Šta je novo?

D-link DWL-G510 problem ili ne

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Uzeo sam pre neki dan gore navedenu karticu i u odnosu na atheros-ovu wireless sa laptopa(AR5007EG) imam poteškoća sa konekcijom, a i sa umrežavanjem ova dva računara, pa nisam siguran da li ja grešim ili je problem u kartici.
Evo o čemu se radi:
kartica sa laptopa(atheros) se izuzetno brzo i lako kači na mrežu, dok D-link teško i pronalazi mrežu-radi se o istoj prostoriji i obe su na rastojanju od nekih 2-2.5m.
Druga stvar je što D-linkova kartica izuzetno teško pronalazi atheros-ovu karticu bez obzira što je tako malo rastojanje.
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovom D-linkovom karticom i kakva su mu, jer sumnjam na nju da nije dobra, ili možda ja negde grešim kod podešavanja.
I obe kartice pustim da podesi windows i rezultati su gore navedeni.

Resih problem na najbanalniji nacin:
Provalio sam da softver koji dolazi uz drajver za mreznu kartu samo pravi konflikt sa widows-om, pa je iz tog razloga mozda bolje da se instalira samo drajver i proba kartica, pa tek onda(eventualno) instalirati prateci softver za tu karticu-bar je kod mene bio takav slucaj

Resih problem na najbanalniji nacin:
Provalio sam da softver koji dolazi uz drajver za mreznu kartu samo pravi konflikt sa widows-om, pa je iz tog razloga mozda bolje da se instalira samo drajver i proba kartica, pa tek onda(eventualno) instalirati prateci softver za tu karticu-bar je kod mene bio takav slucaj

Resenje takvih situacija je skoro uvek u Windows Zero aplikaciji, uvek instaliraj samo drajver, nikad Utility jer ti apsolutno nije potreban ni za sta.

Ja imam slican problem kao gore naved, ustvari kada pustim da mi pretrazi mrezu, uspe da nadje samo jednu mrezu, dok sa te iste pozicije sa lap-topom nadjem oko petanestak mreza. Probao sam da instaliram samo drajvere bez dodatnog, D-link, programa ali ni to nije pomoglo. Sa druge strane kada se kartica korisiti za sherovanje interneta radi super. Da li je problem do kartice, antene, ili neceg treceg? Hvala unapred!

Moguce da je problem u anteni, mada u uputstvu pise da zidovi i plafoni dosta smanjuju domet

Mozda jeste u anteni problem, mada pise da ima pojacanje od 24dB i da moze da hvata signal i do 30 metara, u zavisnosti od broja zidova, ali opet mislim da je kod ove kartice antena jaca nego kod laptopova, pa se mislim da nije u kartici mozda problem. Inace kad se sheruje konekcija radi super, bez problema.

I ja sam imao takav problem ... definitivno sam zakljucio da je upitanju antena!!!

d link dwl g510

moze neko da mi pomogne, udaljen sam od komsija oko 60 ak metara, skinem karticu sa njegovog kompa, instaliram karticu kod mene, sve lepo, signal je very good, ali kad udjem u ona podesavanja internet protocol [TCP/IP], stavim na obtain.. automatically, i nece net da radi, onda uzmem i prepisem one ip adrese kao sto su kod njega, ip, dns, subnetmask, gateway... i net onda radi slabo, spor je, otvori pola stranice i stane, odem na speed tes, pokazuje nepunih 200kb, onda uzmem njegovo kuciste prenesem kod mene, vratim karticu u njegovo kuciste i net radi super, na speed testu pokazuje 900 kb... sad, ne znam dal jos nesto trebam da podesim na mom kompu ili moj komp nije u redu??? (net je ptt-ov adsl, 1 mb)

Nazad
Vrh Dno