Šta je novo?

D-link Router 604T

Dexxi

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2008
Poena
304
Pre par dana promenio sam ADSl ruter i odmah naisao na problem.KOnekcija je ok ali sa wirelles imam problema.Konfugurisen wlan i kao i uvek,laptop i mobilni ga vide ali kada hocu da se konektujem trazi lozinku (sto je normalno) upisem lozinku ali javlja mi poruku kao da nije nasao mrezu.Resetovao par puta ali nista,menjao lozinke,namestao bez lozinke ali opet isto i bez lozinke trazi lozinku.Uz modem mi je dosao i dodatni usb wlan ali preko njega radi.Modem podrzava 802.1b i 802.1g.
POsle pokusaja da update-ujem firmware ode firmware , programcic za flesovanje jednostavno ne prolazi.Sta sad ?

Bitno je koji si ti username i password pokusao da uneses i da li si pravilno i do kraja konfigurisao router.

Kada ti je to trazio prilikom pokusaja prve konekcije trebao si da stavis username i password koje si stavio za wireless konekciju prilikom konfiguracije routera, posto mislim da te je pitao koju vrstu enkripcije zelis (WPA ili neku drugu) a nakon sto si to odabrao trebao si da uneses username i password koji ce ti vaziti prilikom konektovanja svakog novog uredjaja na wireless mrezu.

Za konekciju mi trazi password,dajem password ali je ne prihvata cak imam utisak da se signal gubi pa ponovo se javlja posto prilikom konekcije javlja da veza nije nadjena i posle refresa ponovoje nalazi.Sve je ovo bilo dok nisam **ebao firmware tako da sada nemogu nista ni da update-ujem firmware niti da pristupim podesavanju rutera.

A jel ti prilikom podesavanja routera uopste trazio da odaberes neku enkripciju i koji ces username i password da uneses za wireless konekciju?

U sustini, koliko se ja secam (a ja imam D-Link ali DSL-2640B) trebalo bi da prilikom podesavanja rutera, opcija wireless setup, uneses wireless network name iliti SSID (to je nesto kao username), odaberes enkripciju (WPA ili neku drugu) i tada uneses tzv. wireless-encryption key (WEK) koji ti je u stvari password.

E kad si to uneo prilikom podesavanja routera, iste podatke (SSID i WEK) treba da uneses kada ti zatrazi i prilikom prve konekcije putem wirelessa i onda bi sve trebalo da bude OK.

Inace podesavanju routera pristupas tako sto u browseru ukucas 192.168.1.1 i logujes se unosenjem username/password za logovanje (admin/admin).

Nadam se da sam ti pomogao.:wave:

Sve sam odradio kao i sto uvek radim. Odredio SSID,postavio enkripciju WAP,stavio na kanal 6, dodao password 64-bitni (10 cifara),snimio ali jedino mi nije bilo jasno opcija (neznam kako se zove): open;shared;both. Prilikom konektovanja (XP laptop,mobilni) trazi mi samo password.Cak sam pokusavao i bez password-a tj. slobodnu konekciju ali opet trazi password a kada udjem u podesavanja opet stoji isto podesavanje sa enkripcijom ?!
Trenutno imam problem sa vracanjem firmware-a,originalni program za flesovanje jednostavno ne zavrsava update tako da mi je ruter trenutno bez firmware-a i nemogu da ga vratim.

Poslednja izmena:
Jel ti upaljen MAC filter?
Tu treba da uneses MAC adrese: mobilnog i wireless kartice sa laptopa.

Pa nesto sam primetio da dodaje MAC adrese ali neznam da je ukljucen ili iskljucen

Za pocetak vidi u uputstvu za mac filter.

Evo kako to kod mene izgleda:

Postupak ti je da ukucas MAC adrese uredjaja koji ce da se kace na router, stikliras allow i apply, i to je to.

Pozz

Hvala nesto sam skapirao ali prvo moram da vratim firmware ili da ga bacim.

Ako je vazno ruter je g604t a ne 604t.Uspelo mi je nesto u vezi firmwer-a , probao sam sa drugom adresom 192.168.0.1 i flesovanje je pocelo do 20% a je javio gresku ponovo sam pokusao ali opet javlja "ftp timeout,The devices ip address is 192.168.1.199.
Please change your machine`s IP address for the same subnet, and then re-running this utility"
POkusao sam i na drugom PC-iju ali isto.
Ima li neko ideju ? Postoji li neki drugi program za manuelno flesovanje ?

Vrh Dno