Šta je novo?

da ili ne?

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
resio sam da uzmem novi canon aparat.

Dvoumim se da li uzeti 7D ili 60D. Ok sada ce svi reci naravno 7D veci i bolji. Ali moja filozofija je sledeca. Posto sam u becu naso telo 60D za 850e razmisljao sam da ostatak novca lepo sacuvam i kupim kvalitetan objektiv. Sta vi kazete o tome? Ili lepo da se isprsim za 7D sa 18-135.

Dvoumim se a u martu palim za bec pa da vidim sta cu.

HVALA!!!

Nit je veci, nit je bolji. Imao sam nov 7D i prodao sam ga za par dana. Najruznije iskustvo sa DSLR aparatima ikad :) Uzmi 60D i bolje objektive. Mada, ako mislis da je 18-135mm dobar, onda.....

PS. uskoro ce se javiti driver i da te ubedi u suprotno, ali nemoj da da ga slusas, ovog puta :D

Ako ces novo telo uzimati,onda kao sto si rekao , 60D i neko dobro staklo ...kao sto ti Hektor kaze,tu je 18-135 mm bzv. stavljati... za all-around bi ti bolje bilo 24-105L.Zavisi koliko novca imas,jel..

Nit je veci, nit je bolji. Imao sam nov 7D i prodao sam ga za par dana. Najruznije iskustvo sa DSLR aparatima ikad :) Uzmi 60D i bolje objektive. Mada, ako mislis da je 18-135mm dobar, onda.....

PS. uskoro ce se javiti driver i da te ubedi u suprotno, ali nemoj da da ga slusas, ovog puta :D

Znam da si bio nezadovoljan i oduvek me kopkalo u cemu je bio problem. Da nije mozda nesto slicno sto se meni desilo sa 550D?
Pozz.

Po mom nekom misljenju 18MP je previse za tu velicinu senzora. Jako sam se razocarao u IQ. Ne samo ja vec i dosta ljudi koje poznajem. Svi su brzom brzinom prodali 7D. Znaci u sred bela dana, suncano vreme, opalim ja jednu sliku na jezeru, kad ono šum razvaljuje na ISO 100:crash: Kad sam to video, izmomenta je otisao u oglase. Da ne picam da sam sa fixnim objektivima izvlacio jedva prolazne slike (gledano na 100%).
Prodajom njega i nabavkom starog 5D, progledao sam. Takva razlika da to nije normalno. ISO 200, 400 bez problema, bez šuma, sve slike perfektne. Kada se pogleda na 100% sve je ostro ko zilet.... I dalje mislim da je 12-13MP najoptimalnije resenje za FF, a 8-10MP za crop.
Ova prica vazi samo za fotografije. Za video je druga stvar, mada je opet, 550D mozda bolje resenje :)

U koje svrhe koristiš fotoaparat? Pretpostavljam da su neki ozbiljni printovi u pitanju, pa me zato interesuje. Ne verujem da imaš DSLR da buljiš u slike na 100%?

Prodaja fotografija na internetu. Ja licno ne koristim za bilo kakve printove, ali kupci verovatno koriste. Od kljucne vaznosti je kako slika izgleda na 100 pa i na 200%. Od toga zavisi da li ce da ti uopste i prime fotografiju. Da se razumemo, ja nisam profesionalac i fotografisanje mi nije primarni, cak ni sekundarni posao, ali jasno vidim sta moze a sta ne. Uostalom kao i ljudi koji su takodje kupili 7D za istu stvar i prodali ga vecom brzinom nego sto su ga i kupili.

Pretpostavio sam da je to u pitanju:). Stara 5-tarda rules!!
I ja nisam uopste bio odusevljen sa 18 mpx na 550D , po meni , fotka na 100% losija nego kod 450D. Zato je 550D otisao drugom vlasniku prilicno brzo.

Imao sam nov 7D i prodao sam ga za par dana.
Brzo!

Znaci u sred bela dana, suncano vreme, opalim ja jednu sliku na jezeru, kad ono šum razvaljuje na ISO 100:crash: Kad sam to video, izmomenta je otisao u oglase.

Još brže!

Sledeća, moguća opcija bi mogla biti:
Kupim ga, škljocnem, pogledam i odmah ga bacim u oglase. :)

Zašto mi ovde to oglasi zapinje?

Zar je merilo jedan snimak na jezeru gde uvek ima strujanja vazduha koje podiže koliko toliko prašine (nekad je strujanje a nekada vetar, oluja itd) Potom, pitam se koliko su ruke mirne posle šetanja u prirodi. Zar ne postoji neki period privikavanja na novi uređaj, period tolerancije u kojem se prihvata opcija da uređaj nije napravljen isključivo po sopstvenim merilima i bogomdan za određenog korisnika. Možda grešim ali pre bih se kladio na aparat nego na hektor2-a i njegovu ocenu.

PS
Dopada mi se deo:
''opalim ja jednu sliku na jezeru, kad ono šum razvaljuje''
samo zbog opaljivanja na jezeru.

To je bila samo kap u casi :)
Pre toga nisam uspevao da sa fixnim objektivom male blende (Canon 35mm f2.0) dobijem krstenu sliku. Sve je fantasticno mekano, nigde ostrine na pomolu. To na jezeru je radjeno sa 17-40L i rezultati su porazavajuci. Svi ti objektivi na 5D razvaljuju. Inace, ja sam mnogo ocekivao od 7D, a rezultati su losiji cak i od 40D. Tih 18MP mu samo pravi probleme :)
PS. Svako ovde iznosi svoje misljenje. Cvek nek odluci sta ce da kupi, mada i dalje mislim da je 60D sa boljim objektivima bolja kupovina
PS2. kroz ruke mi je proslo dosta DSLR aparata, a 7D je, da ne preteram sa grubim recima, najbledje iskustvo.

Ja mislim da si trebao 7D da uporedjujesh sa nekim 6mpx DSLRom na 100% :d

Nekom izgleda ne vredi da proba i 20 DSLRa ako mu osnovne stvari njihovog funkcionisanja nisu jasne, a to je da poredjenje 100% cropova istih senzora sa razlichim mpx ne govori ama bash nishta o kvalitetu slike.

A najjache od cele priche je to shto su 550D, 600D, 60D i 7D skoro identichni u kvalitetu slike, i trenutno najbolji u APS-C klasi :d A tek je druga prica koliko je 7D telo i njegove opcije bolje od svih pomenutih, ukljuchujuci i 5DII...

Poslednja izmena:
Ljudi nisam vas zaboravi!!! Evo, razmisljao sam i konacno dao sebi odluku. Bice to 60D i dobar L objektiv. Imam jos par objektiva koje sada koristim na svom canon 350D od koga se tesko odvajam.

HVALA VAM PUNO!!!

Nazad
Vrh Dno