Šta je novo?

Custom cube - worklog

mad_max0204

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2008
Poena
320
Aj da otvorim temu...

Posto je ideja za pravljenjem custom kucista po CAD crtezima koje sam napravio ostavljena u stranu za sada posto nemam vremena (a i ne da mi se malo bogatstvo za ono sto napolju kosta 10 puta manje - citaj usluge secenja na CNC masini) odlucio sam da ideju iskoristim na malo drugaciji nacin. Ono sto sam zapoceo ispunjava sve potrebe koje imam sto se tice jednog kucista i ostavlja puno prostora za upgrade bilo koje vrste (vodeno hladjenje, jos diskova, vise grafickih, drugo napajanje, ...). Najvise sam pazio na hladjenje hard diskova jer je to u najvecu meru najlosije uradjeno sa vecini mainstream kucista. Danas mi je pristigla druga tura potrebnih delova i u subotu (posto mi je to prvi i jedini slobodan dan u naredne 3 nedelje) pocinjem sa build-om. Nema trenutno ni tease fotografija ali sutra cu posle posla okaciti par. Procenu potrebnog vremena za izradu nemam jer sam jako slab sa slobodnim vremenom ali se iskreno nadam da ce biti gotovo sto pre.

Sutra nastavak...

nek je sa sretjom :)

Nije nastavak bilda nego samo objasnjenje plana slikom posto preko nedelje nemam ni malo vremena za ovo.
Elem, inspiracija je Lian-li 343B kuciste sa svih svojih 18 x 5.25". Trenutno sam u fazi iscrtavanja po kucistu koje je drugo stiglo da bi ga, nadam se, isekao za vikend. Imam plan kako da napravim removable mobo tray ali ako to ne uspe napravicu ogromnu rupu iza ploce da mogu da skidam kuler bez rastavljanja celog racunara. Naravno brdo sitne modifikacije ostaje u planu kao i nabavka gomile sitne opreme. Za vodeno trenutno nemam para ali ako uskoro budem isao u Slo pasce neki EK WC sistem.

Nastavak za koji dan ...

Prilozi

• Image015.jpg
    Image015.jpg
    228.7 KB · Pregleda: 201
Au, ja ocekivah malo vise kada sam procitao worklog. :)

Iznesi nam neke crteze i slicno, radove, samo kvalitet slike ti je mnogo slab. ;)

Kako ces spojiti kucista? Hoces li u jednu polovinu plocu sa potrebnim i u drugu optiku, hardove i psu? Kako si to zamislio? Koliko ventova, gde, i tako to, raspisi se malo vise i detaljnije. ;)

Za to telefon i sluzi. :)

Ae pa sa srecom, kvalitetni su ti CMovi.

pa daj,nije tako skupo secenje na cnc-u,pre godinu i nesto,isekli mi ljudi u novo sadu na laserskom cnc-u klirit(plexi) 5mm za rezervoar vodenog za cenu tepsije bureka...
ne verujem da je tako poskupelo....

poz.

Ne znam koliko metara reza bi kod tebe bilo, ali kad sam se ja pre par meseci raspitivao za cnc/lasersko/waterjet sečenje, uopšte nije bilo nešto preterano skupo. Proguglaj malo bolje firme koje se bave tim sečenjem, raspitaj se pa možda nađeš mnogo povoljnije.

vrlo je mogutje da su hteli da te odrade na foru "ovce sluzhe za shishanje" pa kao ae ili ih mrzi da se dr*aju oko toga pa ti lupili cenu ...

ps: vidim da si iz ns-a pa je mozhda to jedina firma sa usluzhim sechenjem pa im se mozhe da cene toliko,u tom sluchaju bani do Bg-a,sigurno tjesh protji 5x jeftinije;)

Poslednja izmena:
Daj bacite meni imena tih firmi za CNC/Laser?Wjet secenje na PM, mozda mi bude trebalo neko high precision plexi rezanje uskoro... tipa 6-8mm debeo plexi sa ~0,5mm preciznosti u secenju...
Jos i bacite neki kontakt za klirit/plexi crni 20-30% providnosti 6-10mm debljine ako znate da neko diluje (a da nije Galenika Klirit)... pogotovo ako je povoljno :D

Poslednja izmena:
Danas sam iscrtao i pripremio za secenje jednu stranu gde ide maticna za bolji cable management i skidanje kulera (napravicu ogromnu rupu iza maticne da mogu da skidam i montiram kuler posto sam odustao od prepravljanja u removable mobo tray).
Posto nisam stigao, secenje cu odraditi sutra ili u ponedeljak pa cu postaviti i slike.
Kad to uradim treda da pripremim drugu stranu i izradim par delova da bi zatvorio kuciste i montirao ventilatore (recimo polovina gde nije napajanje cu staviti dva ventilatora od 6cm).
Razmisljam se da li da gornji deo isecem i stavim plexi na oba dela. Trenutno su mi u planu po dve 14tice na oba dela pa mozda da stavim plexi samo na bocne stranice. Videcu jos.

@djolenzi i Speeder:
Po crtezu bi bilo prilicno *******cije sa rezanjem posto ima dosta detalja i sve je iz delova i sklapa se srafovima. Zeznuo sam se, ono sam rekao cenu zajedno za alu plocama od 2, 3 i 5 mm koje bi mi bile potrebne da sve uradim. Ima vremena za to. Sad je takva situacija pa sam uzeo ovako da napravim.

@miloshs:
A da to pitas u delu Gde kupiti, a ne da ovako trolujes topic ??
Hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno