Šta je novo?

D-link DFE-530TX kakva je?

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Imam D-Link DE-528CT ona je 10Mb hocu da je menjam za D-link DFE-530TX 10/100Mb koja kosta ~7 eura. Da li vredi menjati postojecu i koliko cu na brzini dobiti sa D-link DFE-530TX? Imam NF7 na jednoj masini i ona ima integrisanu 10/100Mb mreznu dok je D-link na drugoj. Znaci medjusobno spojene dve masine ~17 metara udaljenost. Pozdrav

u firmi smo na gotovo svim mashinama izmenjali slichne DE-528 sa DFE-530TX+ i mogu recci da nisu pravile probleme..
e sad, firma koristi informacioni sistem ( poslovni sw), mail ( lokalni) i web u pojedinim sluchajevima, a pored toga bilo je sluchajeva kopiranja veccih file-ova ( filmovi, pogodi ko je kopirao;)) i dalje stoji gornja konstatacija..
OS su Win98 i Win2K, za linux ne znam, nisam probao ( ali hoccu i ne ochekujem probleme:))
naravno, iscimao sam odgovorne ( za pare) za par najbitnijih mashina da se uzmu 3COM 3C905BX-NM ( ~25€), takodje 10/100, jer ipak vazze za kompatibilnije od ostalih ( Intel ih ugradjuje u svoje chipset-ove)
razlika? pa zapamti ( izmeri) koliko ti treba da kopirash jedan CD ( ~700MB) sa jedne mashine na drugu ( sa HDD na HDD;)) sada sa tom 10Mbit-nom kartom ( dakle, kada je mrezza, takodje, svedena na najmanji zajednichki imenilac) i kada ubodesh DFE-530TX+
pouzdanost? dovoljna za 7€ :party:

pozdrav i :bottle:

Poslednja izmena:
naravno, uzmi je odma'! dobitak u brzini je nekih 10x, a sto se tice rada, izuzetno pouzdana, mozda posle 3com-a najbolja (po meni). Imam ih gomilu u jednoj firmici i sve rade vec 3 godine bez problema

Radice pod WinXP. Osim brzine interesuje me i pouzdanost. Pomenuste kopiranje filmova sto me i zanima-znaci veliki fajlovi.
OK uzimam 530TX.
Hvala. Pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
OS su Win98 i Win2K, za linux ne znam, nisam probao ( ali hoccu i ne ochekujem probleme:))
radi bez problema i pod linuxom samo je vidi kao Via Rhine ;)
bar je tako na Debianu

Ma to je najobicniji Realtek 8139 pobogu... Kod linuxa treba samo paziti da se koristi novi drajver ("8139too" umesto starog "8139").

I intel ne ugradjuje 3Comove proizvode u svoje cipsetove - za tako nesto imaju dovoljno svojih NIC-ova...

cuj najobicniji! :banana:
nemoj tako grubo, ipak je to najpopularnija kartica kod nas
taj realtek kosta citavih 5e
sem ako ti neko ne uvali isti taj realtek sa AT potpisom koji kosta malo vise ;)

Ne, "najobicniji" nije bio u pezorativnom smislu - za te pare je odlicna stvar. To "najobicniji" se odnosilo na to da ne vidim zasto bi bas D-Linkov 8139 bio bolji od gomile drugih 8139-tki koje prave i SMC i Netgear i Linksys i Longshine i gomila drugih kompanija, pa sad zavredeo neke posebne hvale. Jednostavno, low cost entry karta koja pruza sasvim ok stvari za svoju cenu kostanja. Samo treba birati drajvere i uzimati sveze sa Realtekovog sajta, posto je Realtek u svojoj istoriji imao slucajeva da je drajver taj koji ume da zavrkava celu kartu (jos od slavnog RTL 8029).

Imas u Adacomu (Takvud ulaz, zadnji sprat) Gigabyte mrezne karte za cela 4e!
I to full pack koji sadrzi drajver i SNMP softver... generalno, ja nisam video vise za manje para. 538TX je okej, ali izbegavaj REV C1, ocajna je, ali baaaas ocajna tako da ne kupuj...

Ne razumem. Kako je jadna kad ja imam reviziju C i radi perfektno! :type:

UUUUUUUUUUPS :wall: :wall: :wall: :wall:
Ja sam genijalna budala. Zamolio bih moderatora da izbrise ovo moje poslednje slanje. Zbunio sam se, ja imam 530TX Rev. C, a ne 538TX, i mogu vam reci da radi PERFEKTNO! :type:

nije stvar u pameti, vecc kako je koristish:D... a da je koristish, uz ochi - za chitanje, znao bi da mozzesh da izmenish post sat vremena od postavljanja, samo kliknesh na mali 'edit' u donjem desnom uglu istog:p

izvinjavam se svima zbog off-topic-a, ali dozlogrdishe bre ovi novajlije shto ne chitaju ( i ne poshtuju) pravila foruma i ne znaju svrhu sobe 'FAQ'

@LiquidPlasma: NHF, al' nije moderatorov posao da edit-uje tvoj post, pogotovo 4 minuta od postavljanja ;) ..... zbog takvih stvari ljudi mogu da pomisle da spam-ujesh, tj. poveccavash broj post-ova nesvrsishodnim piskaranjem

pozdrav

ja hteo da uzmem alied telesyn, ali ipak je skuplja a za ***** od celerona 600 i ne treba jace :)

Nazad
Vrh Dno