako iz iskustva prisluskivanja preko LAN-a 🙂

da mislim da je proxy.Npr u IE sam morao u opcijama da podesim adresu proxy-ja.ali me jedna stvar buni.U nekim programima ne moram da podesavam proxy a u nekima moram.npr u IE sam morao da podesim proxy a npr u trillian-u nisam.to me buni.kontao sam ako se konektujem preko proxy-ja logicno mi je da svi programi moraju da se konektuju preko njega.
A takodje kod kacenja na ftp servere ide direkt konekcija.
moze li neko to da mi objasni?

Hvala svima koji su odgovorili!!!!!

Valjda ako si konekciju kreirao preko IE wizzarda i podesio proxy, on ce uvek raditi na toj konekciji za sve sto radis preko te veze (programe koje koristis). A ako rucno bez IE-a napravis konekciju, ne podesis proxy, onda bi trebalo sve preko te veze da ide bez posredstva proxy-ja (Trilian, mail client etc.)

Nisam siguran 100% za sve ovo.. uglavnom nema sta da brines da li ce te drugar provaliti gde si isao.. 😉

Nazad
Vrh Dno