Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Nikako ne prihvatajte posao od AI-a Delamain-a, koji upravlja taxi sluzbom.
Mnogo je bagovito izvedeno i smarace vas sa pozivima cak i u sred neke misije. A njegove misije su bezveze, samo opterecuju, bar ono sto sam ja do sada probao.
Roman sa kuglanjem je uvidjavan lik za ovog celavog AI-a.

Kratke su misije prilično. Meni su bile ok... i nagrada mi je skroz ok.

Ja sam ih u pocetku random resavao kad naletim na vozilo. Posle sam naletao na vozilo uglavnom kada sam resavao neku misiju, i onda u sred dijaloga sa NPCom, zove celavi i ne pita. Cak mi se dogodilo i kad u toku cut scene dok nemam kontrolu nad karakterom da nazove.

Moracu da se fokusiram na njega i da ocistim sve...da ga prebrinem.

^ Ćela zove da te obavesti da si u blizini njegovog vozila, možeš potpuno da ga ignorišeš i nastaviš svoju misiju, i da se vratiš da pronađeš vozilo kad god budeš hteo... Te misije sam ja shvatio kao tutorial za upoznavanje grada...

Hm... nego na ovom drugom startu igre ulaskom u Act 2 niti imam opciju da idem na

sahranu

niti mi se otvara kvest koji vodi ka majci... Iz kog kvesta i kako do njega se stiže do čiče na pijaci?

Ja nisam igrao tu misiju.
Igrao sam totalno drugu misiju, koja me je odvela tu na pijacu i mislim da mozes i bez misije da odes na pijacu i aktiviras dedu kad hoces.
Kada sam zavrsio taj deo misije, bzvz se prosunjao kroz pijacu, Johnny je stajao uz stub restorana, koji je ranije bio Samurai gajba valjda.
Onda ce ti on reci da ga smara stalno neki matori o tom bendu, pa ce ti reci da on radi na pijaci ispred.
Posle toga ce matori da te ispituje da li si zaista fan grupe, pa kada potvrdi, otvori da ti proda stvari.

Poslednja izmena:
Završio i ja, celu mapu sam očistio, sve ukupno nekih ~130 sati ako je verovati GOGu. Što se mene tiče, igra godine, osim ako RS ne izbace GTA6 ili RDR3 :)

Ali... igra ima potencijal, koji je ostao potencijal. Koliko su mogli da urade i ubace, čak smo i očekivali, a ništa :( Glavna priča baš deluje nekako zbrzano, prolog i prvi deo odlični, i kraj (tj krajevi), meni bar su OK, izmedju i ne baš. Dodatne misije su prilično dobre.
Zadovoljan sam, lepo se zabavio, ali sam očekivao više.

^ Dobro kažeš...

Vi koji ste prešli pročitajte pa odgovorite ako znate:
Gde se dede Goro Takemura? Ja ga nisam video od pogrebne povorke i upada specijalaca. Ne znam da li sam tu nešto propustio, ali kontam da je poginuo...

^ Dobro kažeš...

Vi koji ste prešli pročitajte pa odgovorite ako znate:
Gde se dede Goro Takemura? Ja ga nisam video od pogrebne povorke i upada specijalaca. Ne znam da li sam tu nešto propustio, ali kontam da je poginuo...

Možeš da ga spaseš. Skreneš levo i onda nadješ stepenice koje idu na sprat. Samo ti se zahvali i to je to. Više se ne pojavljuje.

Možeš da ga spaseš. Skreneš levo i onda nadješ stepenice koje idu na sprat. Samo ti se zahvali i to je to. Više se ne pojavljuje.

Ako ga spases i odigras kraj sa hamiko onda se pojavljuje i pomaze ti sve do kraja

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Kakva je situacija sto se tice tehnickog aspekta igre, kako stojimo sa bagovima :) Odustao sam od kupovine kad je izasla pa reko' da vidim da li je nesto bolje sad?

^ Aha, hvala...

Još mi je bilo čudno da su ga tako "isekli" iz priče, bukvalno poslednji dijalog sam sa njim vodio ono kada ***** zašto sam ubio Odu (to je taj japanski trip - prijatelji su, pa su neprijatelji, ali kad ga ti ubiješ, on ti *****)...

Propustio sam da ga spasem...Tj. nisam video te stepenice... Svakako nije toliko bitno, ako nema neku dalju ulogu, što me čudi jer je bio jedan od najaktivnijih sporednih likova u glavnoj priči...

Iskreno očekivao sam, i još očekujem, da će Arasaka korporocija u nekom od nastavaka uraditi nešto sa Džekijevim telom (možda čak da prebace i V u njega), jer su ga konfiskovali od Viktora i nikad nije sahranjen... A u nekim od krajeva se prikazuje da su ovladali prenosom svest-telo, npr. kad su svest starog Sabura (iako rahmetlog) prebace u Yorinobuovo telo.

^ Rayko, puno je bolje ako za PC pitaš... Naravno može to još mnogo bolje u smislu optimizacije... Možda da sačekaš onaj prvi DLC koji će dati besplatno i sa kojim najavljuju i veliki peč... To bi trebalo da bude izbačeno u prvom kvartalu 2021.

Poslednja izmena od urednika:
Kakva je situacija sto se tice tehnickog aspekta igre, kako stojimo sa bagovima :) Odustao sam od kupovine kad je izasla pa reko' da vidim da li je nesto bolje sad?

Nisu mnogo napredovali. Očekuje se veliki patch. Igra može da se predje kao i sve side misije bez problema.

@Fygaroo

Ja otišao na drugu stranu са Rogue i Johny-em. Samo mi se u kreditsima javio i rekao mi da sam ispao loš ili tako nešto

Poslednja izmena:
Ja nisam imao nešto puno bagova, ono prelamanje tekstura i tako to ne računam.
Prvi, na onoj prvoj verziji igre, zvuk, pucketao je, malo i kasnio, to sam rešio tako što sam u windowsu u sound mixeru smanjio kvalitet sa 96KHz na 44,1. Možda su ispravili to kasnije, nisam vraćao da probam.
Drugi, na nekih 100 sati igranja, svako malo igra mi je blokirala, i to uvek na istim mestima, vozim se recimo i na istom mestu na putu blokira. Rešenje je bilo da se uradi skip time 24 časa, 2-3 puta.
Treći, misija sa onim aparatom za kafu, nikako da nastavi sledeći deo, to mi je jedino otvoreno. Ali i bez toga, sve ostalo ako se očisti u tom delu grada dobije se achivment.

Igrao kao corpo. Sad mi ostalo da vidim još neki kraj, i da počnem sa streetkid i nomadom, do prve misije, da vidim početke, i to je to :) pa nastavljam kad stignu dlc :)

Ja sam zavrsio igru i odigrao sve moguce krajeve , radio side misije itd, igra je za moj ukus prilicno lose odradjena, main misije su ok i poneka side je dobra ali je svet van tih glavnih misija prilicno mrtav i ne moze se porediti sa gta 5 i rdr2 iako nisam bas neki fan gta igara svet umeju da odrade prilicno lepo.
Bagovi su i dalje tu i vecina nije resena.
Sve u svemu po meni sve je dosta losije odradjeno ako ga poredimo sa witcher 3.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Prvi veliki peč se očekuje u Januaru, verujem da smo danima a ne nedeljama udaljeni od njega. Nakon toga kažu Februar još jedan veliki peč...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

koliko ja znam to je old news, po novome je delayed za mart. mozda i nisam dobro shvatio :)

"Cyberpunk 2077 Patch 1.07 Not Coming Until March, According to CDPR Developer"

Probajte ovo za smanjenje stuttera. Kod mene ima boljitka na i7 3770, najvise prilikom brze voznje kroz grad.
Ovaj user.ini je baziran na fajlovima sa Nexus Mods.

1. Fajl raspakujte u Cyberpunk 2077\engine\config\platform\pc

2. Otvorite ga i izmenite vrednost kod FloodMinNonLoadingThreads - treba da stavite broj threadova vaseg procesora umanjen za 1
(stoji 7 zato sto moj procesor ima 8 threadova; ako vi imate 12 stavite 11, itd.)

3. Ukoliko imate RTX, Vega ili Navi graficku, u fajlu izbrisite celu grupu atributa [Rendering/AsyncCompute]
(ne brisite ako ste na GTX, Polaris ili starijim Radeon kartama)

4. Snimite i zatvorite

5. U igri ukljucite Slow HDD mod (bez obzira da li vam je instalirana na SSD-u) - Settings > Gameplay > Performance > Slow HDD Mode > ON

Prilozi

• user.zip
    713 bajta · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Evo mog... ažuriranog stava o igri nakon 70ak sati (jednom sam krenuo od početka).

Dobro, ali ništa posebno. Što više igram to mi je igra sve bleđa i plića. Splaslo je oduševljenje svetom i vizualima, izmenjao sam razne načine igranja i zaključio da mi je sada jedino napucavanje ostalo koje-kude zanimljivo. Trenutno igram na Hard i igra je dosta laka zato što sam zbog gomile lutanja totalno OP iako ni o opremi ni o modovima ne vodim previše računa. Valjda baš zato što nema ni neke potrebe a ni preteranog smisla. Odustvo skaliranja neprijatelja mi je postalo ogroman minus. Imam osećaj kao da sam kažnjen što sam previše lutao i ubijao. Ili se može posmatrati da sam sam sebi upropastio užitak.

Nervira me što su main story misije predugačke za mene. Često nemam toliko vremena u cugu ili bih prekinuo ranije a nekako ne ide. Valjda sam zato i uzeo toliko side content-a da radim. Ok, može se snimiti na milion mesta ali mi je nekako glupo da u sred neke misije snimim i nastavim za dan dva...

Generalno neću još da sudim, dok ne pređem priču. Ostaje mi nada da ću zbog priče na kraju reći WoW.

Sada se sam sebi čudim kako me je RDR2 razvalio i mogao sam beskonačno da ga igram a ovo me je smorilo neuporedivo brže iako je sam gameplay mnogo raznovrsniji. Hakovao sam, prikradao se, seckao i komadao, snajperisao ili rašovao pumparicom... i već mi je sve dosadilo. Nekako sam se nadao da jednom pređem igru jednim stilom igranja, drugi put drugim, međutim ništa od toga. Postaje upitno da li ću je ikada upaliti kada je završim.

Ajme ovakve stvari me uvek potsete koliko je Fallout 2 mega igretina u RPG svetu.

Poslednja izmena:
Potpuno je razumljivo i normalno da svako ima svoj zanr,settings u kome se igra nalazi,ritam same igre!Neko voli sporiji gameplay,neko brzi!Zato za mene i ne postoji izraz "najbolja igra ikada"!
Ono sto mene zanima i sto se pitam kako se nesto ovako moglo desiti posle 8 godina razvoja da ispadne ovako kako je ispalo!
Ja najvise volim da igram na najvecoj tezini i po meni je prosto pod moranje da koristis sve sto ti igra pruza da bi je presao!Igram na najvecoj tezini i ne koristim pola stvari i obrnem je bez problema!Zasto je onda to prisutno u igri?Secam se ranijih delova u Resident Evil kada je svaki metak znacio nesto i ako ne pazis igra prelazi u frustraciju!Zato Cyberpunk za mene zvanicno izlazi tek krajem ove godine!Onda mogu reci dali je nesto samo dobro ili sto se kaze masterpiece kako je i predstavljen i od igraca i od same kompanije!

https://twitter.com/CyberpunkGame/status/1349462362764537862

ErpA8-_WMAUDNfV

Poslednja izmena:
Najsmješnije u cijeloj priči su "next gen konzole" :D Kakav crni next gen, Cyberpunk u 60 fps na 720p bez RayTracinga i sad kao treba da ga odrade da radi u 4K sa RayTracingom. Isto kao reklama za pastu za zube. Prije ćemo RayTracing dočekati na mobilnim telefonima, nego na konzolama.

Vrh Dno