Šta je novo?

Cyberpunk 2077 2.0 Performance Benchmarks

To onda nije isto kako si napisao.

Ma vazi, bolje baci neki rez iz Cyberpunk2077, pusti to filozofiranje ;)

Ne igram igrice, samo sam hteo da ti objasnim princip "takmičenja" kada je neki benchmark u pitanju 😂

Evo kod mene, sve na max u QHD, sa RT OFF i sa RT na max (psycho) FSR je na Quality u oba slučaja.
Takođe, odradio i i test sirovih performansi, tj. bez FSR-a, RT OFF.

Prilozi

• Cyberpunk RT off.png
    Cyberpunk RT off.png
    878 KB · Pregleda: 44
  • Cyberpunk RT Psycho.png
    Cyberpunk RT Psycho.png
    869.6 KB · Pregleda: 35
  • RT OFF FSR OFF.png
    RT OFF FSR OFF.png
    818.9 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Za AMD-ovce, nativno 4k i 2k, Ultra Ray Tracing preset, samo moram rucno da iskljucim DLSS, posto ga preset stavi na auto.
Bilo bi glupo da merim Path Tracing na nativno, da imam fazon 25fps :)
EDIT: po ugledu na kolegu iznad, dodao sam i RT Psycho, nativno na 2k (182).

Prilozi

• Screenshot (179).png
    Screenshot (179).png
    1.5 MB · Pregleda: 34
  • Screenshot (180).png
    Screenshot (180).png
    2.3 MB · Pregleda: 31
  • Screenshot (182).png
    Screenshot (182).png
    2.3 MB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
@Xepoj87
Kako ti je grafika podesena, da li je overklokovana, i da li si nesto menjao vezano za PL... Kod mene je dosta ogranicena PL80 i jos neke forice da ne prelazi 380w klok +230/1400.
Kad sklonim ogranicenja sa +230/1400 rez koji je kod tebe 87.72 kod mene je 84.80 stim da se kartica dosta greje jer toplo je kod mene ide preko 75c potrosnja 450~460w.

Cyberpunk2077_2023_09_23_23_58_52_218.jpg

Poslednja izmena:
Nije nista ograniceno, klok je na +210 i bitnija je informacija da radi na 2980-3015Mhz, a ne koliko si setovao u MSI-u, jer nije svakoj karti isti polazni klok i posle termalna situacija.
Memorija mi je na +1500, na 12000Mhz, a moze max da radi na 12300Mhz.
Potrosnja ide max do 490W.
Ja imam jedno od najboljih kucista kada su temperature u pitanju, a i ova graficka ima jak kuler, pa kada se sabere, dobijam solidno dobre dugorocno odrzive klokove i za cpu i za gpu.
U sobi mi je 25c.
Opet, jak CPU malo sta donosi kod ovako GPU zahtevnih situacija.
Ja sam 5800x3D uzeo da bih iscedio moju platformu do kraja, znajuci da nije bottleneck za moju situaciju, a za sledeci gen cu morati da menjam.

Poslednja izmena:
Super si to sklopio, zaista znalacki... Meni ocigledno fali da sistem bude provetren, i to sam znao i pre nego sto sam sve sklopio jer sve je otvoreno nema ni promaje jer je u cosku sobe bez klime... Nema ventilatora u kucistu sem 2 koje sam dodao prema preporuci da hlade odredjene tacke na ploci. Kod mene radi na 2805~2790 jer pored PL80 postoji i ogranicenje krivom tako da bas nikad ne predje 380w i 0.975v i tako podesena ne prelazi 70c sa ventilatorim tek da se cuje da nesto radi, medjutim u igrama kao sto je Cyberpunk 2077 gubi nekih ~7% u performansama, isto je u 3DMark sa kojim je slican scenari gde potrosnja isto ide do 500w a konstantno je preko 400w.

Za AMD-ovce, nativno 4k i 2k, Ultra Ray Tracing preset, samo moram rucno da iskljucim DLSS, posto ga preset stavi na auto.
Bilo bi glupo da merim Path Tracing na nativno, da imam fazon 25fps :)
EDIT: po ugledu na kolegu iznad, dodao sam i RT Psycho, nativno na 2k (182).

Ovce!??

miroljub-440x315.jpg

Evo kod mene, sve na max u QHD, sa RT OFF i sa RT na max (psycho) FSR je na Quality u oba slučaja.
Takođe, odradio i i test sirovih performansi, tj. bez FSR-a, RT OFF.
Odradio sam test kao kod tebe preset ultra gde je sve iskljuceno samo sam dodatno iskljucio FSR koji je na ultra po defaultu ukljucen i dobio 158fps... Nije to bitno bez obzira sto je i tako sirovo 4090 mnogo brza, verujem i 4080 sto kada se dodaju DLSS+FG i sve ostalo prilicno obesmisli kupovinu 7900XTX, nego gledam grafiku i daleko od toga de je losa bez RT, zapravo u samom testu nisam nista primetio da mogu da kezem kako se odma vidi koliko je bolje sa RT... Grafika je i dalje odlicna bez RT.

Cyberpunk2077_2023_09_24_11_08_02_533.jpg

ja neznam, evo palim gasim RT, pokusavam da uocim razliku, ja tu nista bitno ne vidim da se razlikuje...... probah i Metro Exodus enhanced, ukljucio RT, isti to meni djavo sa i bez.....

Nazad
Vrh Dno