Šta je novo?

D3 na 22"

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
875
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba mi neko elegantno resenje za povezivanje SBB-ovog Cisko D3 risivera i racunara. Imam neku pixelwiev tv kartu ali uopste ne mogu da dobijem valjanu sliku na video ulazu, moguce da je i do dscalera jer nema drajvera za ovu kartu za win764bit. Nisam imao iskustva sa ovim stvarima pa me zanima koje su varijante, jel mora TV karta ili postoji neko prostije resenje, bilo sta drugo, a da radi na Win7. Samo treba da prosledi signal iz risivera sa skarta na monitor. Mozda neki SKART-VGA kabl, da preskocim racunar?

Pa nema Monitor Tv tuner u sebi da bi mogo da zaobidjes racunar :)

Svaki ?
Syncmaster 223BW ima tv tuner ?

Otkad to ?

KAkav crni tjuner, treba obican video signal sa SCART izlaza risivera da prosledim na monitor :) Nema mi monitor tjuner naravno, da ima tjuner imao bi i scart ulaz. Googlao sam nesto i nasao sheme SCARTtoVGA kabla, ima ih i na eBAY ali izgleda da ne moze na monitor, samo na HDTV i projektor. Jel moguce da niko nije probao nesto slicno???

Poslednja izmena:
JA da znam ? Ja imam jedan takav kod sebe trenutno ;) i da ti oktrijem nesto niej ni Samsung ni Acer ...
Al kakve to veze ima sa ovom temom ?

Poslednja izmena:
Momci hvala puno, carevi ste :D

Ako ti je lakse napisacu ono sto zelis da cujes : slobodno mozes povezi tv signal direkno na monitor ima da radi nikad bolje

ili : da ako ima tv tuner mora da ima skart ovaj lg sto ja imam su mene *****ali sto nisu stavili skart a ima tv tuner ...

Ako sam ti ovim neistinama pomogo onda extra

Pa nema monitor tv tuner ? Ne znam kolko je tesko to ukapirati
pogledaj pod profil ukucaj na googlu taj monitor i videces i sam

Da sam napisao : ni jedan monitor nema tv tuner onda si mogao da demantujes ;)
A ni tada netreba da pises Samsung i Acer imaju niti su oni prvi to ubacili niti su jedini ;)

No nemam nameru da se igram igrom reci ... jednostavno nemam vremena
Tako da : ja sam pogresio mislio sam da ne postoji monitor sa tv tunerom a ovo sto stoji ispred mene nisam ni to znao da ima tv tuner u sebi...

Poslednja izmena:
Ako ti je lakse napisacu ono sto zelis da cujes : slobodno mozes povezi tv signal direkno na monitor ima da radi nikad bolje...

Napisao sam to u shali jer se svadjate bez razloga u mojoj temi :D Nadam se da shvatas da sa risivera dobijam vec sazvakan signal i treba nekako da ga prosledim na monitor. TV karta ima video in ali nesto mi ne sljaka, zato pitam jel ima jos neko resenje ili moram da pazarim novu tv kartu?

Aj imam ja jedno pitanje, sa tim adapterom kako sam skapirao posto npr imam samsung t220 i prikacim ga na vga-skart konektor i radice mi tv? ako sam dobro razumeo!

Malo mi nelogicno posto nema tv tjuner. ali ?

Poslednja izmena:
Napisao sam to u shali jer se svadjate bez razloga u mojoj temi :D Nadam se da shvatas da sa risivera dobijam vec sazvakan signal i treba nekako da ga prosledim na monitor. TV karta ima video in ali nesto mi ne sljaka, zato pitam jel ima jos neko resenje ili moram da pazarim novu tv kartu?
Nemanja voli da je upravu pa mora u sve da se mesa :d

Iskreno nisam siguran... tv ne geldam vec 4-5 godnia niti isti posedujem ...
Ako je tako onda postoji scart to vga... Probaj u kanibalu ali ja cisto sumnjam da imaju, pa ce jedino resenje biti da narucis van

Poslednja izmena:
Imam Leadtek Tv2000 XP expert i pokusao sam da je spojim preko Sbb-ovog Cisco dekodera. Kupio sam ovaj kabl http://www.amazon.de/Hama-00041982-DVD-Kabel-S-Video-Scart/dp/B00006JD36 i spojio sa tv kartom. Tacnije uz tv kartu sam dobio mali kablic na jednoj strani cincevi i s-video a na drugoj 'bem li ga neki konektor sa jedno 8 pinova koji idu u krug. I ovaj kabl Hama sto sam kupio spojio sam na s-video na tom malom kablicu a drugi kraj sa tog kablica u tv-kartu. Problem je sto ne mogu da dobijem sliku na monitoru. Da li negde mozda gresim?

Ne znam Nemacki ali znam da scart mora da bude output da bi pustao signal sa dekodera. Ako je input onda sluzi da bi sa npr. TV out-a karte bacao signal na scart TV-a.

Vidis ovaj kabl koji sam spomenuo. Na njemu nema nikakvog prekidaca da mogu da postavim in ili out. On je znaci out. Znaci scart sam spojio u dekoder, s-video sa tog kabla na s-video na tom kablicu sto sam dobio uz tv kartu i na kraju taj, mislim osmopinski konektor sa tog kablica, sam spojio direktno u tv kartu. Kada ovako uradim nemam sliku, zvuk se pojavi na tren, bukvalno na tren.

Zasto mislis da je out? :) Meni je zena juce u maxiju kupila SCARTtoRCA adapter i nije bilo prekidaca i bio je INPUT pa sam morao da koristim lemilicu :) Vidi ako mozes nekako da proveris, najbolje ako imas na nekom TV-u S-video, cisto da budes siguran da radi.

Nazad
Vrh Dno