Šta je novo?

Cudno gasenje i cudan BSOD...

voodoons

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
680
Abit NF7-S
Barton 2500+ Mobilac
Zalman, ne znam model, ima i aluminijuma i bakra, cooler je 9 i nesto cm
256 DDR400 PQI
256 DDR V-DATA
MSI GF5900XT
Leadtek TV2000 Expert
Masina je lepo radila na 200x11 na 1.6V a temp na idle bila oko 52 stepena a u load oko 60 stepeni. Dosle ove vrucine a u idle 60 a u load nisam ni terao... samo sam gledao TV na njemu i koristio ga za internet. Temp je stajala na 60 stepeni par dana.... nikakvih problema
Usao sam u BIOS i spustio ga na 166x11 a voltazu na 1.5V i stisno F10 ali se momentalno iskljucio i poceo da pisti zavijajuce (policija zvuk). Iskljucio sam ga prekidacem na napajanju, ukljucio posle par minuta i vidim da je oborio takt procesora na 100x6, posto je Barton mobilac i prepoznaje ga kao "Unknown CPU Type" ali nista vise u BIOSU nije vratio sem kloka. Stavim ga posle toga na 166x11 i voltazu od 1.575, snimim, restartujem...radi... udjem u win, ukljucim tv, gledam 15min kad dobijem BSOD bez konkretnog obrazlozenja... restartujem, sad se u toku bootovanja cuje zvuk isklucivanja procesora (klik). ugasim ga.. ukljucim posle 10 min i radi ali opet posle 15min gledanja tv ista stvar. pratio sam non stop temperature, proc na 53~54 system ~32 stepena.... a kad ne gledam tv, nista, nema BSOD-a...
nesto je vrisnulo, ali sta? procesor, memorija, ploca, napajanje?
napajanje je MS Industrial 400w pasiv PFC, drzi sve voltaze vrlo stabilno i skoro pa idealne (ali uvek malo vece)... 3,3V je 3,38V, 12V je 12,10V, 5V je 5,12V, jedino -12V daje kao -12,50V
smrdi mi da je memorija ali memorija stoji na speed by SPD, znaci nije zategnuta, ali u dual channel-u
trazio sam po forumu ali nigde ne vidim nesto slicno...

То што стоји by SPD не мора да значи да је у реду, неке плоче ту брљаве на разним фреквенцијама, види како су ти декларисани модели, па ручно подеси параметре.

Da li ti izbacuje BSOD samo kada gledaš TV ili bez obzira na to šta radiš na računaru?

za sada samo dok gledam tv

Wulfgar je napisao(la):
То што стоји by SPD не мора да значи да је у реду, неке плоче ту брљаве на разним фреквенцијама, види како су ти декларисани модели, па ручно подеси параметре.
SPD everest ocitava kao 3-4-4-8 a tako ga je bios podesio...
inace sam ja ranije drzao i na 3-3-3-11 i radilo je sasvim lepo

premestio sam tv karticu u drugi PCI slot i memoriju sam prepacio iz polozaja 1-2 u 1-3.. opet je dual channel...
al sve je lepo radilo dok nisam spustio fsb i voltazu??
skinucu noviji bios ako ima pa cu ga flesnuti...

skinuao sam BIOS, flesovao, bila je novija verzija i sad CPU prepoznaje kao AMD Athlon(tm) 2000MHz...
stavio sam voltazu na 1.55 a klok na 200x10, prosao mi je 3dmark03 CPU test, nemam vremena da ozbiljnije testiram...

nisam jos ukljucivao tv, probacu kasnije pa javljam....

Poslednja izmena:
je tv bio ukljucen 3-4 sata i nije izbacio bsod...
stvarno ne znam sta je to bilo i koji je uzrok...
jel moguce da je do biosa? iako u specifikaciji novog biosa pise samo da su ubaceni neki novi modeli procesora i poboljsan SATA ROM i nista vise u odnosu na stariju verziju biosa

Nazad
Vrh Dno