Šta je novo?

Da li će vaš Chromebook dobiti novi Aluminium update? Evo šta kaže Google

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-Aluminium-ChromeOS-Android.webp

Da li će vaš Chromebook dobiti novi Aluminium update? Evo šta kaže Google​

Google objašnjava ko će moći da pređe na novi Aluminium OS zasnovan na Androidu, a ko ostaje na staroj ChromeOS arhitekturi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...ti-novi-aluminium-update-evo-sta-kaze-google/

Haha.. ovo članak kao za mene.

A kako sam računar već uzeo, za tog istog mene je sada kasno.

Ćerka koristiti Chromebook starije generacije i razmišlja da kada završi trenutni rad na ovome, možda uzme novi.
Njoj i rekoh da sačekamo i vidimo kako se stvari odvijaju.

Jer, da budemo realni - sem ne baš srećne trenutne integracije Android Google Play aplikacija i servisa, ChromeOS, kao izvorni ChromeOS, radi sasvim savremeno.

Ipak, da bi se proširile mogućnosti, tj da budu kao jedno, ipak treba novi Aluminium.

Windows kao Windows. Sve više pravi problema korisnicima.
Linux je dobra alternativa, ali uglavnom nije za svakog.
I tu Chrome/Aluminum ima svoj sweet spot.
U koji se dodaju sve bolji Google servisi i..
.. zna Google šta radi.

Jedino macOS ako ih ne poremeti.
Za sada je skup, ali videh negde da spremaju povoljnije modele.
Baš u Chromebook cenovnom rangu.

Nimalo slučajno, rekao bih.

Poslednja izmena:
Dok Aluminium udje redovne tokove ,nasi uredjaji ce vec zastareti.Tako da nam novi uredjaji ne ginu.

Ako se neko odluči za novi Chromebook sada, izgleda da je u tom slučaju najbolje uzeti Chromebook Plus model.
Oni imaju najveću šansu za upgrade.

I da, verovatno da neće ići to tako brzo niti jednostavno. Mada kako vidimo, i Lenovo i Acer spremaju nove modele sa baš ALOS.

Ova godina će pokazati o čemu se zapravo radi.

Za sve ostale - ima dovoljno polovnih i povoljnih ChromeOS računara i kod nas za kupiti. Pa, ostati na tome kako je sada.

Meni se ChromeOS sviđa. A, jedini problem koji imam je taj što sam mislio da mi jedan Chromebook može zameniti Android uređaj(e).
Što on generalno i može, ali nije to-to do u baš sasvim aplikacijama, izgleda.

Do kraja sam isključio Google Play i koristim samo PWA.

Nazad
Vrh Dno