Šta je novo?

Cvrcanje-pistanje USB zvucnika

bobibk

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2013
Poena
154
Kao sto u naslovu pise, povezao sam usb zvucnike 2.0 , pored postojecih (5.1)zvucnika i slusalica - koji normalno rade, dok se kod ovih usb zvucnika cuje neko cvrkutanje - pistanje, kao neki radio talasi i to samo kada su pojacani skroz do kraja (onako na prazno), ostalli zvucnici i slusalice nemaju taj problem... malo je zbunjujuce, probao sam ih i na drugom racunaru isto se ponasaju, ima li neko ideju ili neko resenje...Da, dok je usb ukljucen a dzek iskljucen ne cuje se nista, mislim nije do tog usb napajanja.....a opet mislim da nema veze ni ploca, kao ni zvucna cim na ostalim zvucnicima i slusalicama nemam taj problem, moze li biti do samog dzeka ili .....Zvucnici su novi, kao i racunar i sve komponente...

niko nije imao slican problem, mozda su jednostavno losi zvucnici? prvi put koristim ovakve sa USB napajanjem....obzirom da su 10e mozda i trazim previse ;) :D

Probao si ih i na drugom računaru kažeš.
Onda je rešenje da ih prodaš ili nastaviš da ih i dalje koristiš, takvi su kakvi su, očigledno ne preterano kvalitetni.

p.s. Ako imaš garanciju na njih možeš naravno probati i tim putem, ako je uvaže i dobiješ druge bez pištanja to je to.
Naravno mogući su i drugi ishodi, da će odbiti reklamaciju ili da ćeš dobiti druge zvučnike sa istim problemom.

Poslednja izmena:
Da, probao, isto se ponasaju, ma da, mogu da se koriste to se inace cuje samo na prazno kada se pojacaju skoro do kraja, ovako se ne cuje.
izgleda da je to ono "koliko para - toliko muzike". nisu bili skupi tako da se ne isplati da se cimam oko zamene a sto kazes mozda i dobijem iste takve kao zamenu....
mislio sam da nije ovako nesto drugo u pitanju sto bi se moglo otkloniti.... ovako, ako su samo oni defektni....sta je tu je.

Ja takodje imam neke samsung zvucnike koji piste i cuje se kad radi HDD na njima, prilicno iritirajuce zvuke ispusta.

Nije takav bio oduvek, tj. nije kad je bio nov, sta je moglo da mu se desi?

Stvarno ne znam, meni se ovo prvi put desava sa zvucnicima, nekad se cuju i neki prelasci misem po pretrazivacu, ali samo kad je do skoro do kraja pojacano, iritantno jeste mada nikad nisu max pojacani ''na prazno'', a kada se pusti neki zvuk naravno ne cuje se :) Verovatno da je neka roba s greskom u mom slucaju....

Drugari, ovo je cesta pojava kod zvucnika koji se napajaju sa USB porta na racunaru.

Mozda moze neki filter da se zbudzi?

slazem se, ne isplati se zbog jeftinih zvucnika toliko muke, mislio sam da postoji neko drugo resenje....

Moj zvucnik je kostao 15e a nije ni noname.
Nemoze da se napaja punjacem jer preko usb ide sve i napajanje i audio.

Vrh Dno