Šta je novo?

Cudni su putevi hard diskova :)

caplja

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2001
Poena
609
Kupih danas novi disk (nije da se hvalim ali eto, WD6400AAKS).
Na samom disku pise "product of malaysia" a na kesici je zalepljena deklaracija (ili kako se to vec zove) sa sledecim podacima:
Zemlja porekla: Tajland
Dobavljac: MSAN grupa
Zemlja uvoza Hrvatska
Uvoznik : (ime firme necu navesti), Beograd

Na kesici je jos zalepljena nalepnica jos jedne domace firme koja je valjda prodala disk ovoj firmi u kojoj sam ga ja kupio.

E ja sada razmsljam koliko je i odakle ovaj disk putovao i koliko je proizvodjaca, izvoznika, uvoznika, trgovaca, preprodavaca i prodavaca promenio dok se nije smestio u moj racunar i da je cudo sto disk ikako radi i sto ne kosta brdo para (po meni nije skup - oko 5000 din)

A taj isti put će morati da pređe ukoliko se nedaj bože jednog dana pokvari i ode na reklamaciju...

Kupih danas novi disk (nije da se hvalim ali eto, WD6400AAKS).
Na samom disku pise "product of malaysia" a na kesici je zalepljena deklaracija (ili kako se to vec zove) sa sledecim podacima:
Zemlja porekla: Tajland
Dobavljac: MSAN grupa
Zemlja uvoza Hrvatska
Uvoznik : (ime firme necu navesti), Beograd

Na kesici je jos zalepljena nalepnica jos jedne domace firme koja je valjda prodala disk ovoj firmi u kojoj sam ga ja kupio.

E ja sada razmsljam koliko je i odakle ovaj disk putovao i koliko je proizvodjaca, izvoznika, uvoznika, trgovaca, preprodavaca i prodavaca promenio dok se nije smestio u moj racunar i da je cudo sto disk ikako radi i sto ne kosta brdo para (po meni nije skup - oko 5000 din)

jel ovo konstatacija ili pitanje?

Vrh Dno