Šta je novo?

Cudno gasenje

Ondeo

Slavan
Učlanjen(a)
20.09.2004
Poena
301
Imam ovu konfiguraciju vec oko godinu dana. Kom je radio bez ikakvih poteskoca kada je odjednom poceo da se gasi, uglavnom u igrama.
Ponekad se zaglavi pa mi jedino preostaje da ga ugasim na dugme.
Imam athlon 64 3000+ 512 mg corsair rama radeon 9600xt maxtor 40gb hard
i cisto da napomenem imam chiftech kuciste kako da ne mislim sa je napajanje problem. Gasenje je pocelo sa vrelim vremenom. Molim vas da mi neko pomogne

CPU temperatura ??

Pa moze i graficka da se pregreje...
Kakvo je stanje sa njom u trenutku kada blokira ?

Nemam nikav merac temp za graficku ali mislio sam da je 9600 xt jedna od retkih graficih koje se ne greju. Ne igram neke zahtevne igre war 3 i guild wars.
I zaboravio sam da kazem da mi se ne ugasi totalno racunar samo nestane slika i onda moram rucno da ga ugasim

Vidi u biosu na koliko ti je naštelovana temperatura da se kompjuter sam gasi.

Ma kakav pad napona.Moguce da nije u redu RAM, to jos nikome nije palo na pamet.Uzmu program koji se zove MemTest, budi strpljiv i on ce ti pregledati RAM.Posle nam javi rezultate.

Kombinacija procesora A64 i graficke kartice ATi 9600 PRO/XT hoce
da pravi ponekad probleme.Omega drajveri za ATi karticu preporucuju
jedino u toj kombinaciji ukljucen AGP Fast write za ATi 9600 kartice.
Mozes probati Omega drajvere, mozda rese problem.
link

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ja glasam za graficku... imao sam slicnih problema sa starim GeForce-om...

A desava mi se i sa novom -> Radeon9800Pro, s tim sto Catalyst (ver 5.6) lepo radi posao -> kada se graficka zaglupi odradi VPU recover (igra se zakuca na 10 sekundi, i posle krene normalno) i to je to.

Pogledaj da li ti je VPU recover ukljucen (Display -> Settings -> Advanced -> VPU Recover).

poz

Ondeo je napisao(la):
Nemam nikav merac temp za graficku ali mislio sam da je 9600 xt jedna od retkih graficih koje se ne greju. Ne igram neke zahtevne igre war 3 i guild wars.
I zaboravio sam da kazem da mi se ne ugasi totalno racunar samo nestane slika i onda moram rucno da ga ugasim

Tu si se grddnnooooo z***bo sto se tice Atija 9600xt i ne grejanja,meni je Ati tool posle 30 min igranja bez ovreclock-a recimo sa doom3 pokazivao core 55 °C i ram 62 °C(btw asus-ova je kartica i ima hladnjak preko RAM-a)

Neznam sta je s tvojom ali i ja se slazem da je graficka,ja imam takav problem cim udjem u neku zahtevniju igricu on me posle 1 minut izbaci i ugasi racunar,probao sam sa drugom i ok je,ali meni se nebacaju pare da bi mogao da igram doom3..

!?!

I ja imam bas isti problem.U mom slucaju barton 2500+@3200+ V1.725.Znaci radilo je sve ok onda jednog dana pocne da se gasi monitor a kuciste i daljae radi i pomaze samo restart.Graficka je club3d 6600gt i ne bi trebalo da se ona pregreva jel kad posle restarta proverim tem. ona je 56 stepeni otprilike.
CPU takodje slicnu temp. Probao sam da vratim sve na default (napone) i menjao sam win. medjutim i dalje isto.A konketno u igrama Counter Strike Source, Spell Force . koje sam do pre nedelju dana igrao 24/7 bez problema

Help :wave:

Vidi prijatelju ali svi momci su mozda u pravu!!!
Ja sam do sada radio sa vise racunara, razlicitih procesora, grafickih kartica i kod mnogih se to desavalo.
Obicno zamenim graficku, startujem igru, pa ako radi, graficka nevalja.
Ako i dalje se komp gasi, promeni memoriju, oce i ona da zeza ili ako imas 2x256, skini jednu memoriju i probaj da pokrenes igru.

Evo ja sam na slicnom problemu doktorirao.Znaci kontiguracija je A64 3500+, MSI Neo 2 Platinum, 1 GB Kinston ddr 400, MSI NX 6800 td, Chieftek 410W,SKY star 2 kartica.Znaci problemi su se javili kad sam kupio procesor,maticnu i grafiku.Jednostavno je poceo da se gasi nezavisno od toga sta radim.Ispostavilo se da je crklo napajanje,takodje Chieftek ali 310 ili 320W sad se vise ne secam,mozda cak i 360W.Zamenio sam napajanje gore navedenim,novim ali probleme nisam resio_Onda sam krenuo sa zamenom jedne po jedne komponente.Znaci bukvalno sve,drugi procesor,druga grafika,druga memorija,druga ploca ali nista,stalno se gasio.Gasenje apsolutno nisam mogao da povezem ni sa cim drugim osim sa padom napona ili nekim drugim problemom u vezi struje.Sad je ostalo samo jos da kupim UPS pa da vidim sta ce biti.Inace moja ploca i procesor,grafika i memorija u kompletu su kod druga radili bez gasenja.Da u medjuvremenu je crkla i graficka karta pa sam je zamenio novom, istom jer je pod garancijom. Eto ako neko ima neki drugi predlog osim UPS-a rado cu ga procitati.Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno