Šta je novo?

Cudno pistanje

zocccaa

Cenjen
Učlanjen(a)
11.12.2009
Poena
151
Ljudi treba mi pomoc ne znam tacno sta moze da bude ali u poslednje vreme se cuje neki piskav zujuci zvuk ko da dolazi sa procesora najbolje se cuje kad nesto instaliram ili koristim vise programa. Pocinje da me izludjuje kako pisti. Hvala unapred!!

Verovatno pisti zbog pregrrevanja. Skini HW monitor, i okaci scren temperatura ovde.

Ako si skinuo HW monitor (ukucas u google, program je besplatan), upali ga, i na tastaturi stisni dugme "print screen----sys Rq. Onda udji u Paint, stisni edit, pa onda paste, stavice sliku desktop-a. Ti sacuvaj to i okaci ovde (uploaduj). Simple as that ;)
Ako ti nije jasno, mogu jos jasnije da pojasnim :)
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Evo drize valjda je to !!!

Prilozi

• HWMonitor.txt
    15.7 KB · Pregleda: 130
a da ti ne chujesh kojim sluchajem piskavo zujanje ? XD
i da ti se to kojim sluchajem ne chuje i kada uhwatish neki prozor i pomerash ga po desktopu ?
ako ti se owo deshawa sto sam te pitao onda to zuji neka zavojnica na plochi :)

Vidim da nisam dovoljno jasan bio. Pregledao sam fajl, nigde nema temperature. Ovako:
1. Startuj program HW monitor
2. na tastaturi nadji dugme Print screen (slika 1 u attachment-u) i pritisni ga.
3. Udji u paint. (Start>All Programs>Accessories>Paint)
4. Ides na meni Edit (gore levo- slika 2)i stisnes paste
5. Sacuvas sliku
6. Upload-ujes sliku ovde.
Zadnja slika ti je primer kako bi to trebalo izgledati.

Prilozi

• ABCD0003.JPG
    ABCD0003.JPG
    462.6 KB · Pregleda: 49
  • Step 3.JPG
    Step 3.JPG
    72.2 KB · Pregleda: 42
  • Final.JPG
    Final.JPG
    241.8 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Druze nema veze kod mene Win 7 pa je i paint drugaciji tako da nisam uspeo nesto nece. Odnecu ga u servis pa nek vide sta je ovako ne vredi. Hvala vam puno pozdrav!!!

Vidim da nisam dovoljno jasan bio. Pregledao sam fajl, nigde nema temperature. Ovako:
1. Startuj program HW monitor
2. na tastaturi nadji dugme Print screen (slika 1 u attachment-u) i pritisni ga.
3. Udji u paint. (Start>All Programs>Accessories>Paint)
4. Ides na meni Edit (gore levo- slika 2)i stisnes paste
5. Sacuvas sliku
6. Upload-ujes sliku ovde.
Zadnja slika ti je primer kako bi to trebalo izgledati.

Hardware monitor Winbond W83627DHG
Voltage 0 1.26 Volts [0x9E] (CPU VCORE)
Voltage 1 12.32 Volts [0xDD] (+12V)
Voltage 2 3.28 Volts [0xCD] (AVCC)
Voltage 3 3.28 Volts [0xCD] (+3.3V)
Voltage 4 1.58 Volts [0xC6] (VIN1)
Voltage 5 5.02 Volts [0xD1] (+5V)
Voltage 6 1.57 Volts [0xC4] (VIN3)
Temperature 0 42°C (107°F) [0x2A] (SYSTIN)
Temperature 2 125°C (256°F) [0xF9] (AUXTIN)
Fan 1 1172 RPM [0x90] (CPUFANIN0)

Hardware monitor NVIDIA GeForce 7300 LE
Temperature 0 58°C (136°F) (GPU Core)

Hardware monitor Hitachi HDS721616PLA380
Temperature 0 33°C (91°F) [0x21] (Assembly)

Tako da temperatura ima, a ovde je definitivno problem Temperature 2, sto ce reci izgleda sa malko pregreva "reso"(naravno ako je taj senzor tacan) :D

AUXTIN. Sta je to, pitaj Boga :d
Ako je covek odneo komp u servis, onda nije ni vazno

Poslednja izmena:
Ljudi samo da vam se svima zahvalim i da vam kazem da sam otklonio kvar!!
To pistanje je dolazilo iz napajanja jer je se pregrevalo, jedan od ventilatora je bio naopacke okrenut pa je uvlacio topao vazduh sa procesora i dolazilo je do pregrevanja!! Pozdrav !!!

erhm.... u wetjini sluchaja kroz napajanje prolazi topao wazduh iz kutjishta i izbacuje se napolje, shta wishe josh nisam wideo napajanje koje uwlachi wazduh u kutjishte umesto da ga izbacuje

Kolega iznad je hteo da kaze da su te zeznuli :d Nema tog napajanja koje uvlaci vazduh. Ko god da ti je to rekao, debelo te slagao.

Koliko samo serviseri umeju biti kreativni u opisu kvara koji su "popravili"... I dan danas se najezim kad cujem da je telefon crk'o zbog virusa, a telefon jedva da ima podrsku za J2ME...

Ajde jedno pitanje u vezi pištanja , moj komp je matorac sa asus pločom i athlon 2100 DDR1 memorijom , Kada ga uključim zavija je bez dizanja sistema , onda sam skinuo memoriju jednu po jednu , i od višetonskog zavijanja je prešao u jednolilično zavijanje , ali iako sam stavio i novu zavijanje nije prestajalo , skinuo sam i grafičku i ostao je isti problem, ne znam da li se taj zvuk odnosi čak i na ploču i procesor , kuleri normalno rade , kondezatori nisu naduveni , normalni su ali ne šljaka , imate li neko rešenje?

:)

Kada idete kod servisere napomenite mu da SU BATINE idalje prisutne kod nas srba kao mehanizam protiv prevara :))

Nazad
Vrh Dno