Šta je novo?

D-Link DIR-615 gubi internet konekciju!?

milojkovich

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2009
Poena
301
Kupio sam D-Link DIR-615 i povezao ga na SBB-ov kablovski modem. Sva podesavanja interneta i wireless-a su odradjena, ali ruter s vremena na vreme izgubi konekciju sa internetom, bez obzira sto pokazuje da je internet on-line? Tada moram da ga jednostavno iskljucim i ponovo ukljucim ili restartujem iz web browsera i potom sve radi!

Da li je neko imao slicnih problema sa ovim i ako moze neka pomoc? :)

Hvala...

Imao sam slichnih problema al selo u kom ja zivim iliti Munze ima problema sa SBB i loshim kablovima tako da se ispostavilo da mi periodichno puca veza ( na 5 min i duze )
Tako da kuliram i chekam nekog radnika sbb-a da prodje ulicom ( onda u bunar i tabanje )

Nije problm u SBB-u, jel sam pre ovog rutera koristio D-Link DI-524 i sa njim je radilo savrseno godinama.
Ocigledno je u ovom ruteru problem, jer nisam jedini koji se zali na ovo. Firmware je poslednji, tako da otpada to resenje do izlaska novog.

odes u prodavnicu i trazish drugi, ako je do rutera problem.

progooglaj malo (mrziim kada mi to kazu)... :D

Veruj mi da danas 99% rutera ima taj problem, pochev od Netgear-a, DLinka, Belkina (mislim na rutere do 100$)... Znachi niko i dalje ne zna konkretno o chemu se radi (bar ja nisam nashao reshenje na googlu), a tehnichka podrshka nema pojma da reshi taj problem i obichno na kraju kazu da je mozda do samog rutera i da isti treba da se reklamira, medjutim ni to nije reshavalo problem jer bi i taj novodobijeni ruter imao isti problem...

Zale se ljudi da moraju da restartuju ruter non stop... Znachi nije bitan ni ruter ni model, kao ni internet provajder... Postoje nagadjanje da do tog blokiranja rutera dolazi uglavnom zbog torrenta i transfera velikih fajlova... Ali o5 to su samo nagadjanja...

Idi na Amazon.com i tamo ukucaj ime rutera (tvog ili bilo kog drugog) i idi na komentare korisnika... Videcesh o chemu ti pricham...

Poslednja izmena:
evo i mene sa istim problemom... na žalost nema rešenja ??

i onda kad ja kazem da ne stedite pare na routeru i da wrt54gl vredi ulozene pare, uvek se nadje neko da kaze kako je to skupo |PP

nikad, ni jednom, se nije zaglupeo da sam morao da ga resetujem, osim kad sam ga flashovao pa se igrao sa opcijama malo vise |))

malo sam googlao i prvo sto je iskocilo je da fabricki ruter ima firmware 1.0 i da postoji 1.1 koji je dosta bolji (manje problema i ostalo). posle sam video da ima vise revizija routera, pa mozda i nema novog fw-a, ali te nista ne kosta da proveris.
drugo, work in progress je da se portuje dd-wrt i na ovaj router, pa kad bude, onda si resio problem |)

Imam dotični ruter nekih desetak dana i takaođe sbb k. modem i za sada nemam nikakvih problema, probaj da ga reklamiraš.

Koristim ovaj ruter vec 7 meseci u mixu sa SBB i radi perfektno, desava se da zaglupi ali to je otprilike na 2 meseca, a radi 24h/7 i opsluzuje 5 racunara i sve to wireless i full je, a da ne pricam o dometu. zadnji firm je 2.25, probaj da zamenis ako je u garanciji.

Poslednja izmena:
hvala vam na odgovorima

a sa kojeg linka skidate firmware ? meni provera iz rutera javlja da nema novi firmware a ja mu nešto ne verujem :trust:

jel ima samo oficijelnih izdanja ili ima nekih "nezvaničnih" ?

Trenutno aktuelni je 2.25, skidam sa d-linkovog sajta za trziste Velike Britanije, mada je i to beta verzija

Trenutno aktuelni je 2.25, skidam sa d-linkovog sajta za trziste Velike Britanije, mada je i to beta verzija

Hvala na odgovoru.
eto mene posle dve nedelje :)
Nije mi jasno, kako ti je verzija 2.25 aktuelna ? Koju verziju rutera ti imaš ?
Meni na nalepnici na ruteru piše da je HW revizija D1 a za nju je na UK sajtu aktuelna verzija firmware-a 4.11.

dopuna:
OK.Proverio sam. Ti imaš B2 reviziju (stariju jer si kupio ruter mnogo pre mene), njihov firmware ide sa cifrom 2.xx.
Ja ću popodne da instaliram novi firmware koji je izašao baš u vreme kada sam kupio ruter. Nadam se da ću da rešim problem, poludeo sam od resetovanja 2 puta dnevno !
Meni samo nije jasno što mi iz samog admin panela prijavljuje verziju 4.00 a kada idem na "check new firmware" on kaže da nema ništa novo.

Link za ove rutere koji se kupuju kod nas je ovaj. Pa izaberete vašu verziju (B2 ili D1) itd. samo će vam se kasti.

Poslednja izmena:
Dao si sam odgovor, B2 je revizija i verzija 2.25. To sa prijavljivanjem da nema nove verzije iz njegovog softvera je boljka i sa B2, moras da odes na sajt pa tek onda da skines najnoviju verziju.
Javi da li ima napretka. Srecno!

Javi da li ima napretka. Srecno!

Omatoreo sam definitivno. Kad se nisam lepo ni potrudio da nađem pravi firmware... već mesec dana gubim živce.

Juče sam instalirao firmware v4.11 oko 14h.
Evo sad je više od 24h kako nije izgubio konekciju...
nadam se da se neće povampiriti iznenada!

hvala na pomoći.

Javljaj kako se ponasa dalje, ali sam ja sa njim prezadovoljan.

radi 2 dana od fleshovanja, bez problema... huh :)
u međuvremenu sam instalirao win7 64bit i ceo dan se zezao podešavao sistem itd.
ruter i dalje šljaka bez problema. Pre se zakucavao na 4-5 sati.

cool

:)

Vidim da je ova tema malo zastarela ali mislim da bi bio ovaj link od pomoci za sve koji imaju neki d-link proizvod. Ovo je forum za korisnike d-link proizvoda, meni je pomoglo oko par nedoumica.. Poz!

http://forums.dlink.com/

isto pomoc

Imam identican ruter DIR 615 (hardverska verzija D1) i identican problem. Gubim internet iako sam kablom vezan za ruter. Drugi racunar, koji je u wireless-u takodje nema izlaz na internet, kao i treci racunar, koji je takodje u wireless-u. Medjutim u isto vreme, sa jednog od ova dva pomenuta racunara, (koji je u wireless modu, ako je to uopste bitno i kada niko od nas ne mozze da surfuje internetom) moj sin igra kanter u mrezzi. Nista nisam dirao samo osnovna podesavanja u samom startu. Ruter inace kupljen u Com trejdu u maju, juce sam ga zamenio i dobio novi. Sve je isto. U startu radi, nakon gasenja racunara, posle izvesnog vremena, nema interneta. Radio sam i update firmwire - NISTA. P.S. Svi racunari se vide u mrezi i mozemo da pristupimo sserovanim folderima.

Neki dan sam kupio ovaj router (D-Link DIR-615) i kod mene je sve proradilo, i nemam problema vec par dana otkako sam sve prikljucio i podesio.
Ono sto zelim da napisem, moze pomoci jos ponekom. Naime, o cemu se radi. Ja kad sve podesim u automatskom modu (da router sam dodjeljuje LAN i WLAN masinama adrese) imam mrezu, ali ne i pristup internetu. Tek kad se prebacim na staticke adrese za svaki komp (u mom slucaju desktop na LAN, te LAPTOP i NOTEBOOK na WLAN) unutar subneta podesenog na routeru, te adresu routera stavim kao gateway adresu, a DNS adrese koje SBB koristi, tek u tom slucaju imam i pristup internetu i sve radi bez problema. Znaci bez rucnog unosa DNS adresa na svaki klijentski komp, ja ne mogu na internet. Ako ima neko dovoljno strucan da objasni zasto je to tako, bas bi me zanimalo, a za ove koji imaju problema sa SBB-om i ovim routerom (i mozda i nekim drugim routerima) mogu da probaju ovo sto sam uradio ja, pa ce imati stabilan internet.
Meni je prilikom prvog ukljucenja desktopa na D-Link (koji je prethodno bio direktno nakacen preko LAN-a na SBB-ov modem) je sve sam prepoznao i odmah sam imao internet. No sledeceg dana kad sam ga ponovo upalio, vise na internet nisam mogao, dok nisam odradio ono sto sam vec opisao (sa statickim adresama).

Imam identican ruter DIR 615 (hardverska verzija D1) i identican problem. Gubim internet iako sam kablom vezan za ruter. Drugi racunar, koji je u wireless-u takodje nema izlaz na internet, kao i treci racunar, koji je takodje u wireless-u. Medjutim u isto vreme, sa jednog od ova dva pomenuta racunara, (koji je u wireless modu, ako je to uopste bitno i kada niko od nas ne mozze da surfuje internetom) moj sin igra kanter u mrezzi. Nista nisam dirao samo osnovna podesavanja u samom startu. Ruter inace kupljen u Com trejdu u maju, juce sam ga zamenio i dobio novi. Sve je isto. U startu radi, nakon gasenja racunara, posle izvesnog vremena, nema interneta. Radio sam i update firmwire - NISTA. P.S. Svi racunari se vide u mrezi i mozemo da pristupimo sserovanim folderima.

Meni restart rutera iz browsera nikad nije pomogao na D-Link 524. Mnogo delotvornija opcija je bila Restore To Factory Default Settings , pa probajte tako, pod uslovom da imate tu opciju na 615.

Vrh Dno