ivanbass1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.04.2016
- Poena
- 765
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5700X, LC-CC-120
- Matična ploča
- AsRock X570S PG Riptide
- RAM
- Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
- GPU
- AsRock Challenger Pro 6700 XT
- Storage
- Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
- Zvuk
- HyperX Cloud II Wireless
- PSU
- Seasonic Core 650 GM
- Kućište
- NZXT S340 Elie
- Monitor
- AOC CQ32G1
- Miš & tastatura
- Logitech G502, HyperX Alloy
- Ostale periferije
- Mac Mini M1 16/512
- Laptop
- Macbook Pro M1 16/512
- Tablet
- Galaxy Tab S7
- Mobilni telefon
- XIaomi 12X
- Pametni uređaji
- -Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
- Pristup internetu
- Optički internet
Vec neko vreme mi se desava da dobijem neku od sledecih gresaka:
Access Violation,
Illegal Instruction,
Privileged Instruction
To mi se odavno desavalo u Chrome-u, a od skoro sam gledao zasto mi puca Overwatch i u error logovima iskopao Access Violation. Takodje su mi jos neke igre pucale.
Sta sam sve probao:
-20 puta brisao drajvere za GPU i probao starije (22.5.1 i 22.8.2). Brisao i sa DDU
-Reinstalacija igrica koje pucaju
-Dodavanje u exception za antivirus i iskljucivanje antivirusa
-Reset bios podesavanja na fabricka i ukljucivanje samo XMP profila koji je dugo vremena radio stabilno
-Jutros sam ubacio i svez Windows, ali puca i nakon toga
-Smanjio klok memorije i na 2133 bez XMP profila
-Probao da fiksiram klok i napon procesora i da iskljucim turbo i power saving opcije
Windows je legalan, nista krekovano od softvera nije na njemu. Prime95 prolazi i vise od sat vremena. Nista se ne pregreva, procesor do 60c, GPU do 80c, SSD do 45c. Bios poslednji dostupan za plocu. Memtest upravo radi preko sat vremena i ne puca. GPU testovi Superposition i Heaven prolaze bez problema.
Poceo sam na kraju da sumnjam na SSD jer je Overwatch prestao da puca kada sam ga prebacio na HDD. Kingston SSD Manager pokazuje da SSD nema nikakvih gresaka. Azurirao sam i firmware SSD-a, i dalje chrome pukne ponekad.
Specifikacije:
R5 3600
MSI X370 Krait
2x8GB Aegis 3000MHz
6600 XT Sapphire Nitro+
Seasonic Focus 650 Gold napajanje
Provetreno kuciste
Kingston A2000 1TB
Ima li neko ideju sta ovo moze biti?
Access Violation,
Illegal Instruction,
Privileged Instruction
To mi se odavno desavalo u Chrome-u, a od skoro sam gledao zasto mi puca Overwatch i u error logovima iskopao Access Violation. Takodje su mi jos neke igre pucale.
Sta sam sve probao:
-20 puta brisao drajvere za GPU i probao starije (22.5.1 i 22.8.2). Brisao i sa DDU
-Reinstalacija igrica koje pucaju
-Dodavanje u exception za antivirus i iskljucivanje antivirusa
-Reset bios podesavanja na fabricka i ukljucivanje samo XMP profila koji je dugo vremena radio stabilno
-Jutros sam ubacio i svez Windows, ali puca i nakon toga
-Smanjio klok memorije i na 2133 bez XMP profila
-Probao da fiksiram klok i napon procesora i da iskljucim turbo i power saving opcije
Windows je legalan, nista krekovano od softvera nije na njemu. Prime95 prolazi i vise od sat vremena. Nista se ne pregreva, procesor do 60c, GPU do 80c, SSD do 45c. Bios poslednji dostupan za plocu. Memtest upravo radi preko sat vremena i ne puca. GPU testovi Superposition i Heaven prolaze bez problema.
Poceo sam na kraju da sumnjam na SSD jer je Overwatch prestao da puca kada sam ga prebacio na HDD. Kingston SSD Manager pokazuje da SSD nema nikakvih gresaka. Azurirao sam i firmware SSD-a, i dalje chrome pukne ponekad.
Specifikacije:
R5 3600
MSI X370 Krait
2x8GB Aegis 3000MHz
6600 XT Sapphire Nitro+
Seasonic Focus 650 Gold napajanje
Provetreno kuciste
Kingston A2000 1TB
Ima li neko ideju sta ovo moze biti?