Šta je novo?

D915

• Začetnik teme Začetnik teme Lucko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Posto sam vlasnik istog procesora, interesuju me iskustva sa OC-om drugih korisnika koji poseduju isti posto na netu cesto nalazim neke rezultate tipa 4.0GHz cak idu likovi i na 4.5GHz na vazduhu, ali sve je relevantno....
Ja sam mojim nisam uspeo da prebacim 3.96GHz pri naponu od 1.5V po Mishkovom savetu 😀
Konfa je iz potpisa i znacilio bi mi da podelite svoja iskustva sa doticnim, dakle ploca, RAM, naponi!!!
Pozz svima :wave:

Poslednja izmena:
ja sam imao D cpu kao privremeno resenje i mislim da je taj klok od 3,5 optimalni za svaki dan, posebno sa tim hladjenjem.
Zar ti nije bolje da kupis neki c2d i njemu vadis mast, jer sa jos nesto vecim klokom na D cpu neces se nesto usreciti kada su performanse u pitanju. Sa c2d ces zaista osetiti veliki dobitak u performansama.
***. znam da ta ti nisam pomogo sto se tice kloka D al...

Evo ja ga vozim na 3.73 sa boxom, dobro imam dobro provetreni case. moj baca sliku na istom maxu kao i tvoj ali o boot-u u win, nema pojma. na 3,73 ga vozam sa default voltazom, temperatura izmedju 50 i 65 stepeni. Problem mi je napajanje, jer verovatno zbog njega ne moze vise i nije bas rock stable, znaci, pucke tj. restart kod orthosa sa 10 prioritetom, nakon nekih pola sata do sat vremena. Dizanje voltaze ne pomaze...

Kada bih imao bolje napajanje pa da probam... Uskoro ce i to doci, nadam s, bar za probu.

Verujem da bi mogao da radi na 333 FSB-u, ploca moze opusteno, probao sam sa c2d 4300.
U planu je nabavka LC6550GP i kulera, dvoumim se izmedju HyperTX-a i Gemin-a, ne znam kakvi su 1 na 1 i da li je opravdana razlika u ceni...

Poslednja izmena:
Jos jedan vlasnik 915-ice trnutno na defaultu ,inace probano koliko moze sa Box kulerom 3.73 stabilno , nisam dizao napon za procesor ,komponente iz potpisa .

Ma meni je ovo na default naponu, ide sve do 3.6GHz, posle toga nece preko 3.96GHz cak ni sa 1.5V naponom sto je vec previshe, cisto sam hteo da vidim josh necije rezultate, posto je moj primerak definitivno losh :smash: .....
Hvala svima koji su se javili, ipak ce proc na dobosh, pa da ulece neki c2d :type: !!!

Kakav klok mogu da ocekujem sa Pentiumom 631 i MSI 915 Neo2 plocom?

Kakav klok mogu da ocekujem sa Pentiumom 631 i MSI 915 Neo2 plocom?

slicno imam ja (ista ploca samo je procesor 641)

sa blago podignutim naponom sam stigao do 4472mhz,sa napajanjem od 650w,sa chieftec om od 360w nije hteo da ide preko 4ghz.

Poslednja izmena:
Ok. Hvala

Imam dotični procesor, Asus P5PL2 ploču i 2x1GB PC2 - 6400 CL5 kingston hyperX... hlađenje je box, napajanje CM 500W
E, sad, u biosu pljusnem 14x266 što je malo preko 3.7GHz voltažu CPU-a sam max gurao do 1,35V memoriju mislim na 533 i dođe do dizanja WIN-a i onda pukne i izbaci plavi ekran i ugasi komp... Šta se dešava i šta bih mogao da odradim pa da uspešno podignem WIN?
Jako mi je bitno da procesor radi na oko 3,7GHz, a ukoliko je to nemoguće sa njim uraditi onda ću pre da ga menjam za neki C2D

Unapred sam zahvalan na brzoj pomoći 😀

533 tj. 1066MHz efektivno ?

Posto je FSB nizak i nije potrebno dizati NB voltazu, ostaju ti dve kljucne stvari. 1) CPU voltaza 2) RAM voltaza.

Ili CPU trazi vise ili RAM ne moze da izgura 1066MHz pri toj voltazi koju su joj zadao ili ne moze uopste - probaj da stavis RAM na nizu vrednost tj. sto blize 800MHz.

što se memorije tiče, evo slička:

da li bi mi mnogo bolje išlo da imam ddr2 na 1066? :d

evo šta sam pokušavao u BIOS-u. Možda bih treba još koji disable da roknem :banana:

Poslednja izmena:
Radi stabilno na 14x233, a ram na minimalno
Radilo je i na 14x240, ali u toku testiranja resetuje komp 🙁((
Ne znam zašto me ne voli i neće da se pokori mojemu OC-ovanju!? :d

Prodat procesor! Komšija se usrećio sa njim tj. on je presrećan i ovim klokom koji sam ja izvukao... Ploča, memorija i grafika takođe otišle u njegove ruke

Nazad
Vrh Dno