Šta je novo?

Cudno - Boot problem

Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
320
Imam plocu Asus K8N koja ima jednu veoma cudnu manu. CDROM-ovi biraju s kog CD-a hoce da bootuju. XP-hoce, Win98-nece, Hirens-hoce, Reatogo XP-nece. Svi ti diskovi lepo rade na istim CDROM-ovima i drugim plocama.
Sta mi je ciniti?

Nisam siguran sta podrazumevas pod "Svi ti diskovi lepo rade na istim CDROM-ovima". Probaj tvoj CD-Rom na drugoj masini i sa tovijm diskovima, proveri da li tako radi kako treba. Naravno prvo Update-uj bios i probaj kod sebe, ako neid eponovo onda uradi ovo prvo sto sam ti rekao.

Isti CD na drugim plocama radi bez problema. CD sam koristio sigurno na dvadesetak ploca sa dvadesetak razlicitih optickih uredjaja. Ovo je prvi put da vidim ovako nesto. Pomislio sam da nesto s plocom nije u redu. Stavim drugu optiku kad ono, isti problem.
Danas sam probao to isto na drugoj Asus ploci sa Intel 848 chipsetom i javlja se isti problem.
Eh, taj Asus!

hmmmm.... cudno ponasanje !
A da li su ti svi ti CD-ovi koje "turas" bootabilni?
XP i Hirena jesu, Win98 nije "native" bootabilan sem ako se ne napravi pomocu diskete ...

Ako ti je CD rom LG, to nista cudno nije jer su oni pravo djubre bar po mom iskustvu.

Ma svi ti diskovi su bootabilni 100%. Win98 na naj nacin podize DOS kao sa diskete. Probao sa Teac 540E, Sony CRX320 i LG Combo. Svi se potpuno isto ponasaju.

Vrh Dno