Šta je novo?

Cudni problemi sa kompjuterom...

King James

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
320
E ovako, u zadnje vreme desava mi se to da mi se kompjuter jednostavno ugasi tokom igranja nekih igara, a to su Trine (?!), Crysis i sad mi se ugasi prilikom igranja Bionic Commandoa. Mislio sam da je zbog ovih vrucina,medjutim,sad sam probao BC i ugasi se.E sad, situacija je ovakva, instalirane imam GTAIV i NBA 2K9 koji su takodje zahtevne i ne predstavljuju nikakav problem, a te igre su mi odavno na hardu, a to gasenje se desava u igrama koje sam instalirao u skorije vreme. Da napomenem da je Crysis pre radio odlicno, pa sam ga izbrisao i nedavno instalirao i sada mi gasi kompjuter. A bilo je i igara koje sam nedavno instalirao pa su dobro radile, od kojih je i Ghost Busters, na koju su se mnogi zalili da je zahtevna. Cisto da kazem da su i GHWT i G-Force radile dobro,ali to i nisu zahtevne igre, pa to i nije toliko bitno. Sumnjam na to da se graficka pregreva i gasi, posto dostize ogromne temperature za vreme igranja,ali proslo leto je lepo radila :)

Druga stvar, kada palim kompjuter cesto mi izbaci crn ekran i ovo pise:
Reboot and select proper boot device
or insert boot media in selected boot device and press a key

Onda restartujem i normalno se upali. Nekad treba i par puta restartovati.

I kad se upali kompjuter odmah mi otvara My Documents i Windows Script
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=21_555copy.jpg
Za ovo sam mislio da su virusi, ali kad god skeniram sa Nodom i obrisem sta nadje, ovo i dalje izbacujee.
Ja nemam pojma sto on to meni izbacuje...

Sad vi meni recite je l' to ipak graficka u pitanju ili je pak neka greska u Windowsu sto bi se dalo otkloniti reinstaliranjem? A sto se ovog drugog dela posta tice, tu se sigruno nesto poremetilo u Windowsu,ali sta? :)

Poslednja izmena:
Probaj da skeniras sa Avirom,Malwarebyte's-om..Usput,jel si probao da promenis napajanje...?!Moguce je da te ono zeza...

Ugasi se kao restartuje se ili se bas ugasi? Ako se bas ugasi, deluje da je do napajanja.

Sto se ovog drugog tiche, start->run->msconfig pa vidi sta ti se sve dize u startup-u. I skeniraj AV-om nekim, mozes avastom pa da skeniras u boot-u, ponudice ti on tu opciju kad instaliras.

Probaj da skeniras sa Avirom,Malwarebyte's-om..Usput,jel si probao da promenis napajanje...?!Moguce je da te ono zeza...

Probacu sa Avirom, mada kad Nod nije nasao nista, cisto sumnjam da ce Avira uraditi nesto. A napajanje nisam menjao.

Ugasi se kao restartuje se ili se bas ugasi? Ako se bas ugasi, deluje da je do napajanja.

Sto se ovog drugog tiche, start->run->msconfig pa vidi sta ti se sve dize u startup-u. I skeniraj AV-om nekim, mozes avastom pa da skeniras u boot-u, ponudice ti on tu opciju kad instaliras.

Ugasi se, i to posle nekih 10-15 minuta igranja. Avastom sam skenirao pre,ali isti rezultat, pa posle me nesto nervirao i izbrisem ga :) A u starupu nema nista o onome sto iskace.

Sto se tog napajanja tice, ne znam, moguce...A mozda i ova struja zeza, kad odem u NS probacu, ako i tamo se bude gasio, ide reinstall windowsa, ako i to ne uspe...Pa posluzicu se nekim textom Cannibal Corpsea :d

Proveri hdd! Nadji nekog ortaka da ti pozajmi, pa ga shtekni kod sebe ili zemi neki, pa instaliraj te iste igrice na njega...

-Boot radi sa kog god hdd-a hocesh, ali ja cenim da je taj tvoj dotrajao

I meni se desilo juce to sa

Reboot and select proper boot device
or insert boot media in selected boot device and press a key

sta sam uradio pre toga> prikacio sam eksterni HDD transced kad sam hteo da ga odjavim nije mi dao, ja restart kad ono ta poruka. Udjem u bios stavim da butuje samo sa prvog harda save > exit prodje u windows odjavim hard iscupam ga, ponovo restrat.
Opet poruka udjem u bios on nekako poremetio raspored boota opet vratim restart prodje sve glatko, palio gasio restartovao nije se javilo ponovo.

zna li neko nesto oko toga.

HVALA.

Hm, opet ja :d

Ovaj problem sa gasenjem sa sredio, nesto graficka zezala i to.

Radio je dobro sve do pre nedelju-dve, sad mi se desava da se CPU od jednom pocne da se gusi. Iz cista mira CPU Usage skoci na 70-80%. Takodje kad nesto extractujem ili kad intaliram nesto, tu tek dodje do kolapsa. Nekad rutinske operacije, sad patnja. Temperatura je dobra, uvek je oko 45 stepeni. I poceo je da mi secka u NBA 2K10 a pre nije.Sad fps pada na 40 a pre je uvek bio 59-60. I jako sporo ucitava u nekim igrama .I kad se pali treba mu bas dosta vremena, onda kad se upali treba da cekam da ''dodje sebi'' jedno minut-dva :d

I jos jedan manji problem, nece da mi pokaze skrivene foldere. Ja namestim na Show hidden files and folder, a on uvek vraca na Dont Show...A skenirao sam ga sa Avastom i Avirom, nasli su stosta, i obrisali, ali i dalje ista situacija.

Sta mu je sad? :p

Poslednja izmena:
Pokusaj da skeniras sa jos nekim antivirusom (npr nod-om 4) i super anty spyware-om, jer najverovatnije imas problem sa virusom.

Proveri sta ti se dize sa sistemom, jer ti virus ne dozvoljava da vidis skrivene fajlove;)

Resio sam ovaj problem sa skrivenim fajlovima. Sad, sta mi je ciniti povodom ovog sporog rada kompjutera ?

Resio sam ovaj problem sa skrivenim fajlovima. Sad, sta mi je ciniti povodom ovog sporog rada kompjutera ?

Kad si poslednji put reinstalirao WIN?A i prilicno si ga nakrcao igrama,a izgleda i da te virusi muce,ciscenje tih virusa iz mog iskustva nikad nije dugotrajno popravilo stvar,ali reinstall win-a je najbrze resenje,verovao ili ne.I uvek napravi image sveze instaliranog OS ,trebace ti, :bottle: poz.

Reinstalirao sam juce Windows, sad sve radi kako treba, da kucnem u drvo :p

Nema ti sta da kucas u drvo, reinstal win-a je keva za takve stvari... ;)

Vrh Dno