Šta je novo?

D-link DIR-300 kao access point

Dovahpig

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.12.2011
Poena
230
Imam problem sa ovim ruterom. Kad radi kao ruter ip adresa mu je 192.168.0.1 i tad mogu da mu pristupim normalno i podesavam.
Medjutim, kada ga prebacim u accesa point mod kao da promeni ip adresu i ne mogu vise da mu pristupim. U cemu je fora?

Probaj da dodeliš mrežnoj karti neku adresu. Na primer 192.168.0.10 subnet neka ostane 255.255.255.0 a gateway 192.168.0.1

Zašto ga prebacuješ uopšte u access point mod?
Imaš drugi ruter na mreži?

@overkill: da tako mu pristupam dok radi kao ruter, ali kad ga prebacim u AP ne mogu da mu pristupim.

@dandy: hocu da se nakacim na bezicnog provajdera u selu jer nema drugog izbora

Nisam baš siguran da to može tako...
Kada ga prebaciš u AP mod, on zapravo služi samo za WiFi pristup tvojoj lokalnoj mreži (očekujući da postoji drugi ruter u lokalu), ne za povezivanje sa nekom drugom.
Inače, možeš mu sigurno pristupiti i onda sa starom IP adresom (192.168.0.1 je valjda default), ali moraš prvo ručno da podesiš IP adresu LAN adaptera na računaru (povezuješ se kablom na njega?), upravo kako ti je Overkill rekao. Štos je u tome što računar sa kojeg mu pristupaš mora biti u istom subnet-u, a nema više ko da mu dodeli IP adresu, pošto u AP modu ne radi DHCP server u ruteru.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, kontam, ostaje da probam kad dodjem kuci.
Nego ranije sam imao neki Ovislink w540 nesto Ap koji je odradjivao to bez problema, prebacim ga u ap mod, opseg i ip na mreznu namestim i to je to.. ovo cudo negde zeza.

Na brzinu sam pregledao uputstvo i koliko vidim taj ruter nema AP client mode. Znači on može da radi samo kao bazna stanica a ne kao klijentski uredjaj koji će se kačiti na druge rutere, access point-e. Doduše možda ima neki brigde mode ali nisam obratio pažnju. Ako ćeš da se kačiš na lokalnog ISP-a onda uzmi ili neki klasični AP ili ruter koji podržava AP client mode (TP Link TL-WR543G ili WR743ND).

Dammit :) nista onda... da jurim nazad mog ovisnika. Hvala vam

Savetujem ti da pre toga proučiš ovo dd-wrt http://www.dd-wrt.com/site/index U pitanju je firmware koji otključava sve opcije tvog rutera koje on u stvari može bez problema da radi ali je proizvođač to zaključao radi cenovnog rangiranja uređaja . Na you tube ima dosta o konfigurisanju uprovo toga što si opisao da ti treba pomoću dd-wrt firmwera

Vidim da je Dir-300 podrzan. Znaci samo skinem firmware, flesujem i to je to? Oce ostati ista default ip adresa?

Kao što već rekoh sva upustva youtube i to bolja nego što bih ja ikad uspeo da objasnim

ostane ti deafault ip, u svakom slucaju to mozes uvek proveriti run>cmd>ipconfig pazi samo da skines odgovarajucu verziju dd-wrta i s tim imas sve zive opcije i modove, tako da nemas potrebe da juris za ovislinkom. naravno kad updatujes firmware obavezno to radi kad si zicano spojen na ruter nikako bezicno, lako je.. sam ces se snaci ima brdo korisnih opcija

Na istom ruteru imam ddwrt. Slaba je to masina za takav firmver ali moze da ti zavrsi posao ako bas zelis. Na YT imas prilicno detaljno objasnjeno kako da napravis repeater bridge i postignes to sto si pitao. Jos jednom napominjem da nije bas za taj posao ali preziveces.

Nazad
Vrh Dno