pregledao sam temu na brzaka, negde je pisalo da je brzina deklarisana na 300mbps, however, jel se zna realan bandwidth koji je moguce postici, posto to nisam primetio da je iko napisao, gledao sam i ove zakacene testove, al ne snalazim se na tom jeziku.
Evo pravog pitanja,BRAVO. Vidis to je ono sto sam ja ovde nekima pokusavao svo vreme da objasnim ali oni nikako sa teorije da se spuste na praksu.
Da ti prenesem one gore testove koje su vrsene u
realnom vremenu.
Nemacki strucnjaci su uzeli svaki ruter i vrsili 5 merenja a od toga prosek dat u tabeli, od rutera prema adapteru i obrnuto na 3 razlicite daljine(sa malog rastojanja, sa veceg sa nekim preprekama, na velikom rastojanju) i to i sa svojim odgovarajucim adapterom(istog proizvodjaca) isto deklarisan na300MBps
Brzine cu ti navesti za samo ova dva rutera oko kojih se ovde vodi polemika data je u MBps:
LinksysWRT160N- sa svojim adapterom 78/65/66
D-Link DIR655 - sa svojim adapterom 105/56/48
Mereno sa 11N Lap Topom Centrino Intel 4965AGN
LinksysWRT160N - 76/70/67
D-Link DIR655 - 78/60/43
Mereno sa 11G Lap Topom Centrino Intel 3945ABG
LinksysWRT160N - 25/22/24
D-Link DIR655 - 22/21/22
Pa su remizirali i rekli (ukratko) da su brzine od 300MBps koje su proizvodjaci naveli samo cista reklama.Da cak i pod teoretskim laboratorijskim testiranjima ne mogu dostici taj maximum.I najbolje vrednosti koje su uredjaji dostizali kretao se nesto iznad 100 MBps.
+ D-Link DIR655 se najbolje pokazao na malim rastojanjima i to sa svojim adapterom dostigao je 124 MBps, Gigabitni svic.Poseduje USB.Obilna podesavanja(neke stvari nekorisne).Izmenjive antene.Garancija 11godina.
- Na vecim rastojanjima kao i sa g uredjajima brzine ispod proseka.Za vreme transfera podataka velika potrosnja.UPnP ukljucen.Nema WDS.Preskup ruter
+Linksys WRT160N iznad proseka se pokazao kod prenosa podataka na vecim pogotovo na velikim daljinama i preko 20m.Dobre brzine u radu sa N i G uredjajima.Obilna podesavanja i filtracije.Prelep dizajn.Povoljna cena.
- UPnP ukljucen.Nema WDS. Softversko i pisano uputstvo se ne podudaraju.WLAN tek kad se noviji software apdejtuje ukljucen(kod mog nije bio slucaj).