Šta je novo?

D-link DIR655 extreme N wireless router

ajoooj Zooro verovatno nemas pojma da je Cisco kupio Linksys da bi imao lowend ponudu i sada kacis ove smesne slike koje treba nesto da dokazu? Sta da je Linksys isto sto i Cisco?
I radition sto nije video bolji ruter od TP-Linka, mislim vi nasli u ovoj temi nesto da pricate :wall:

Poslednja izmena:
Ako mogu da vas zamolim da se drzite teme i da izbegnete lichne prozivke. Nekoliko postova je nestalo, sledeci put cete dobiti i warn ako bude moralo da se brishe. Off i prozivke se nece tolerisati.

Hvala.

Ajde i da dodam jos ovo, eto procitao sam ceo review, i zgranut sam, prvo nije review iz meseca 8/08 vec 07/08, drugo PC welt je poznat kao los casopis, generalno, medjutim ovaj review im je vrhunac, mogu da izjavim ovde javno da gori i opskurniji review i test davno nisam video, doduse ne pratim vise amaterska stiva.

Kao dokaz kriminalnog review-a, ukazacu dokazom, ljudi oni pricaju o UPNP-u, pristupu routeru, o lakoci soft updatovanja, zgrozen sam.
Pogledajte pristrastnost navode Linksysu najnizu mogucu cenu dok Dlinku navode cenu iz pocetnog review-a ko zna od kada.
Za te pare DLINK nudi u paketu sa N karticom.

evo da vidis kako ti ruteri iz N serije u prirodi izgledaju.

http://www.youtube.com/watch?v=MxD7IKvhs_E&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=H2PCK8P5vQo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wQey77Gbs3U&feature=related

E bas ti hvala, ubedjen sam da je tvoj poslednji post mnogma pomogao, a pogotovo je meni otvorio oci! :wall:
Ajde sada brisi pa sto pre literaturu u sake, po mogucnosti raznovrsnu (ne samo PC WELT) i ne vracaj se na teme o mreznim uredjajima dok ne naucis bar osnovne stvari, zaista je nepotrebno da neko sa tako niskim znanjem iz ove (ili bilo koje druge) oblasti dize toliku galamu.

@ VUK
Ja bih te zamolio da ostanes pri temi i da se ponasas pristojno ja tebe ni jednom recju ovde nisam upucivao ruzne reci.I opet sam te cinjenicama demantovao ako si pogledao i 3 na Srpskom prilog koji dokazuje isto ono sto su i Nemacki strucnjaci napisali da je Linksysov WRT 160N zaista dobar ruter.I pitam te poslednji put vredi li stvarno u taj D-Linkov ruter uloziti skoro duplo vise evra.125-140e????

pregledao sam temu na brzaka, negde je pisalo da je brzina deklarisana na 300mbps, however, jel se zna realan bandwidth koji je moguce postici, posto to nisam primetio da je iko napisao, gledao sam i ove zakacene testove, al ne snalazim se na tom jeziku.

pregledao sam temu na brzaka, negde je pisalo da je brzina deklarisana na 300mbps, however, jel se zna realan bandwidth koji je moguce postici, posto to nisam primetio da je iko napisao, gledao sam i ove zakacene testove, al ne snalazim se na tom jeziku.

Evo pravog pitanja,BRAVO. Vidis to je ono sto sam ja ovde nekima pokusavao svo vreme da objasnim ali oni nikako sa teorije da se spuste na praksu.
Da ti prenesem one gore testove koje su vrsene u realnom vremenu.
Nemacki strucnjaci su uzeli svaki ruter i vrsili 5 merenja a od toga prosek dat u tabeli, od rutera prema adapteru i obrnuto na 3 razlicite daljine(sa malog rastojanja, sa veceg sa nekim preprekama, na velikom rastojanju) i to i sa svojim odgovarajucim adapterom(istog proizvodjaca) isto deklarisan na300MBps
Brzine cu ti navesti za samo ova dva rutera oko kojih se ovde vodi polemika data je u MBps:
LinksysWRT160N- sa svojim adapterom 78/65/66
D-Link DIR655 - sa svojim adapterom 105/56/48

Mereno sa 11N Lap Topom Centrino Intel 4965AGN
LinksysWRT160N - 76/70/67
D-Link DIR655 - 78/60/43

Mereno sa 11G Lap Topom Centrino Intel 3945ABG
LinksysWRT160N - 25/22/24
D-Link DIR655 - 22/21/22
Pa su remizirali i rekli (ukratko) da su brzine od 300MBps koje su proizvodjaci naveli samo cista reklama.Da cak i pod teoretskim laboratorijskim testiranjima ne mogu dostici taj maximum.I najbolje vrednosti koje su uredjaji dostizali kretao se nesto iznad 100 MBps.

+ D-Link DIR655 se najbolje pokazao na malim rastojanjima i to sa svojim adapterom dostigao je 124 MBps, Gigabitni svic.Poseduje USB.Obilna podesavanja(neke stvari nekorisne).Izmenjive antene.Garancija 11godina.

- Na vecim rastojanjima kao i sa g uredjajima brzine ispod proseka.Za vreme transfera podataka velika potrosnja.UPnP ukljucen.Nema WDS.Preskup ruter

+Linksys WRT160N iznad proseka se pokazao kod prenosa podataka na vecim pogotovo na velikim daljinama i preko 20m.Dobre brzine u radu sa N i G uredjajima.Obilna podesavanja i filtracije.Prelep dizajn.Povoljna cena.

- UPnP ukljucen.Nema WDS. Softversko i pisano uputstvo se ne podudaraju.WLAN tek kad se noviji software apdejtuje ukljucen(kod mog nije bio slucaj).

od postignutih brzina najvise me zanimao bandwidth na maloj razdaljini (u okviru stana), i znaci na tim testovima je postignuto ~75-105mbita, sto je ustvari i odlicno u poredjenju sa G, ocekivao sam nesto oko ~40-50mbits za N, ali je zapravo vise.

e sad ostaje jos jedno pitanje, koje pretpostavljam nije pokriveno u testovima, a to je ostvaren bandwidth sa ukljucenom kripcijom (wpa, wpa2), jer tu obicno dolazi do znacajnog opadanja bandwidtha kod nekih uredjaja.

Poslednja izmena:
Dugo godina citam nemacke casopise i mogu reci da je pomenuti PC Welt sve samo ne dobar casopis.

Po ovim komentarima ne bih se reklo da je Linksys WRT160N dobar Router.
Pa ko razume nemacki

http://geizhals.at/deutschland/?sr=319577,-1

:wave:

Dugo godina citam nemacke casopise i mogu reci da je pomenuti PC Welt sve samo ne dobar casopis.

Po ovim komentarima ne bih se reklo da je Linksys WRT160N dobar Router.
Pa ko razume nemacki

:wave:

Ti si zakljucio iz ovih komentara da ruter ne valja.Jel se ti salis ili ozbiljno.Jedan kaze da nije dobio 5 nedelja odgovor od podrske mora stalno da menja izmedju n i b,g standarda cas mu treba g cas n,drugi ga demantuje kaze da podesi auto.
Treci kaze da ne moze da instalira dd-wrt,cetvrti kaze da je instalirao bez problema...i iz ovih "glupih"komentara ruter po tebi ne valja.Zanimljivo.

Kupio bih ovaj ruter ali me interesuje koliki je domet. Konkretno da li bih njime mogao po celoj kuci da imam signala, i u dvoristu? I da li moze na usb da se prikljuci usb hub?
Hvala

Kupio bih ovaj ruter ali me interesuje koliki je domet. Konkretno da li bih njime mogao po celoj kuci da imam signala, i u dvoristu? I da li moze na usb da se prikljuci usb hub?
Hvala

Usb sluzi samo za backup. Pokrivace ti celu kucu, mada ce to vise zavisiti od njegove lokacije i velicine kuce. U mom slucaju ruter se nalazi na prozoru na jednoj strani kuce i pokriva drugi kraj kuce (ima oko 2 zida a kuca je duga 15m). Takodje pokriva i prizemlje (ispod) i sprat (iznad).

e da u pitanju je 635 ali mislim da se ne razlikuju preterano po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Da li se isplati ulagati u N standard? Citao sam da ce kada bude zavrsen biti dovoljno samo updateovati firmware.. Ne razumem se bas najbolje, da li je to tacno?

Poslednja izmena:
Upravo sam pazario ovaj ruter i imam problem,
naime jos nisam promenio mreznu na WAN racunaru i stoji 100mbitna,
na LAN strani sve je u fullu...
Brzina transfera WAN - LAN (file sharing) je smesna oko 1MBajt/s - 10tak Mbita/s...
Kablovi su svi cat5e, doduse poduzi, 20-30tak m...

Sve sam na ruteru na kraju iskljucio, QoS, UPNP, ma sve, opet isto,
probao fiksirati brzine na mreznim karticama, isto...
Sta sam propoustio?

Napominjem, da sam sa obicnim 100mbit ruterom, dobijao i to 10Mbajta/s...

Update: Izgleda da je ipak taj cat5e/kobajagi kabel... Na 10MBita sve radi savrseno, samo spooroo... Kupujem novu mreznu, pa onda novi kabel ak ne bude radilo :D

Uvoznik je Pakom

hocu da pazarim neki ruter za kucnu/poslovnu upotrebu pa me interesuje ovaj ruter. Samo me je zbunio koja sa ovom izjavom:

Usb sluzi samo za backup.

znaci ne mogu da prikljucim npr. usb stick ili u mom slucaju WD Passport USB hard i da ga koristim kao share za uredjaje koji se kace na ovaj ruter? USB sam mislio da koristim za skladistenje i razmenu fajlova koji bi mi bili pri ruci kad sam na jednom kompu (ili u radnji ili u stanu, s tim da je 1 komp ugasen)

e sad da ne bih objasnjavao gde kako i sta mi stoji evo slika pa ako mi moze neko reci ko ima iskustva da li moze ovaj ruter da pokrije moje potrebe:

http://img716.imageshack.us/img716/2640/kuca.jpg

ako mi moze neko pomoci bilo bi mi od velike pomoci, ili ako ne valja taj ruter onda drugi. Samo da napomenem ako ista znaci imam sbb kablovski internet od 8 Mb/s (8192/384), hvala...

Poslednja izmena:
Sa originalnim firmware-om može samo backup settings (barem sa mojim)

ali sam čuo da može da se nabode usb gprs modem pa da tako radi

mislim da asus ima neki ruter sa usb portom koji je predviđen za to što ti hoćeš

ok, to mi i nije neki problem. Retko kad bi i morao da koristim oba kompa odjednom. Dok radim koristim sa posla, a uvece ako mi zatreba iz sobe sa drugog kompa. Cisto mi to treba radi manjeg cimanja. A sto se tice dometa, jel bi pokrivalo to?

Mislim da bi pokrivao
meni ruter stoji na jednoj strani kuće i pokriva je celu (prizemlje - lokal, sprat -ruter, 2. sprat dužina kuće je 20m) izvan kuće nisam proveravao

a NAS bi se isto ponasao kao i eksterni hdd? Mislim, vise od 1 konekcije istovremeno nije moguce na NAS?

Mislim da sve radi po principu wifi štampača
tj. ti na računar instaliraš program za kontrolu uređaja i umesto da uređaj kablom
kačiš na računar iskorišćen je wifi kao medijum za povezivanje
zato je moguće da pristupa uređaju samo jedan računar

tako da neznam kako bi NAS radio

ja imam 635 i za njega nema firmware sa tim share portom tako da nemogu da
probam

ok, hvala ti u svakom slucaju, googlacu jos malo pa cu odluciti ;)

Nazad
Vrh Dno