Šta je novo?

Culpa Innata

• Začetnik teme Začetnik teme zeljko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Napokon jedna malo bolja avantura na polju duzine i atmosfere, nisam je puno igrao ali ono sto za sada obecava je veoma dugacku i interesantnu pricu kao i nelinearnost, uglavnom dialozi vuku razlicite posledice u zavisnosti koji pristup koristite. U pitanju je 3D point&click avantura koja na nesrecu ima dosta losu (zastarelu) grafiku iz doba ~2000 koja je verovatno jedna od vecih prepreka mnogo vece popularnosti igre, dialozi, govor su perfektno uradjeni kao i sama prica tako da igra ima dosta potencijala. Na neki nacin mogao bi je jedino porediti sa The Longest Journey po prici i duzini
Inace vec je izasao patch 1.1 koji bi trebao da resi par nepravilnosti u intefejsu

igra je sjajna,i ja sam skoro počeo da je igram i mogu vam reći da ima fenomenalnu priču,koja te prosto drži uz monitor,ko voli avanture neka proba ovu igru neće zažaliti.

CULPA INNATA,CULPA INNATA ,CULPA INNATA!!!!!!!!
Ljudi ovo je najbolja avantura,pored Syberie,koju sam igrao,prosto ne možeš da se odvojiš od igre.

Jel probao neko na wide monitoru da igra ovo cudo? Toliko je ruzno da bole oci+trecina ekrana dole mi je crna???

Evo, namerno povampirujem ovaj post da bih preporucio ovu odlicnu igru svakome ko voli nelineranost, puno dijaloga i pricu bolju od fantasticne. Culpa innata nece verovatno graficki ostaviti ljude bez daha (narocito 2009 mada to nije bila u stanju ni 2007 kada je izasla) i tehnicki bi mogla da bude bolje uradjena ali sve to pada u vodu pred kvalitetom igre. Igra, po meni, nije za mladje i povrsne igrace jer zahteva strpljenje i posvecenost. Licno sam bio iritiran na samom pocetku i mislio da cu je ostaviti zbog tehnickih nedostataka. Igri treba jednostavno dati vremena i navici se na nju (u pitanju je recimo 1 h igranja).
Moguca buducnost u kojoj se igra desava je veoma veoma verovatna i razradjena do sitnih detalja a okruzenje veoma "zivo". Ko je citao npr "Vrli novi svet" ili zna nesto o projekcijama za buducnost nekih centara moci na Zapadu ( Bilderberg i drustvo npr - pogledati Zeitgeist recimo) primetice zapanjujuce slicnosti sa tim projekcijama - igra je zapravo satira takve buducnosti i takvog nacina misljenja o svetu i medjuljudskim odnosima.
Ko je voleo The longest journey ovu igru bi svakako trebalo da proba ne zbog slicnosti igara (mada obe pocinju "ezotericno") vec zbog "slicnog kvaliteta" i u sustini slicne poruke koju obe nose - svaka na svoj nacin. Ova igra (a odigrao sam lep broj avantura) zasluzuje da se nadje u drustvu slavnih zbog price, atmosfere, imerzivnosti, nelinearnosti i jedinstvenih do tada (i sada) nevidjenih ideja i verovatno je u mojih "pet najboljih" svih vremena.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno