Šta je novo?

Cudno.......bas cudno.............?

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Problem je sledeci.........

Kada pokusam da udjem u neku igru dogodi se da monitor jednostavno pocne da daje znak kao da je kompjuter iskljucen. Umesto da se pojavi igra pojavi se crn ekran i kompjuter kao da je otisao u nekakav nepovratni stand by. Moze jedino da se restartuje sa kucista. Ono sto mene nervira je sto se ovo desava samo u windowsu 2ooo i windowsu XP dok u 98-ici sve uglavnom radi. Ovaj problem imam jako dugo medjutim prosto sam ga zaboravio jer vec duze vremena nisam igrao nista vec sam se bavio kompjutersko-naucnim radom zasta mi je 2K bila i vise nego dobra. :p

Naravno moze se pretpostaviti gde je problem ( Innovision G-force MX 100/200 32 MB ) ctp; . Ploca je chaintech 6OJA3.
Drajvere kao problem sam donekle eliminisao posto sam snimao mali milion razlicitih drajvera pa tako i naravno nezaobilazne detonatore kao i ovaj novi 30.82 ili kako vec.

Medjutim, da ovo radi u svim igrama i ne bi bilo toliko cudno. U igrama koje rade na Quake engine (Mohaa, Jedi, RtCW....) ovo se ne desava ali se zato na primer desava i u igrama koje su iz M$-ovog plus paketa za XP i sl.

Ko ima nekakvu ideju gde se krije problem nek javi.......

Pozdrav! :wave;

Ploca je OK

Reinstaliraj DirectX (na XP je 8.1) pa zatim drajvere (detanotere) . Ili probaj druge verzije od tih koje sada imas na masini.

Re: Ploca je OK

zormanic je napisao(la):
Reinstaliraj DirectX (na XP je 8.1) pa zatim drajvere (detanotere) . Ili probaj druge verzije od tih koje sada imas na masini.

Probao......

nisam ti procitao post do kraja (jel zurim) ali izgleda da ti je crko 3d akselerator (accelerator (kako li se vec pise))

verovatno je do toga!

poz..

Pa zar bi mu onda radile OpenGL igre? Pre bih rekao da je problem u DirectX-u..

Ne mora biti do graficke...sam je rekao da Q3 engine based igre rade ok.. Da li se desava sa drugim igrama osim iz MS paketa?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne mora biti do graficke...sam je rekao da Q3 engine based igre rade ok.. Da li se desava sa drugim igrama osim iz MS paketa?

Dakle, igre rade u 98-ici..............ali zato ne rade u 2K-olikim sistemima.:)

Nabrojacu nekoliko igara koje ne rade:

Car Tycoon,
Hard Truck 2,
Diablo II,
Gta II

A neke koje rade su recimo:

Gta III,
The Sims,
Stronghold i kao sto rekoh igre na Quakeovom engine-u.

Ma tu je nesto do drajvera za graficku.Probaj neke druge drajvere.(na pr. one sa kojima radis u 98-ici)

Cvele je napisao(la):
Ma tu je nesto do drajvera za graficku.Probaj neke druge drajvere.(na pr. one sa kojima radis u 98-ici)

Pokusao sam ja da instaliram te drajvere ali nece windows da ih prihvati. Naravno, kaze on da nisu potpisani itd. ali i kad izguram do kraja on nece da radi sa njima u 2k i XP-u. Jednostavno instalira svoje drivere koji su mu po default-u. Oni za 640x480 i 256 boja.

Jedino mi ostaje mozda da probam da od druga uzmem istu graficku pa da je ubodem da vidim hoce li da radi. Ako ni tad nece onda cu izgleda morati da se malo istrosim. :( A to mi nikako nije u planu........

Problem je sigurno u drajverima.. (naravno da nece da ti rade drajveri za 98-cu u XP-u ?). Mozda te igre treba da se patchuju za 2k i XP - proveri negde na netu. Inache bi mogao i malo da se "istroshish" ako hocesh da se igrash. Mislim na GF 4 MX440.

brankoX je napisao(la):
Problem je sigurno u drajverima.. (naravno da nece da ti rade drajveri za 98-cu u XP-u ?). Mozda te igre treba da se patchuju za 2k i XP - proveri negde na netu. Inache bi mogao i malo da se "istroshish" ako hocesh da se igrash. Mislim na GF 4 MX440.

Zaista nisam voljan da dajem pare na graficku kartu sad. Aj' da mi treba i da se redovno igram, ali sam sada uhvatio cisto malo da me mine zelja al' eto, ne moze. Sad jedino da instaliram 98-icu sto mi se tako ne radi..............izgleda da cu ja da se susim jos par meseci. :p

Dali prolazi onaj DirectX diagnostic test?

Dali prolaze 3D Markovi?

Ja bi se kladio da ti je nesto ****** DirectX!

Ja sam imao iskustva da nikakva kombinacija reinstaliranja i drajvera i DirectX 8.1 nije pomagala!

Jedino format pa win ponovo!

Isti roblem sam ja imao (doduse bese to TNT2 M64) OBAVEZNO formatiraj disk i instaliraj os po izboru a onda dolazi najtezi deo: Ja sam probao (BUKVALNO) 15 razlicitih detonatora dok nisam nasao pravi i samo taj je bio odgovarajuci i samo sa tim je sve radilo ok cak i noviji koji su izlazili pravili su iste simptome i taj jedan drajver sam drzo sve dok nisam promeni graf. kartu jednostavno morao sam!!!Bolje bi bilo da probas da zamenis karticu makar za istu samo uzmi drugi promerak.Naravno to mi se desavalo samo sa win2000 posto tada nije bilo XP:D

Dzoni_m je napisao(la):
Isti roblem sam ja imao (doduse bese to TNT2 M64) OBAVEZNO formatiraj disk i instaliraj os po izboru a onda dolazi najtezi deo: Ja sam probao (BUKVALNO) 15 razlicitih detonatora dok nisam nasao pravi i samo taj je bio odgovarajuci i samo sa tim je sve radilo ok cak i noviji koji su izlazili pravili su iste simptome i taj jedan drajver sam drzo sve dok nisam promeni graf. kartu jednostavno morao sam!!!Bolje bi bilo da probas da zamenis karticu makar za istu samo uzmi drugi promerak.Naravno to mi se desavalo samo sa win2000 posto tada nije bilo XP:D

Pazi, instalirao sam 2K. Zatim sam formatirao disk ranije. Snimio 98 i 2K (dual boot) opet zeza. Zatim sam sve to formatirao i snimio samo 2K. Naravno opet nije radilo ako kao sto sam rekao nisam se ni igrao vec sam se bavio necim drugim. Na toj dve'iljadarci ponovo probam razne drivere i nece. Zatim formatiram i taj i snimim XP (ciji sam inace protivnik cisto da se zna :p ) radi nekih gluposti koje sam hteo da probam itd. Naravno ni sad ne radi...........pa cak ni one igre od MS Plusa za XP!

Definitivno cu morati da menjam graficku........:(

Vrh Dno