Šta je novo?

D805 na 3.5GHz problem!!!

CHILIHOT

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2006
Poena
304
Digao sam d805 na 3.5 ghz, radi ok, ne greje se, u idlu je temp ok 47 step C, ali kada god restartujem mashinu u winu mashina se prvo ugasi pa se posle nekoliko sekundi sama ukljuchi. To se deshava i svaki put kad promenim neshto u biosu i kada hocu na save i da se restartuje mashina ona ponovo prvo iskljuchi pa onda se ukljuchi posle nekoliko sek. D

Da li zna neko u chemu je prob???

Da nije do napajanja???

ista stvar se desava i kod mene sa Asus P5LD2 plochom!

imam i pitanje vezano za 805D:
zamenio sam staru plocu i CPU (Sempron i DFI) sa ovom Asus plocom i Intelom 805D. e sad na toj masini je instaliran Win2000. nisam reinstalirao windows a problem je u tome sto Windows 805D procesor vidi samo kao single core (i svi testovi su duplo sporiji od ocekivanih)... da li postoji neki patch ili bilo kakvo resenje ili cu morati ponovo da podignem ceo windows?

ufff,pa prelazis sa platforme na platformu a ne menjas win😀 to ti je 1h~ vremena posla:type:

Poslednja izmena:
Alister je napisao(la):
ufff,pa prelazis sa platforme na platformu a ne menjas win😀 to ti je 1h~ vremena posla:type:

Ej ajde meni objasni kako to može za sat vremena da se odradi. Pošto ja imam problem. Meni treba 1 ceo dan a nekada i više.

Back to topic:

CHILIHOT je napisao(la):
Digao sam d805 na 3.5 ghz, radi ok, ne greje se, u idlu je temp ok 47 step C, ali kada god restartujem mashinu u winu mashina se prvo ugasi pa se posle nekoliko sekundi sama ukljuchi. To se deshava i svaki put kad promenim neshto u biosu i kada hocu na save i da se restartuje mashina ona ponovo prvo iskljuchi pa onda se ukljuchi posle nekoliko sek. D

Da nije do napajanja???

Jel ti se to dešava samo kada je procesor kloknut ili ti se dešava i na defaultu?

To "gašenje" je svojstveno Asusovim 945/955 pločama. Znači, regularna situacija.

kovacm je napisao(la):
ista stvar se desava i kod mene sa Asus P5LD2 plochom!

imam i pitanje vezano za 805D:
zamenio sam staru plocu i CPU (Sempron i DFI) sa ovom Asus plocom i Intelom 805D. e sad na toj masini je instaliran Win2000. nisam reinstalirao windows a problem je u tome sto Windows 805D procesor vidi samo kao single core (i svi testovi su duplo sporiji od ocekivanih)... da li postoji neki patch ili bilo kakvo resenje ili cu morati ponovo da podignem ceo windows?
dakle odes u device manager pa nadjes proc pa desni klik i update driver.
nisam imao win2000 ali ce slika win2003 da pomogne 😉

Prilozi

• PastedImage.webp
    PastedImage.webp
    41.3 KB · Pregleda: 72
@Filo 10x! samo u Win2000 ne postoji CPU stavka vec "Computer" pa "ACPI uni/multiprocesor"!
windows cu sigurno ponovo podici ali za prvu ruku - malo da mucim masinu 🙂

e to
*** nemam win 2000 pri ruci al sam bar dao hint 😉
pozdrav

CHILIHOT je napisao(la):

Da nije do napajanja???
To je opste poznata stvar kod vecine kombinacija tipa dualcore i cipset 945X ili 955x.Dualcore intel procesori su veliki potrosaci i pad napona je neminovan,zbog toga je i uveden novi standard "EPS" i za desktop racunare, da bi se smanjila ta varijacija(koja je usko povezana sa tvojim problemom).E sad ploce koje podrzavaju EPS(8 pinski konektor za CPU) su svedene na minimum,tj. na 975X cip set i nove generacije 965X i mozda neke intel nf4 SLI32.Napajnja koja ga podrzavaju vec se proizvode(ako sam dobro razumeo ti imas 550W coolermaster,i ono bi trebalo da podrzava taj standard),tako da za to nema brige.Primera radi evo kako to izgleda kada je u radu kombinacija slicna tvojoj http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=100868 ,a evo ti primer kad je u kombinaciji EPS standard sa plocom koja ga podrzava http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=102414 .Sto znaci ,tvoj problem bi bio resen,ali samo kad je u pitnju ova druga kombinacija,znaci EPS napajanje + EPS ploca.

Poslednja izmena:
E sad nova situacija. Neveovatno ali kod mene kad god se javi neki problem, i okachim tred na benchu posle nekoliko sati reshi se problem sam... Talichan sajt... Ko da imam on line tehnichku podrshku 😉

Meni se problem javio kada sam ubacio ai nos u biosu na 130 % klokovanje. E sada to sam uradio zbog toga jer nisam mogao da dizem magistralu. Tj bila je zakljuchana i nije mogla da se dize preko 133. Josh jedna nejasnoca, u biosu nije mogla da se dize, nigde ne pishe ni gde moze da se dize mnozilac, niti fsb... ali zato moze u winu u aplikaciji koju sam dobio uz plochu da se dize i fsb, i magistrala, i mnozilac preko AI booster aplikacije. Tj sushtina je u tome kada sam u biosu radi AI NOS 130% resetovao se komp, a od kada sam preko AI BOoster aplikacije u winu digo magistralu na 170 MHz sve radi ok, bez resetovanja.

Inache uradio sam update biosa na zadnju verziju tako da nisam siguran da li se javljao taj prob i na prvoj verziju biosa.

Da li to treba tako da bude ili...

Ugasi AI NOS u biosu, i stavi na manual i dizi FSB, RAM nemoj da stavljas by speed, njega takodje stavi na manual zakljucaj PCI na 33 MHz i vozi, igraj se slobodno nema sta da zeznes, jedino nemoj da preterujes sa naponima 🙂

Spacemaster je napisao(la):
To je opste poznata stvar kod vecine kombinacija tipa dualcore i cipset 945X ili 955x.Dualcore intel procesori su veliki potrosaci i pad napona je neminovan,zbog toga je i uveden novi standard "EPS" i za desktop racunare, da bi se smanjila ta varijacija(koja je usko povezana sa tvojim problemom).E sad ploce koje podrzavaju EPS(8 pinski konektor za CPU) su svedene na minimum,tj. na 975X cip set i nove generacije 965X i mozda neke intel nf4 SLI32.Napajnja koja ga podrzavaju vec se proizvode(ako sam dobro razumeo ti imas 550W coolermaster,i ono bi trebalo da podrzava taj standard),tako da za to nema brige.Primera radi evo kako to izgleda kada je u radu kombinacija slicna tvojoj http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=100868 ,a evo ti primer kad je u kombinaciji EPS standard sa plocom koja ga podrzava http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=102414 .Sto znaci ,tvoj problem bi bio resen,ali samo kad je u pitnju ova druga kombinacija,znaci EPS napajanje + EPS ploca.

i 955x chipset ima eps u mom slucaju asus p5wd2 znaci uredno 8 pin konektor za cpu a moj tagan naravno podrzava eps jos imam mogucnost da stavim 1x8 pin direktno iz napajanja ili dve grane 2x4 pin(koja se spoje u jedan)za stabilniji napon mada ja sam stavio 1x8 i za sada nemam problema

ivke76 je napisao(la):
i 955x chipset ima eps u mom slucaju asus p5wd2 znaci uredno 8 pin konektor za cpu a moj tagan naravno podrzava eps jos imam mogucnost da stavim 1x8 pin direktno iz napajanja ili dve grane 2x4 pin(koja se spoje u jedan)za stabilniji napon mada ja sam stavio 1x8 i za sada nemam problema
Promaklo mi je,ali u svakom slucaju,ako malo prelistas netom videces da je pad napona drasticno veci na 955X,nije mi jasno kako mi je promaklo to kod P5WD2,verovatno jer je 8 pinski konektor bio prekriven onim malim crnim ploklopcicem.:d

alex303 je napisao(la):
Ej ajde meni objasni kako to može za sat vremena da se odradi. Pošto ja imam problem. Meni treba 1 ceo dan a nekada i više.

hehe,pa vezbaj malo :type::type:

Overkloking po svaku cenu...
ili ti
Overclocking uber alles.

pad napona je i na 955 i 975.U startu imash ovevolting a posle undervolting bez obzira dali je klokovan.
Restart deluje kao turnoff pa posle 3 sec ide ukljuchivanje.To je ok

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
pad napona je i na 955 i 975.U startu imash ovevolting a posle undervolting bez obzira dali je klokovan.
Restart deluje kao turnoff pa posle 3 sec ide ukljuchivanje.To je ok
Netacno,naime kad se pretera kod oc-a sa D8xx seriom i pri pogresnom setovanju meorije,uz unedvolting,dolazi do gore pomenutog problema.Mogu i da opisem kao se javlja problem,znaci overclckuje se masina sa pogresnim setovanjima,i udjes u win bez problema,zatim sve radi kao treba(bar tako mislis),kad krenes da ga restartujes masina se prvo ugasi i neprodje vise od 2secunde i ponovo se upali,ako gresim neka me covek koji je postavio thread ispravi.Desavalo se to i meni 2-3 puta sa 975X i starim napajanjem ,ali samo kad se overklokuje masina,na defaultu je sve ok,znam sta pricam.Gore pomenuti problem se smanjuje sa mogucnoscu posedovanja obostranog EPS standarada,i kraj price!

Poslednja izmena:
Ovaj bench je u autu.Prvo ispravim sopstveni post jer sam skapirao kakvom se restartu radi.Ti lepo editujesh isparvljeni post.A sad se vratim gore i vidim svoj ne-editovani post i dalje.Svahsta.
Pa vidi.Nekoliko mashina koje imaju asus p5wdc plochu svaki restart radi kao turn off ako je masina klokovana.Sacekas 3 sec i on krene da se podize.Zashto,nemam pojma a sve radi ok.

He,he matori ma nema veze,neka moderatoi isprave,nego sta cemo mi sa ovim conroeom!:d

Poslednja izmena:
He,he matori ma nema veze,neka moderatoi isprave,nego sta cemo mi sa ovim conroeom!:d
Samo chekam da ga u Septembru Comtrade uveze(i to onaj 6600) pa ga ipak,kupujem makar doshlo do razvoda braka.ehehhehe
I neka ima stepping bug i ostalo,neka plocha ima losh BIOS...opet ga uzimam..ccccccccccc.Mada ne verujem za "stepping bug" jer je do sada isproban "debelo" u praksi i daje izvanredne rezultate.
I taman cu da na prolece flashujem novi BIOS koji ce raditi kako treba i ostalo cu "zategnuti" kad ono..eto muke...izlazi 4 jezgra...uhhhhh.....opet skupljam pare..i tako dalje...mislim,shta reciii...

Poslednja izmena:
Netacno,naime kad se pretera kod oc-a sa D8xx seriom i pri pogresnom setovanju meorije,uz unedvolting,dolazi do gore pomenutog problema.Mogu i da opisem kao se javlja problem,znaci overclckuje se masina sa pogresnim setovanjima,i udjes u win bez problema,zatim sve radi kao treba(bar tako mislis),kad krenes da ga restartujes masina se prvo ugasi i neprodje vise od 2secunde i ponovo se upali,ako gresim neka me covek koji je postavio thread ispravi.Desavalo se to i meni 2-3 puta sa 975X i starim napajanjem ,ali samo kad se overklokuje masina,na defaultu je sve ok,znam sta pricam.Gore pomenuti problem se smanjuje sa mogucnoscu posedovanja obostranog EPS standarada,i kraj price!

Bash to se deshava... Ukoliko ne greshim p5dw2 ima eps kao i CM RS-550W ACLY, ali problem se i dalje javlja.

CHILIHOT je napisao(la):
Bash to se deshava... Ukoliko ne greshim p5dw2 ima eps kao i CM RS-550W ACLY, ali problem se i dalje javlja.
Procitaj moj prvi post i sve ce ti biti jasno,moraju da budu popunjeni svih 8 pinova na ploci(mozda to nisi uradio,ako jesi onda ti kazem da problema nebi bilo da si imao neku 975X plocu,a opet ne mora da znaci).Poslacu ti broj mobilnog,pa ako hoces mozemo u sitne konce da resimo tvoj problem.Pozdrav

Alister je napisao(la):
Ajde, zivota ti, uradi ti to za 1h i ja te odmah vodim u kafanu. Znas li koliko tu sitnih programa ima i koliko podesavanja za iste? To mora da ti uzme bar 6h minimalno.

Procitaj moj prvi post i sve ce ti biti jasno,moraju da budu popunjeni svih 8 pinova na ploci(mozda to nisi uradio,ako jesi onda ti kazem da problema nebi bilo da si imao neku 975X plocu,a opet ne mora da znaci).Poslacu ti broj mobilnog,pa ako hoces mozemo u sitne konce da resimo tvoj problem.Pozdrav
Ja sam na ASUS-u P5WD2-E Premium imao taj problem kako god da setujem bios, dok na ovoj INTEL D975XBX nemam nikakve probleme takve prirode🙂

Mitrovski Igor je napisao(la):
Znas li koliko tu sitnih programa ima i koliko podesavanja za iste? To mora da ti uzme bar 6h minimalno.

pa u tome i jeste vas problem,instalirate milion nepotrebnih programa koje nikad ni ne pokrenete:d i jos paranoicno jurite novije i novije verzije😛 i u tu gubite vreme:-devil-: ...ako bas hocete da saznate,koliko ko potrosi vremena na instalaciju win-a ,napravite neki pool/anketu ... dosta smo spamovali ovde :S: >>> a za kafanu mozemo da se dogovorimo uvek:bottle:

offtopic :d

Mitrovski Igor je napisao(la):
Ajde, zivota ti, uradi ti to za 1h i ja te odmah vodim u kafanu. Znas li koliko tu sitnih programa ima i koliko podesavanja za iste? To mora da ti uzme bar 6h minimalno.
instaliras windows, i sve ostale programe (drajveri, i ostale pizdraije) i lepo uradis u ghostu image te particije i stavis image na drugu particiju. kada treba reinstall windowsa, uradis format particije, dignes ghost i vratis image na tu patriciju i gotovo 🙂

Poslednja izmena:
@yotavg mislim na martija zbog brisanja postova ili sta...?
@alister pa koliko vremena treba da setujes/podesis sve programe? konkretno ja samo sWinj drzim na C: a programe koji ne petljaju po registryju, ne traze dodatne DLL fajlove i koji svoje .ini fajlove drze u svom folderu drzim na D: disku. To su svi "Sci-Fi" programi koji mogu da se kopiraju okolo i da se startuju na dvo-klik uvek.
E sad sve sto zahteva ponovnu instalaciju i podesavanje... pa treba MALO vise od sat vremena...

EDIT: @illidan da ali stvar je u tome da sam promenio CPU + MB tako da ghost ne pomaze 🙂

Poslednja izmena:
Martija smatram kao pravilan modus odnosa moderatora prema temi, a ne kao coveka gumicu, ko ga je subjektivno shvatao njegov je licni problem! ***-e pa smoricemo ove ljude (modove), i sta cemo onda?? 🙁

Nazad
Vrh Dno