Šta je novo?

CyanogenMod Installer via PC

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Probao sam čisto iz radoznalosti i funkcioniše vrlo dobro i jednostavno. Odlična stvar za korisnike koji se ne razumeju toliko, a žele da probaju CyanogenMod.
Mada mislim da su trebali da naprave i CM Uninstaller, za povraćaj u fabričko stanje.

Naravno, samo Neksusi, Samsung S2/3/4 i najskuplji HTC. Uvek ista priča...

Mislim da je ovo trenutno stanje... Kontam da ce biti vise i sve vise uredjaja kako bude vreme odmicalo.

Probao na Note 1 i potpuno fenomenalno odradjeno, odavno nisam video nesto sto je vise user-friendly, cak i kad su mnogo jednostavnije stvari u pitanju.
Svaki korak je potpuno brain-free i na kraju te saceka rootovan telefon sa CWM i custom ROM-om. Svaka im cast i nadam se da ce se prosiriti baza podrzanih uredjaja.

Ovo je FANTASTIČNO, svaka čast. Nažalost, moj Samsung S4 Active još uvek nije na listi podržanih telefona, što smatram za katastrofu (nije fer stvarno)...

Šta tačno znači "via PC"? Da li se ROM skida putem PCja pa se onda instalira na tel putem USBa? (nasuprot skidanju OTA)

Da li flešuje i kernel ili ne?

Mislim da sve piše u prvom postu, ima link Q&A.

Nakacis telefon, on skida na PC i radi flash odatle. Otkljucava bootloader i dobijas root. Mislim, probaj pa vidi. Bilo bi glupo da je preko telefona, jer za to ti onda ne treba ovo.

uradio sam ovo na svom s2 ali ima par stvari na koje sam navikao,pa me zanima kako mogu da vratim na fabricki soft

Sa Odin-om.

Probao sam ovo, ali nece da prepozna telefon (kaze da je nepoznat uredjaj)... Možda zato što je već rootovan (SGS2 je u pitanju)

Našao sam na sajtu zip fajl cm-9.1.0 za svoj telefon, ali ne i uputstvo kako da se instalira ručno (ne preko ovog installera)... Ima li negde neko konkretno uputstvo (step by step)?

Da, posle sam video i 10.1.3... Ali ispostavlja se da mi ništa ne može da komunicira sa telefonom, ni ovaj installer, ni Kies, ni Odin, i to izgleda od kako sam ubacio JB i root sa ove teme.

Jedino da vidim da probam preko CWM, nisam to nikad radio, ali dobro, za sve ima prvi put :)

Pa preko CWM-a je i najlakse :) Skines rom, skines gapps, odes u cwm, wipe data, wipe cache, wipe system, wipe preload (ako ima), wipe dalvik, install from internal, nadjes CM, instaliras, a odmah posle toga ides i instaliras i gapps, posle toga reboot i na CM-u si ;)

Super!
Jel moze i flash kernela da se radi bezbedno iz CWMa, vidim da ima i ta opcija?
Negde na xda forumu sam pročitao sledeću rečenicu: Make sure you're NOT RUNNING A KERNEL WITH THE MMC-SUPERBRICK-BUG. If you're unsure, flash this ClockworkMod-Recovery using Odin/Heimdall.
Ne znam da li se to odnosi na ovaj moj 3.0.31-Siyah-s2-v6.0b4, reko' da odradim i to za svaki slučaj.

Siyah je safe, mada mozes i philizov da flesnes ako nece preko siyaha da prodje. Superbrick je bio na 4.0.4 kernelu

A da- dešava mi se povremeno da se telefon zamrzne od kako sam ubacio taj kernel i pomenuti JB ROM... Da li to više zavisi od kernela ili od ROMa? Možda da promenim i jedno i drugo za svaki slučaj?

Ja sam furao dugo taj CM 10.1.3 i super je radio, tako da probaj, pa kasnije ako ti se ne svidja predji na NeatROM od naseg kolege sa foruma ;)

Може ли се овај ЦМ мод инсталирати на кинески МТ6582 квад кор телефон, колико видим вендор је Алпс?

И да ли процес инсталације нуклеарна физика или има неки мод за неупућене?

Poslednja izmena:
Preko installer-a čisto sumnjam. Neki unofficial možda, ali za to ćeš morati da pogledaš xda forum.

Тражио сам али ми ништа није јасно. Слабо познајем андроид па немам ни представу шта да тражим. Хтедох питати јел успешност инсталације зависи од ромова прилагодјених посебно за специфични телефон или ром везан за одређени хардвер као процесор на телефону?

Mora ROM da bude prilagođen kompletnom telefonu. Imaš isti procesor u telefonima sa različitim rezolucijama ekrana, količinom memorije, drugačije kamere i td.
Traži Custom ROM baš za model telefona koji imaš.

Ух значи нема шансе да некако од сток мода добијем неки свој додавањем драјвера или тако нечег?

Купих на новогодишњој распродаји овај телефон.

http://www.dhgate.com/product/s4-s9...d/165105763.html#myaccount_orderdetail-1-null

Вендор је Алпс а модел је 2106_v89_jbla768_fwvga ( хехе згодно име зар не )... и супер је телефон ако има неки иритирајући сајдбар па ми паде на памет да пробам неки други ром, али колико видим нема теорије да нађем ром специфично прављен за њега.

Vrh Dno